Glad alla hjärtans dag ❤️ önskar jag er alla!
Brukar ni uppmärksamma den här dagen?
Vi brukar fika lite gott och barnen gör olika pyssel med hjärt-tema.
Ett väldigt enkelt pyssel är att ta en tom toarulle och forma som ett hjärta. Sedan doppar man den i färg och trycker hjärtan på ett lite kraftigare papper. Blir fin-fina kort att ge bort till någon man tycker om.
Tycker att det är lite mysigt att fira lite och göra något lite extra för att förgylla vardagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vilken härlig morgon! Härligt med fredagar tycker jag, när hela helgen ligger framför.
När skolbarnen hade tagit bussen till skolan och vi som var kvar hemma hade ätit frukost, tog vi på oss tjocka vinterkläder och bäddade ner Lillsessan S i åkpåsen i vagnen, sen gick vi ut. Det var så skön krispig luft och rimfrost på träden. Först gick vi en liten promenad, sedan gjorde Mellansessan och jag snöänglar i trädgården.
Nu sitter hon och tittar på film och äter frukt och jag ska passa på att städa lite medan Lillsessan fortfarande sover.

Ha en skön fredag!

Likes

Comments

Här kommer månadsbrev nummer sex. I det kan ni läsa om lilla S utveckling under hennes sjätte månad, den 31/12 2017 - den 31/1 2018, som en liten dokumentation av hennes första tid här hos oss.

Hej lilla S!

I ett halvt år har du funnits hos oss nu. Tänk så stor du har blivit och samtidigt är du vår lilla minsting och vår lilla bebis. Du väger 8990gram och är 68 cm lång, så du är verkligen en rund och go, stor liten tjej. Tänk så mycket saker du har lärt dig. Du griper aktivt efter leksaker vi sträcker fram till dig. Dina armar är långa har vi märkt, för du försöker få tag på allt som kommer i din väg och saker som prasslar är extra roliga. Du kan även flytta saker från din ena hand till den andra och allt ska stoppas i munnen och undersökas med den. Det är så du upptäcker världen, genom att smaka på den.

Du helammar fortfarande och jag är så glad och tacksam att det har fungerat och fortfarande fungerar så väldigt smidigt och bra. Nu tänker vi att du ska får börja smaka lite smått på annan mat, puré av som vi tillagar själva. Det ska bli så spännande att se hur du reagerar på det, men vi he ingen brådska utan tar det sakta i din takt.

Du sover oftast ett par timmar på förmiddagen och sedan någon timme på eftermiddagen, ibland mer, oftast somnar du i samband med amning, men i vagnen ute på promenad somnar du också gott eller i bilen i ditt babyskydd. Runt kl 19-20 på kvällen brukar du vilja amma en sista gång, sedan somnar du gott i min famn. Mamma tycker det är så mysigt, finns nog inget som är så rogivande och avstressande som att ha en sovande bebis i famnen. Oftast vaknar du sedan en eller ett par gånger på natten för att amma, men somnar om gott igen efteråt. Vid kl 7 ungefär tycker du att det är morgon och dax att stiga upp.

Ditt språk blir allt mer nyanserat och du jollrar för det mesta när du är vaken. Det märks att du utforskar din röst och rätt vad det är så har du kommit på nya ljud. Det senaste ljudet låter "ta,ta,ta" och vid några tillfällen har det låtit som du säger "äta". Du gillar att brumma med läpparna, vilket gör att du blir alldeles blöt, så det går åt många dreglisar. Mot slutet av månaden har du även hittat ett glädjetjut, ett riktigt högt. Nu kan du sträcka dig mot oss med dina små armar när du vill komma till oss.

Du är nyfiken och väder på huvudet när du hör något ljud. Du är en social bebis som ler med hela ansiktet så fort någon pratar med dig. Att ligga ner är inte så roligt, speciellt inte på mage. Nej, helst vill du sitta upp så att du kan se vad som händer runt omkring dig och nu kan du sitta riktigt bra själv utan stöd. På själva 6 månaders dagen fick du för första gången sitta i kundvagnen när vi var och handlade. Det var lite vingligt, men oj va stolt du såg ut där du satt och nyfiket tittade dig omkring. Du har inte börjat vända dig eller rulla så än så länge stannar du kvar där vi lägger eller sätter dig.

I famnen trivs du fortfarande allra bäst och du tycker om att stå upp i knät på oss och gunga lite med kroppen. Du älskar när någon sjunger för dig och tycker det är så mysigt med sångstunderna på Babycafét.

Lilla S, du är en underbar liten person och vi, dina föräldrar och syskon älskar dig så mycket!

