HEj fina du! 

Idag har jag varit och spelat curling med skolan på våran friluftsdag. Det var andra gången för mig, tycker det är ganska kul ändå. Även om jag inte är så förtjust i friluftsdagar. Jag var ute på isen ett tag och spela, sen gick jag ur isbanan för att gå och fika. Där blev jag kvar tills vi skulle åka tillbaka ifrån skolan. De flesta andra klasskamraterna gick ner igen för att spela medan jag titta på med några andra, när jag väl spela gick det rätt bra! Det gäller att ha det rätta knycket!

Om du inte vet hur curling går till så är det en sten man skjuter iväg med en pinne/ stav. Målet är att komma så långt som möjligt. Längre bort på isbanan finns en cirkel med olika ringar i den ska man komma så nära som möjligt därefter räknar man poäng. Vet inte riktigt hur man tävlar i curling men vi provade bara på lite. Några gånger kom jag in i cirkeln. Man får inte vara för stark och inte för klen, det är klurigt att hitta den balansen.

Kram Wilma


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå där på kvällskvisten! Jag har kollat in lite inredningsprylar jag tycker om! Har märkt att jag blir mer och mer blir intresserad av inredning. Jag tycker mest om när det går i färgerna vit, svart och grått. När jag någon gång flyttar till någon egen lägenhet är jag säker på att dom färgerna kommer att vara grunden. Mitt inredningsintresse börja nog när Jessica flyttade till egen lägenhet här nära mig, men nu bor hon i hus igen. Iallafall så höll hon på att leta inredning och jag och Jessica har samma smak på nästan allting förutom musik!

Så då följde jag med till IKEA en gång, sen var det kört! Tänk när man får inreda sin egen lya, gud så roligt! Många utav sakerna som finns på bilderna hittar man på Ikeas hemsida. Förutom marmor bordet som jag hittade ifrån en annan sida.

Är helt kär i den turkosa färgen på tallriken, skålen och muggen! Så himla läcker färg. Det är fint med lite olika färg på porslin tycker jag.

Gillar du också inredning? Vad föredrar du för färger m.m?

Förresten, Hoppas du haft toppen bra alla hjärtans dag!

Kram Wilma!

Likes

Comments

Godkväll

Titta du på melodifestivalen i lördags? Isåfall vem eller vilka var bäst tyckte du? Jag tyckte Liam och Samir och Viktor. Trodde inte att jag skulle gilla Samir och Viktor eftersom deras låtar hittills inte har varit så på topp. Dom använder sig utav likadan melodi hela tiden, så man tröttnar ganska fort! Att de skulle knåpa en finalplats var givet. De är ju så många barn där ute som gillar just deras musik, men också för att de är kända sen innan. Samir är känd från dokusåpan paradise hotell. Viktor är känd för sin blogg men även andra sociala medier! Kolla du igenom hela mello? Jag slutade titta när röstningsbeskedet var på intåg! Eftersom man får reda på resultatet ändå sen.

Idag Måndag hade jag matte som första lektion, procent har jag precis börjat med. Det tuffar på bra tycker jag, än så länge iallafall. Därefter stod musik på schemat, vi spelade trummor tillsammans sen blev det att spela självständigt.

Efter musiken hade jag NO. Där pratar vi om kol och kolföreningar, fossila bränslen o.s.v. Sen var det lunch! Därefter hade jag svenska. På svenskan jobbade jag med läsförståelse. Hade för en gång skull väldigt bra flyt!

Som dagens sista lektioner hade jag engelska och bild. På engelskan jobbade vi med Pixton.com. På den sidan kan man skapa massa egna serier. Med olika karaktärer och bilder, skitkul påhitt! Vem som helst kan skaffa ett konto där, så gör de om du har tråkigt vettja, låt fantasin sätta fart! Min serie handlar om en mamma och en son som ska åka till zoo, för att kolla på djur.

På bilden har vi fått en ny lärare, för att vår förra lärare pluggar. Därför har vi gjort en pappers T- shirt, som ska beskriva oss själva. Som det står favorit mat, färg, idol, rädd för och intressen på. Roligt sätt att beskriva sig själv på måste jag säga. Nästa bild uppgift som jag fick börja med idag heter "Tänk om" Man ska alltså göra tre snabba skisser som på något sätt ska innehålla tänk om! " Tänk om jag gick vilse i skogen t.ex. Så ska man bearbeta den till en färdig bild. Jag valde skissen tänk om jag fick åka utomlands! Kan verkligen se framför mig hur den blir och se ut klar sen med svarta konturer och allt.

