Ändrade planer

Hej fina du!

I mars så skulle ju jag åkt till Trysil, Norge med min klass men resan blev inställd i sista sekund på grund av rådande läge. Jag blev såklart jätteledsen och besviken samtidigt som man förstod allvaret i det hela. Då bestämde skolan att vi skulle försöka åka i 3:an i stället. För vanligtvis så sker den resan i år 2. Skolan söker fondpengar, så man som elev betalar inget. Det brukar vara så att man åker dit en söndag och kommer tillbaks på torsdagen. Bor på hotell med spa anläggning, man har en privat skidinstruktör och man brukar åka sitski. Alternativt skidor om man kan det då satt säga, hade varit lite kul och se mig åka skidor. Nej, skämt och sido.

Innan vi gick på lov fick vi veta att dom planerar att resan ska bli av fast att vi åker till Sälen istället. Då det är för osäkert om vi kan åka till Norge eller inte. Jag tyckte det kändes bra, då jag inte varit i Sälen. Det kändes mera tryggt att de valde Sverige eftersom Norge fortfarande håller gränserna stängda. Jag tycker det ska bli spännande att åka till ett helt nytt ställe där inte skolan har varit förut samtidigt som jag är lite orolig över att det kanske måste ställas in igen då antalet smittade ökar runt om i landet. Jag får helt enkelt hoppas, hoppas.

Stället som vi planerar att åka till är Lindvallen. Istället för att bo på hotell kommer vi att bo i lägenheter, vi äter frukost där och de andra måltiderna äter vi på restaurang. De skulle kolla upp om det fanns spa anläggning i anslutning till där vi ska vara. Det hoppas jag med på, då det är något jag har längtat efter minns lika mycket som till sitski åkningen. Sen får vi egna skiidinstruktörer och allt annat är som det ska tror jag.

Jag fyllde i lite olika blanketter nu när jag var hemma. Bland annat om jag tackar ja till att åka med och självklart gör jag det. Vem tackar nej till en gratis skidresa det gör man ju inte. Sen lite frågor om mitt hjälpbehov under resan och om jag tänker ta med mig någon personlig assistent. I mitt fall är svaret nej på den frågan eftersom jag inte har någon men har man det får den/dom följa med. Dock vet jag inte om det är kostnadsfritt för dom också men det borde ju det nästan vara om man har behov av dom.

14-18 mars åker vi och jag är nog den som är mest taggad i klassen på att komma iväg då, jag inte brukar åka ut på resor. Jag har åkt skicart än gång i mitt liv och jag tyckte det var superkul.

Skillnaden på sitski och skicart är att skicart är lite bredare och har två skidor medan sitski bara har än. Det gör mig lite nervös, alla nya saker gör mig nervös! Men det går säkert bra.

Har du åkt sitski eller skicart någon gång?


Kram Wilma


En gammal bild på mig, då jag ger mig ut på okänd mark. 🤣

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Jaa tråkigt men bättre att bara hemma. #covid19 är ett elände
nouw.com/sandrasjoberg
Glamourholic
Glamourholic,

Tråkigt med trysil! Hoppas att det blir bra ändå 😊

nouw.com/glamourholic