De blev lite stressigt

Hej fina du!

I tisdags var jag till Ortopedteknik i Helsingborg för att följa upp hur det är med mina ortoser. För du som inte vet vad det är så är de ett ett stöd för mina fötter och ben. Syftet med ortoserna är att jag inte ska stå eller gå på tå som jag gör annars, om jag är utan dom. De är också ett stöd för att inte benen och fötterna ska hamna i fel ställning. Anledningen till att jag var till Ortopedteknik var för att, när jag hade över skrivning samtal till Vuxenhabeliterigen så tog jag upp att de var slitna och behövdes fixas till.

När jag kom dit frågade han varför jag var där och jag sa orsaken och då sa han att jag inte behöver göra nya men att det går och fixa till. Han skulle be region Örebro län att skicka mina gamla avgjutningar. Jag hade hoppats på att få gjuta nya men i och med att Örebro hade kvar mina gamla så gör han inte det. Vilket jag förstår till 100 % och han sa som så att ska han göra nya i från grunden, så kan det bli klurigt och få till lika. Eftersom jag är nöjd med mina, problemet är bara att dom är slitna. Varför jag skulle vilja göra en nya avgjutning är bara för att då gipsar man hela foten och benet och det blir så himla vart och skönt. Sen skär dom med en kniv för att få bort gipset, när jag har en skena under så dom inte skär i mins ben eller mina fötter. Det blir bara lite obehagligt? när man kommer till lägst ner på foten då känns det som om de ska skära i fötterna.

Jag fick en till tid dit på höstlovet vecka 44. Då jag tror vi ska avgöra om han ska laga slitaget eller om han bestämmer sig för att göra nya i från grunden ändå.

I Onsdags var jag till Lund och till hjälpmedelscentralen för att prova ut ett stå bord till permobilen och sen även en ny manuell rullstol. Nu har jag 2 stycken, en på skolan och en hemma på elevhemmet. Jag hade två innan med , men den ena var för liten och behövdes bytas ut. Bilder kommer när jag får till det alltså med ståendet.

Jag träffade min fysioterapeut idag och vi kom fram till att vi nästa vecka ska kolla på mitt schema, om lämpliga tider att stå på. Egentligen kan jag stå när som helst men det är ändå skönt att ha en speciell tid på schemat. Så det verkligen blir av.

I onsdags bokade jag en sjukresa till 9.30. För att jag skulle lämna in permobilen tidigare så den var klar till 15.00 då jag hade tid för utprovning av nya rullstolen. Under tiden de grejade med permobilen åkte jag och min moster till ett köpcentrum i Lund för att slå dö på lite tid. Lagom till 15.00 åkte vi tillbaka igen och jag fick möjligheten att prova både permobilen och rullstolen. De gjorde några ändringar och sen blev allt bra!

Jag hade bokat hemresa till 16.30. Vi blev klara ungefär 10 minuter innan. Taxi chauffören ringer till mig och säger att han kommit, jag säger då att jag kommer. Sen går allt så fort, jag går tillbaka till rummet som vi var i och säger att jag måste gå. Sen kommer en person in och säger att taxin håller på att åka. Vi alla får lite smått panik och börjar rusa ut. Jag hann med taxin men fick en lärdom att man måste vara vid taxin 10 minuter innan avsatt tid.

När jag kom hem till Landskrona så var klockan strax 17.00. Klockan 17.30 gick en annan taxi mot Göteborg och elevhemmet. Så lite stressigt blev det. Dagen därpå började jag 8.30. Jag kom till Göteborg vid 20.00 och så fick jag hjälp med att packa ur väskan. Sen la jag mig sent ungefär 22.00. Men de var de värt för jag fick mycket gjort under dagen.

Kram Wilma

Gillar