Nu när jag kom hem åt jag lite rester ifrån igår, plättar mums! Sen blir det att kolla på farmen, sedan sängen!


Ha en underbar kväll kram Wilma 

Likes

Comments

Hej fina ni! 

Melodifestivalen i lördags var häftigt, tusen gånger bättre live än på tv:en. Mitt favorit bidrag var John Lundvik & Renaida. I övrigt trodde jag Benjamin skulle ha ett bättre bidrag än vad han hade. Låten blev lite bättre andra gången jag hörde den men man blev ju lite besviken.

Melodifestivalen var mycket bättre förr än vad den är idag! Det har spårat ur väldigt mycket. Edward blom var ju till och med med. Då är det ila, fy vad jag skämdes framför tv;en och på plats i Karlstad. Hur kan han ens få vara med och delta? Han kan ju verkligen inte sjunga! Edward bloms låt hör mer hemma i ett barnprogram tycker jag än självaste melodifestivalen! Håller ni med mig? Vilken hade ni som favorit på mello i lördags?

I söndags blev det en tur till Karlstad igen, för att spendera pengar på Bergvik som är ett köpcentrum. Jag köpte tre t-shirtar en blå, en vit med med röd text som det stod Stockholm på, en vit tröja som det står ketchup i röd färg på! Det passar mig bra eftersom jag är ketchup beroende. Har ketchup på precis allt nästan! Sen blev det också ett par jeans med hål på. Som jag längtat efter håliga jeans, så dyrt men såå snyggt! Bästa köpet på länge!

Är ni friska? I skolan är det brist på både elever och lärare. Det märks så tydligt på grund av att vi är så få. I vanliga fall är vi tio elever i klassen tror jag, idag var vi bara fyra! Så extremt tomt, har klarat mig rätt så bra ändå ifrån någon förkylning, fram tills idag då jag har varit hängig! Hoppas det inte är början på feber, just nu känns det helt okej. Hoppas det inte blir värre bara.

Kram på er :)

Likes

Comments

God kväll fina ni!

Imorgon ska jag på genrepet på melodifestivalen som jag har fått igenom min stora dag. Det börjar 13.45 så vi lär åka en timme innan eftersom det är i Karlstad. Men vad gör då min stora dag? Jo, min stora dag är en organisation som ser till att uppfylla svårt sjuka barn och ungdomars drömmar. Det kan handla om en spa helg, träffa någon idol, åka på utlandsresa med familjen, gå på konsert, hälsa på på hela Sverige bakar, titta på en fotbollsmatch live eller varför inte vara skådespelare för en dag. Ja, allt möjligt och ingenting är omöjligt.

Sen finns det också grupp aktivitet för de som inte är så allvarligt sjuka så som mig t.ex. I mitt val har det alltid varit kuratorn på habiliteringen som hör av sig när hon har fått biljetter till någonting. Som i det här fallet var melodifestivalen genrep. Tidigare år har jag varit på mello, diggeloo, The Fooo som de hette då m.m.

Det är så roligt att jag får den här chansen att gå på så mycket roligt. Organisationen min stora dag är verkligen så betydelsefull, hade verkligen inte fått uppfylla det jag har gjort om de inte fanns. Organisationen Min stora dag tycker jag alla borde skänka en slant till varje månad, liten som stor allt är guld värt.

Jag följer min stora dag på Instagram. Blir så otroligt glad varje gång när de lägger upp ett klipp på barn och ungdomar som får sin önskan uppfylld. Ögonen bara lyser om kring de barnen. Alla barn och ungdomar som har en svår sjukdom är värd att få en dag som de kan bära med sig och drömma tillbaka till.

TACK MIN STORA DAG FÖR ALLT ARBETE NI GÖR OCH FÖR VARJE BARN NI GÖR LYCKLIG, MITT I DET JOBBIGA! #minstoradag


Likes

Comments

Hej mina fina bloggläsare! 

