Boka tider och ta ansvar

Hej fina du!

Nu när jag är 18 år så måste jag själv hålla kontakten med myndigheter, sjukvårds kontakter och habiliterings kontakter. Vilket innebär att det blir väldigt mycket och hålla reda på.

Jag har redan bokat tid för synundersökning, då jag behöver nya glasögon. Jag har bokat tid på vårdcentralen för att få komma till en läkare som ska skriva läkarintyg till mig för att jag ska kunna få ortoser och ett intyg för ett nytt handikapptilstånd. Innan har jag inte behövt ha läkarintyg för ortoser men det behöver jag nu hos vuxen habiliteringen. Så sjukt att man ska behöva ha det. Det är ju inte direkt så det ändras.

Sen tog jag kontakt med vuxen habiliteringen. För att jag behöver en ny manuell rullstol och ett bord till permobilen när jag ska stå. Sen skulle jag boka tid hos tandläkaren men det gick inte nu med tanke på den situation som är.

Sen ska jag komma ihåg och boka färdtjänst på det också. Jag har kommit på att kalendern till mobilen här bra sätt att komma ihåg alla tider. Sen för att inte tala om påminner i telefonen. Påminnelser hjälper mig så mycket. Jag skriver to do lista, jag skriver saker jag måste göra om någon vecka eller två och jag skriver saker som jag måste komma ihåg snart.

Dessutom ställer jag in notis till varje så jag ser det varje dag fram tills att datumet har passerat. Sen måste jag ju själv avsluta de vilket jag tycker är bra!

I Göteborg har jag även en whiteboard som är uppdelad i 7 olika salter en för varje dag! Där jag kan fylla i saker jag ska göra under dagen så galet bra. En sån kan jag tipsa om. Om du tycker det är svårt att passa och hålla reda på saker. En sån whiteboard tavla kommer jag att ha på min inköpslista när det är dags att flytta till eget.

Helst vill jag ha alla besök klara innan den 9/6. Får då åker vi och ska fira min syster som tar studenten den 12/6. För efter det hade jag velat stanna och fått vara med min moster och morbror. Men jag måste tillbaka till hab efter den första tiden tror jag och sen måste jag ju göra nya ortoser.

Ja det är mycket och tänka på. Dock gillar jag att ta ansvar och ha kontroll över mina egna grejer. Trots att det kan lätt bli för mycket för mig.

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
Jag kör med almanacka & påminnelse i mobilen. Funkar för mig Med 😊. Skriver upp stort som smått där.
Men för mig har jag lätt för att flytta fram saker 😆Inte bra.
nouw.com/fighterwomen85
Ettlivirullstol
Ettlivirullstol,
Så bra att det funkar för dig med! Jag är också väldigt bra på att sjuta upp saker men håller på att lära mig prioritera och inte flytta fram viktiga saker. 😉☀️
nouw.com/ettlivirullstol