Att börja året med en roadtripp

Hej på dig!

Nu är jag tillbaks på elevhemmet i Göteborg efter 2,5 veckas ledighet. Jag började lovet med att fira jul hos morfar med familjen. Sen över nyår åkte jag till Falun med min moster, för att fira nyårsafton där. Några grannar till min moster kom förbi, en hade med sig en jättegod fisksoppa som hon bjöd hos på. Till efterrätt åt vi kladdkaka som min moster hade köpt på affären. Jag tycker att den är lika god, som att göra en egen kladdkaka. Efter att vi hade intagit maten och efterrätten spelade vi "med andra ord" Precis som det låter så är man i lag och får ett ord t.ex polis. Då kan man säga den här yrkesgruppen är viktig för samhället och dem bär en blå uniform och jagar tjuvar t.ex. Det är jättekul men svårt ibland och veta hur man ska förklara orden, det är bra träning.

När klockan slog tolv så kollade vi på fyrverkerier och skålade med varandra. Därefter gick jag och la mig. Dagen efter sov jag länge, tror jag klev upp vid 12.30. Lite senare den dagen kom min kusin Lina över till oss och lite senare på kvällen gjorde hon i ordning frukt och toppa i choklad. Det var supergott!!


En Tur till Kupolen 

Jag och min moster Yvonne åkte till Kupolen som är ett köpcentrum i Borlänge. Har skrivit om det förut med, och har varit där många gånger. Vi skulle byta jackan jag fick i julklapp till en större storlek och då passade jag på att shoppa lite andra kläder. Jag köpte bland annat en röd tröja, en svart med blommor på och en blå hoodie. Så nöjd med mitt köp.

Därefter käkade vi på matpalatset, jag tog kycklingkebab och pommes mums.

Vår lila roadtripp 

Efter tre dygn i Falun var det dags att ge sig ut på vägarna igen. På en liten roadtripp, man vet aldrig vad man hamnar när man är med moster. Första stoppen var utanför Borås där vi skulle övernatta hos några släktingar en natt. Där fick vi god mat och trevligt sällskap. Till frukost fick jag ägg och bacon, min favorit frukost. Väldigt lyxigt tycker jag!

Efter frukosten åkte vi vidare på vår roadtripp Nästa stopp var Gekås alltså Ullared. Jag köpte ett par byxor och fick ett par av Yvonne. Jag köpte också nya underkläder, dom är billigare där än i andra affärer och sen köpte jag en halsduk. Det fanns inte så mycket som föll mig i smaken när det gäller kläderna. Så jag hittade inte så mycket!

Efter Gekås fortsatte vi får resa mot min kusin för att tillbringa några nätter där med hans familj. Sen i morse åkte vi hem hit till Göteborg igen. Yvonne hjälpte mig att packa upp, innan hon fortsatte vidare hon skulle jobba imorgon. Tycker det är bra jobbat av henne och åka så långt och sen jobba imponerande!

När hon hade åkt tog jag mig en dusch, det var så skönt. Invigde tvättsvampen som jag fick av syrran i julklapp, den var verkligen skön att använda och skrubba på finnarna.

Hoppas du har haft en bra ledighet och hittat på något kul.


Kram Wilma 

  • Allmänt
  • 523 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229