Förlåt mig för dålig uppdatering på den senaste tiden, men vet inte hur jag ska hitta tiden eller orken för att blogga just nu! Är så slut och trött om dagarna, när jag kommer hem så vill helst bara lyssna på musik och titta på tv. Farmen har ju börjat, så det följer jag på vardagskvällarna. Farmen är en gård som ska skörtas av deltagare till sin hjälp har de Vincent som är en form av mentor, han delar ut uppdrag till deltagarna. Dessutom finns det en storbonde varje vecka som bestämmer över de andra deltagarna. Storbonden i sin tur väljer förstekämpe den i sin tur väljer andra kämpe. Tillsammans tävlar de i en tvekamp, den som förlorar åker ut. Sedan kommer den till en annan gård som kallas torpet för att få en andra chans i farmen. Den som åker ut väljer även den nya storbonden. Någon mer som följer farmen? Vet att dom är rätt så knäppa men på något sätt gillar jag det. Förmodligen för att det består av så mycket drama.

Ibland blir det långsökt att se på, roligast av allt är tvekampen på söndagar. Där deltagarna slår ut varandra. Brukar sitta med händerna ihop framför teven för att hoppas på att rätt ska vinna som jag tycker då.

Det har faktiskt hänt en hel del annat sen jag bloggade förra gången, Jag har skickat in ansökan om att få börja på riksgymnasiet i Göteborg! Väntar nu på svar men jag tror att jag kommer in med tanke på att det är för rörelsehindrade. Får besked typ i mars tror jag.

Sen har jag färgat håret mörkare, blev inte riktigt nöjd sist, så färgade igen. Nu är jag supernöjd. Lägger in en bild här nere på mitt bruna hår sen :)

Jag ska vara med i en målarkurs igen såå kul. Har gått på målarkurs förut tidigare år. Det är verkligen så roligt!

Första gången är nu på lördag men då ska jag inte gå för att jag har fått biljetter ifrån Min stora dag till melodifestivalen på genrepet i Karlstad på lördag!

Inte första gången heller, har varit på mello i genom min stora dag förut. Kan skriva lite mer om detta i ett annat inlägg.

En annan sak är att vi har börjat med ett filmprojekt precis som förra året i skolan. Det var min idé. Vad det är berättar jag inte än!

Annars är det säg likt tror jag.

Nu ska jag gå och sova godnatt på er.

Kram Wilma

Likes

Comments

Hej fina du!

Så var dagen här när man skulle börja skolan igen efter jullovet. Det var lite roligt igår för att mamma sa "hur ska jag få upp dig imorgon?" Var på jag svarar, det kommer inte vara några problem. Och mycket riktigt var jag uppe i den tid jag brukar, men vem var det som sov längre än vanligt? Jo mamma förstås! Fick väcka henne vid 6.40 i vanlig tid går hon upp 6.00.Lite roligt ändå att hon var rädd att jag inte skulle komma upp så försover hon sig själv haha!

Jag kom iväg till skolan tillslut, var inte så trött som jag hade förväntat mig att jag skulle vara. Dagen har rullat på i sin vanliga takt, inte för ens på slutet av dagen kände jag mig trött!

När jag var på väg hem blev jag såå sugen på korv... Kan få så ibland att jag blir akut sugen på något. Notera att jag precis också åkte förbi macken, som har massa olika skyltar med korvar på. Ringde mamma för att berätta om min längtan efter korv. Hon sa att hon skulle gå till affären för att köpa det!

Så som du säkert kunde lista ut blev det korv med bröd till kvällsmat, mm såå gott! Tryckte i mig hela TRE korvar det var länge sedan.

Tog en dusch och kollat kvällens avsnitt av Farmen. Kollade inte igår för hade fullt upp! Många intriger i år, mycket konflikter och några människor man inte förstår sig på överhuvud taget. Som det ska vara helt enkelt!

Under farmen fick jag ett mejl //www.personligalmanacka.se Jag har nämligen beställt en almanacka där ifrån som jag har fått designa själv. ( OBS INGET SAMARBETE) Tanken är att jag ska skriva ner saker jag bör komma ihåg. Har gått sådär alla andra gånger men tänker skriva ner nationella provdatum m.m. Till min almanacka beställde jag även en bläck penna som går att sudda! Hur bra som helst, älskar att skriva med bläck penna. Nackdelen är ju bara det att det inte går och sudda fast med denna ska det gå bra va?


Här är den min fina almanacka, har länge velat haft en ”egen” almanacka ifrån hemsidan! Valde även målarbok på slutsidorna. Fin eller?

Har du gjort någon almanacka ifrån hemsidan, isåfall hur ser den ut?

