Att representera skolan

Hej fina du!

I onsdags var jag på svenska mässan hela dagen och på Leva och fungera mässan. Det är nordens största hjälpmedelsmässa för er som inte vet. Så det finns mycket intressant att kolla på där. Allt ifrån hjälpmedel, assistans bolag och olika företag som jobbar, för att göra det bättre för oss med funktionsnedsättning. Jag var där för att representera min skola alltså Riksgymnasiet I Göteborg.

Jag åkte till skolan först, sen mötte jag upp en assistent och en lärare till mig på skolan för att ta spårvagnen till Svenska mässan. När vi kom in fick vi sätta på hos våra namn skyltar och jag hade även våran logga på mig. Vi gick bort till vår monter och hängde lite. Om jag får säga det själv så tyckte jag att vi hade den snyggaste montern. Vi har en 3D skrivare på vår skola och den hade skrivit ut får logga så det såg verkligen ut som man kunde ta på den, så coolt.

Efter att vi hade hängt i montern, var det dags för mig att öva inför min intervju innan jag skulle upp på scen. Där och då var jag faktiskt lite nervös. Dessutom kom min mammas kusin med man för att se mig prata på scen. Det var roligt att dom kom förbi.

Jag skulle bli intervjuad av en elevassistent som jobbar på skolan, om hur det är att vara elev på Riksgymnasiet.. T.ex att man INTE behöver ha godkänt i alla grundskolämnen utan att man då läser upp dom när man börjat gymnasiet. Eller att man får habilitering inlagt i skolschemat och hur det funkar att bo på elevhem.

Sen efter att jag hade varit på scen så gick vi och käka. kött, stekt potatis och rödvinsås. Det var jättegott!! Efter lunchen stod jag i montern och försökte nappa lite folk som var eller kunde bli intresserade av skolan, det gick sådär jag var så trött redan då. Allt folk på mässan gjorde mig helt slut. I mot slutet ville jag gå och besöka Moha Frikrafs monter för att jag visste att hon skulle vara där! Hon hade tydligen gått på min gamla skola i Örebro. För att rätt som det var så kom det förbi en person som jag tyckte jag kände igen och mycket riktigt var det en gammal taxi chaufför som jag hade när min ordinarie chaufför var ledig eller sjuk. Jag berättade att jag hade tänkt gå dit och då sa han det. Vad världen är liten ändå.

Dagen var mycket rolig men också väldigt utmattande. Nu när jag har gjort detta, tänker jag mig att jag vill göra detta nästa gång också. Jag har hört i från många att det jag gjorde uppskattades och det gjorde mig glad och då var det värt det.

Kram Wilma

  • 184 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229