​Hej godingar!

Denna blogg kommer innehålla inspiration till att äta veganskt samt att få in träning som en del av sin vardag. Även en del viktminskning, livscoachning och glädjeinspiration kommer finnas med.

Varför vegansk mat?

Jag själv har varit vegan sen 25juli 2017 och blev det för jag fick insikten över hur galet det är att vi föder upp liv i enda syftet att äta dom. Sen är industrin helt galen, det är rätt sjukt hur vi hanterar djuren. Men sen så är själva idén helt off, att föda upp djur som består av känslor, vervsystem, behov, familjer i enda syftet att döda som och äta upp dom. Så det är endast vegansk mat på denna blogg.


Varför viktminskning och träning?

Sen har jag ända sen min första dotter (1998) pendlat rejält i vikt och provat på dem flesta "metoderna" för viktminskning och har gått ner och sen upp upp. Träning var en naturlig del av min ungdom men med övervikten och småbarn så blev jag en periodare som tränade väldigt sporadiskt. 2016 fick jag nog! Så gick under 2017 en Friskvård & Hälsa utbikdning där jag fick läsa näringslära, träningslära, anatomi och alla bitar började falla på plats. Hur viktigt det är med vitaminer & mineraler och inte endast hur vi fördelar fett/kolhydrater/protein. Hur kroppen fungerar samt inte fungerar beroende på delar som återhämtning, kost, träning, stress, livsvanor... Efter skolan och min övergång till att bli vegan så kände jag 2017 mig redo att ändra min livsstil och börja leva som jag vill. Jag jobbar idag deltid på ett friskvårscenter/gym och resten av tiden så fokuserar jag på min egna träning och min kost. Nu under viktminskningen och med all säkerhet för resten av livet så lagar jag nästan all mat från grunden och med mycket färg för vitaminer & antioxidanter. Tränar varje dag med fokus på pulshöjande och stora muskelgrupper.


Varför livscoachning & glädje?

Är omöjligt att inte ha med det för det är en del av mitt liv och min personlighet. Jag tror mycket på att leva det liv man vill ha. Att skapa sin vardag och nå sina mål & drömmar. Är bland det sorgligaste som finns när människor bara låter sina liv passera utan att leva som dom vill eller att ens uppleva sina liv och vara mentalt närvarande. Ett av mina favoritcitat är "Skapa dig ett liv där du inte hungrar efter semester". Själkvklart ska man ha semster men livet ska inte vara så outhärdigt att semestern är det enda man går runt och tänker på och sen när man är på semster så man kan inte ens njuta av den för rent mentalt är man inte ens där.


Hoppas att ni följer med på min resa där jag ska gå ner ca 25kg, hålla kvar nya vikten, hålla kvar nya träningsrutinerna och landa hem mitt drömjobb som hälsocoach!Likes

Comments