Var det första dagen på jobbet eller skolan för dig efter jullovet idag eller? 

Kram 

Likes

Comments

Chris röst alltså den är så himla skön. Svårt att bli oberörd när man hör han, speciellt när han sjunger denna låt Take me church. Han tar i så med sin röst, sjunger verkligen med inlevelse! Det hända som är att han inte rör sig så mycket och andra sidan skulle det nog förstöra det hela. Chris gör sin grej, tycker det är häftigt med variation.

Åkte runt igår med hörlurarna och lyssnade på hans låtar, kommer nog aldrig tröttna på honom. 😍

Likes

Comments

Hej där fina du!

Idag kom jag hem efter en helg hos syrran. Det har varit full fart hela helgen. Vi tog oss en sväng till Mariebergs köpcentrum på lördagen. Jag hitta en jätte snygg hoddy på Gina tricot. Som kosta 199 kr. Har länge nu velat haft en hoddy så glad när jag hitta en också!

Känns som om man bara "måste" hitta något när man är på ett köpcentrum annars är man inte värd att gå där ifrån. Är det bara jag som känner så eller finns det fler? Konstig känsla egentligen men när man väl vet vad man letar så blir man ganska irriterad när man inte finner det man önskar. 

En annan sak som jag velat göra ett tag nu är att färga håret. Problemet har varit att jag inte vet vilken färg som jag ska färga om till. Dessutom har nog fega sidan av mig varit lite starkare än den prova lite nytt sidan.

Till slut när jag talade om det för syrran sa hon du måste våga prova något nytt, det kommer bli bra. Vi åkte till affären för att handla nyårsgrejer samt kolla ut en bra hårfärg. Valet föll på en ljusbrun färg, tveksam och nervös under själva färgningen var jag!


Andra bilden där jag är som mest mörkhårig gillar jag bäst. Blev nöjd med håret även om det inte hade skadat med än mörkare färg. Samtidigt som jag inte vet hur det blir, det är en sak att vara platt och en sak att vara lockig i håret.

Just nu ser mitt hår ut som på första bilden med hoddyn Lite lätt röd brunt. Och andra sidan vet jag inte om jag vill bli mörkare. Ett stort pyssel det där med att färga håret, inte helt lätt det ska gudarna veta.

Vad tycker du om mitt hår fint eller fult? Många vet jag har kommenterat på Facebook angående mitt hår men för er som bara läser bloggen har ju inte en blekaste aning om detta.

Nyår firade jag med att äta tacopaj massa godis, kolla på raketer och skåla i Pommac lagom till tolvslaget vad gjorde du? 💥🎉

Gott nytt år vill jag passa på att önska dig och god fortsättning på 2018!!!! 🥂🍾🎊🎉💥. 2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣

Likes

Comments

Hej oj vad länge sen nu, jag uppdatera här tror att jag kom av mig lite efter att jag var på kortis för sista gången. Vet inte om jag nämnt på bloggen att kortis ska bomma igen för gott. Kommunen sparar in pengar därför bestämdes det att det skulle stängas. Det gör mig inte så mycket eftersom min syster kommer att vara kontaktfamilj. Så kommer att vara hos henne i en helg i månaden istället för kortis då det var mitt egna önskemål. Vilket jag ser jättemycket i framemot.

Annars då, hur firade jag julafton? Jo det det blev ett alldeles lagomt julfirande hos morfar med familjen bara över dagen. Vi åt mat och öppnade julklappar. Jag fick en massa trosor typ 10 par haha. Men det är bra för trosor går alltid åt! Sen fick jag tofflor som man kan värma i mikron, perfekt till mina kalla fossingar. Handdukar stora som små, Mjukis strumpor, kläder som var förstora som jag lär byta, pengar, Hm presentkort, En dala häst som lyser som man kan använda ute när det är mörkt på jackan eller liknande , och smink.

När jag kom hem fick jag syn på ännu mera julklappar, det var Jessica som hade lämnat. Dom var så fina ville knappt öppna dom. I paketen var det två jättefina påslakanset samt hur många hårsnoddar som helst. Hårsnoddar är också väldigt bra eftersom det alltid går åt. I sista paketet var det också en parfym, som lucktade jätte fräscht och gott.

Är nöjd med mina julklappar för utom att kläderna var förstora. Lite tråkigt men jag hoppas dom går och byta!

Hade du en bra julafton?

Kram

Likes

Comments