Att upptäcka universeum

Hej där underbara du

Denna helg har min moster varit på besök hos mig. Det har varit roligt men varför går tiden så snabbt då? Det är något jag ofta funderar på.

Nu är hon på väg hem igen. Igår var planen att vi skulle åka in till stan, för att jag ville titta efter en vår jacka. Det gjorde vi, jag hittade en som jag tyckte om. Men vi fick lite bråttom, för att när jag hade ätit frukost så fick vi reda på att min kusin med familj skulle komma till Göteborg för att gå på Universeum. Så vi hängde på dem dit. Det tyckte jag var spännande eftersom jag aldrig har varit där!

När vi kom fram så betala vi inträdet, sen gick vi till hissen som skulle ta hos till själva Universeum. Det såg ut som om man åkte hiss bergochdalbana, det var ganska coolt. Vi tittade på fiskar, det fanns en liten fisk där som såg ut som Nemo han var så gullig tyckte jag. Vi såg också en haj uppe i taket som simmade runt det var coolt det med. Det hör ju inte till vanligheten att man kan studera en haj så där nära.

Vi var också inne i regnskogen, dock kunde inte jag ta mig runt så bra där inne med permobilen. Jag blev fascinerad över hur bra dem har anpassat miljön efter djuren. Det förstår jag att dem måste göra, jag menar att när man var i regnskogen så var det varmt och fuktigt och det kännes som om man gick in i den "riktiga" regnskogen. Därefter gick Yvonne in till ormarna och jag ville absolut inte med dit in. Är livrädd för ormar har alltid varit det av någon konstig anledning. Sen gick vi för att ta en fika och sen gick vi till ett ställe där det fanns lite uppdrag att göra och sen var vi tvungen att gå hem för att det stängde. Så vi hann inte med att titta på allt!

Efter Universeum var vi både trötta och hungriga. Vi gick runt på stan, för att försöka hitta någon restaurang att äta på. Då det är lönehelg, var det inte så enkelt fullt överallt på de närmaste ställena. Så det slutade med att vi fick äta på Burger king. Det funkar de med.

När vi kom hem så gick jag och la mig i renbäddad säng och somnade gott!

Vad har du gjort i helgen?

Kram  • 363 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229