Älska din kropp

Hej fina du!
Jag kan tänka mig att många njuter av det fina vädret med att unna sig god mat, sola och bada. Vilket man ska göra, för värmen varar inte för alltid. Men med sommaren kommer mycket ångest kring våra kroppar. Jag vet många som skäms över att visa sig med badkläder på stranden, för de inte trivs med sin kropp eller så gör man det. Men är rädd för vad andra ska tycka om din kropp.

Även jag tycker inte det är speciellt bekvämt att visa sig i badkläder. För att när jag sitter ner så ”bullar” min kropp till sig.

När jag var liten så var jag så smal och alla badkläder satt perfekt. Med tiden så förändras ju kroppen och jag har fått en helt annan kropp, vilket händer alla! Man är barn, tonåring och vuxen. Dessutom kanske man har fått barn ,vilket också förändrar kroppen har jag förstått eller så väntar man barn. Att acceptera min kropp har tagit lång tid och med det sagt så vill jag med det här inlägget säga att man ska försöka älska sin kropp eller iallafall acceptera hur man ser ut. Alla kroppar är fina och alla kroppar behövs. Nu ska man inte jämnföra det med annat, men det tänker jag göra ändå. Vi har olika bilmärken, klädmärken, möbler och godissorter. För att något ska passa alla, varför kan det inte vara så med kroppar också? Bara för att man är så kallad smal, så behöver det inte betyda att man mår bra för det. Samma sak gäller om man är så kallad tjock. Det är inte säkert att man mår dåligt för det.

Allt handlar om hur du väljer att se på dig själv och vad du tänker när du ser dig själv i spegeln. Försök titta efter det du själv gillar med din kropp och kommer du inte på något. Så får du snällt tänka att din kropp gör så du kan springa, cykla, njuta av god mat, bada, kommunicera och leva det liv du vill, utifrån sina förutsättningar och mål.

Livet är för kort att klaga på sig själv och en vacker dag kanske din kropp gör så att du kan bli mamma eller pappa. Ska man då tacka kroppen genom att trycka ner den, med alla sina negativa tankar? Nej det borde man inte göra tycker jag!

Därför vill jag ge dig en uppgift nu i kväll och framöver. Uppgiften gäller att säga 3 saker som du själv tycker om med din kropp. När du tittar på dig själv i spegeln och sen upprepa det någon gång när du känner att du har behov av det. Det kan t.ex vara att du tycker du har fina ögon, ansikte eller bröst.

Syfte med det är att du ska se det fina med dig själv istället, för att utsätta din kropp för negativa påhopp som den inte förtjänar.

Ha en bra kväll och lycka till med uppgiften.

Kram Wilma


Här är min kropp och det är med stolthet jag visar upp den. Den är unik och fantastisk precis som din. 🙏❤️

Gillar