Basmöte och höga krav

Hej fina du!

Jag hoppas allt är bra med dig, för det är det med mig. I det här inlägget ska jag berätta om mitt basmöte jag hade för två veckor sedan. Ett basmöte är ett tillfälle för mig som elev att veta vart jag ligger till i kurserna, samt få koll på läget vad jag har för mål, eller jobbar med hos Habiliteringen och elevhemmet har chans att prata om hur jag är där. Framför allt är mötet till för att jag ska kunna uttrycka mina åsikter.

Först hade jag utvecklingssamtal. Min mentor, mamma och en assistent var med. Vi gick igenom hur jag trivs och på den frågan sa jag att jag är väldigt stressad när det gäller skolan. Tvåan är tuffare än ettan och det kräver mer eget ansvar. Jag tycker det är kul med att behöva ta ansvar, samtidigt som det kan vara tufft och man känner att man har lite tid när det gäller solarbetet. Min mentor gick igenom hur jag ligger till i kurserna. En del kurser visste jag hur jag låg till i och andra kom det som en chock. Mer åt det negativa faktiskt. Tycker inte alls att betyget jag har nu i den kursen går ihop med mitt arbete i kursen. Ska prata med den läraren, det gäller och höra efter vad det är frågan om.

Jag tog upp att jag vill ha mer struktur av skolarbetet. T.ex att läraren skriver i uppgiften vad som krävs för ett visst betyg. För nu så vet jag inte vad som krävs av mig och då är det svårt att leva upp till deras förväntningar på mig. Det gör mig stressad. Tog även upp att jag vill ha fler engelska lektioner, för att jag läser fortfarande upp grundskolans betyg. Men det tyckte inte min lärare i engelska. Hon ville att jag ska lyssna på böcker, titta på film, lyssna på poddar och att satsa på att få in språket den vägen. Till vis del förstår jag henne och till vis del inte. För att jag bad ju om fler lektioner för att jag behöver det tror jag.

En annan grej som jag tog upp var assistansen. Jag har ju en assistent till varje lektion som finns där för att hjälpa mig. Men i och med att jag känner mig så stressad så bad jag om att prata om assistansen och vad dom kan göra för att få mig att stressa ner. Så på måndag ska jag och gruppledaren för assistenterna och specialpedagogen sitta ner och diskutera om vad dom kan hjälpa mig med och vad jag vill ha för hjälp. Så det är jag glad för. Dock vet jag inte vad som skulle hjälpa mig, så hoppas de har något bra förslag.

Sen var det dags för basmötet. På mötet var mamma, min kontakt person ifrån elevhemmet och hab med. Vi pratade om vad som sagts på samtalet med skolan. Sen pratade vi om mina hab mål. Att jag med fysioterapeuten stå tränar och med arbetsterapeuten lagar mat och med kuratorn att jag jobbar på att få ledsagning, sommarjobb och hjälp med att hantera stress. Elevhemmet älskar jag. Tycker om att man får ta ansvar för sig själv, klara sig helt på egen hand så gott man kan iallafall. Gå tränar också en gång i veckan. Vilket jag tycker är asbra för att vara mig.

Jag tyckte det var jobbigt att ha basmöte. Just för att jag vet att jag har höga krav på mig själv och att det påverkar mig negativt. Jag nöjer mig liksom inte med ett C. Jag vill högst ha B men i vissa ämnen kan jag acceptera att jag får ett lägre betyg som t.ex i Gymnasiematten där har jag ett E (godkänt). Så där är jag super stolt över mig själv.

Hur var du i skolan hade du höga krav på dig eller inte?

Kram Wilma

Gillar

Kommentarer