Att känna sig stolt

Hej!

För några dagar sedan slängde vi ut får tvättmaskin, för den har inte funkat på minst 3 år. Jag har tjatat på mamma att vi ska slänga ut den, eftersom den tog massa onödig plats i badrummet. Blev som ett bord tillslut som man bara la massa saker på hela tiden. Så det blev bara bättre när den åkte ut.

Jag har tänkt vid flera tillfällen att jag nog skulle klara dusch momentet helt själv, om vi bara fick lite mera plats vid duschen. Och mycket riktigt gjorde jag det idag, när inte tvättmarsinen stod där och tog plats.

Tänk att jag idag tog min första dusch helt själv. Behövde inte hjälp med något jag kom både i och ur själv. Vilken befrielse, nu kan jag duscha när jag vill. För att jag kan göra det själv!

Snacka om att vara stolt över sig själv. Något jag inte klarade förut kan jag nu på grund av att tvättmaskinen åkte ut!

Jag ställde mig tätt in till badkaret med rullstolen. Sen lyfte jag mig över till duschbrädan, den som jag sitter på när jag duschar. När jag hade kommit dit, lyfte jag över benen över badkarskanten. Sen var det bara att dra för duschdraperiet och börja duscha. Villken lycka det var!

Ropade in mamma, hon kommer in. Mamma trodde jag behövde hjälp men där sitter jag, redan redo för att duscha. Hennes min var som ett stort gap. "har du klarar det här helt själv" och jag skrattar och säger ja.

Ur duschen är det alltid lite krångligare. Just för att man är blöt, även om man torkat sig. Dessutom kan man lätt halka men jag kom ur. Använde halkmattan till hjälp, den la jag framför badkaret. Så mina blöta fötter var på den, när jag flytta över till rullstolen igen.

Det första jag gjorde var att rulla ut till mamma som satt på balkongen. För att vissa att jag kom ur också. Hon blev såklart jätteglad.

Tänk att jag nu kan ta en dusch helt själv, hur coolt är inte det. För mig är det en jättestor sak, att klara ett sånt här vanligt moment som att ta en dusch själv.

#stolt #bragjortavmig #självständig #positivt #coolt


Gillar

Kommentarer