Kram från mamma

Likes

Comments

Känslan av fredag. Efter frukost gick vi en promenad, jag och Mellansessan, med Lillsessan sovandes i vagnen, sen ägnades förmiddagen åt städning, medan Mellansessan tittade på film. Prinsen och Storsessan slutar skolan tidigt på fredagar, så härligt att få lite extra tid tillsammans med de stora barnen. Det blev en eftermiddag utan en massa måsten. Idag lyxade vi till det och gjorde blåbärssmoothie till mellis. Mums!
Regn och rusk ute gjorde att ingen kände för att gå ut, så eftermiddagen ägnades åt att baka. Prinsen och Mellansessan hjälptes åt att baka Kolasnitt och Kladdkaka och storebror var så där mysig och hjälpsam mot lillasyster och de samarbetade så fint att man blir alldeles varm i mammahjärtat. När pappan/mannen kom hem från jobbet luktade det nybakat och gott i hela huset och efter tacosmiddag bjöd barnen på efterrätt.
Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Likes

Comments

Igår morse hade vi -10 grader och det kändes så magiskt vackert när jag tittade ut genom vårt sovrumsfönster. Förmiddagen var så härlig och jag och mina bägge minsta passade på att vara ute och åka spark, medan de bägge stora var i skolan. Ja, det vill säga Lillsessan sov gott i vagnen, men Mellansessan åkte sparkade desto mer. Inte många dagar per år som det är sparkföre här hos oss i Småland, då gäller det att passa på, så mysigt.

Vårt hem i vinterskrud. Idag har snön tyvärr regnat bort, så tråkigt. Tur att vi har en vecka i Sälen inbokad i februari, för än vi är inte mätta på vinter och snö.

Likes

Comments

Nu i januari kan man läsa lite varstans om människors olika nyårslöften inför året som ligger framför. Jag är inte mycket för nyårslöften. Ofta slutar det med att man inte lyckas hålla dem och för mig är ett löfte ett löfte och ett löfte är till för att hållas. Nej, då känns det mycket bättre att säga "Jag har som målsättning att...". En målsättning försöker man så gott man kan att nå upp till, skulle man inte lyckas så går det att utvärdera varför och lära sig något utav det.

Jag har som målsättning att försöka gå minst 30 min varje dag. Dels för att jag mår så bra av att röra på mig och dels för att jag älskar att vara ute i naturen. Frisk luft och motion kommer man ändå ganska långt med när man som jag inte gillar att träna. Vissa dagar går jag längre och ibland kommer jag inte ut alls, men mitt mål är att försöka hinna med 30 min varje dag. Ofta går jag själv och ibland har jag sällskap med mig. Lillsessan är typ alltid med och sussar gott i vagnen under tiden. Den där stunden för sig själv när det är nästan alldeles tyst, det är som balsam för själen. Nu på vintern är det så mysigt att höra snön knarra under skorna och det är underbart att rensa tankarna lite. När jag sedan kommer in igen så är det med nypåfylld energi som gör det lättare att ta itu med tvätten, läxläsningen med barnen eller vad det än kan vara som står på tur.

Trevlig helg!

Likes

Comments

Här kommer månadsbrev nummer fem. I det kan ni läsa om lilla S utveckling under hennes femte månad, den 30/11-den 31/12 2017, som en liten dokumentation av hennes första tid här hos oss.

Hej lilla S!

Nu är du fem månader gammal och väger 8300 gram och är 67 cm lång. Det märks på kläderna att du växer, allt fler är plaggen som vi får lägga undan. Jag helammar dig fortfarande, det fungerar så bra och det är mysiga S och mamma-stunder. Jag så glad och tacksam över att amningen funkar så bra. Du äter en sista gång runt kl 23 och sover sedan fram till ca kl 4 då vill du ha mat för att sedan somna om till ca kl 7. På förmiddagen sover du ett lite längre pass för att sedan sova ett några kortare stunder på eftermiddagen.

Du har nu börjat använda barnstolen, en tripptrapp med bygel. Där gillar du att sitta och titta på oss när vi tex lagar mat eller när övriga familjen sitter och äter. På en filt på golvet eller i babygymmet går det bra att ligga en liten stund och plocka med små leksaker. Du greppar allt du får tag i och stoppar det i munnen, finns det inget annat att stoppa i munnen så åker dina egna händer in. Får du något att hålla i flyttar du det gärna från den ena handen till den andra. Du föredra att ligga på ryggen, mage går lite bättre nu, men det är du fortfarande inte så förtjust i. Du är totalt ointresserad av att försöka vända dig om när du ligger på golvet. Med andra ord...än så länge ligger du kvar där vi har lagt dig. Fortfarande är famnen en favoritplats, därför används bärselen flitigt. Smidigt tycker mamma att ha dig i den när vi är och veckohandlar.

Kommer det fram någon och pratar med dig så ler du stort och charmar dem ordentligt. Men om de vill hålla i dig så blir du misstänksam och tykänslig, din underläpp åker ut och du börjar gråta. Din pappa och syskon går det bra att vara hos en liten stund, men är du riktigt trött så duger bara mammas famn.

Du gillar musik och tycker om när vi sjunger för dig. På 5-månadersdagen på självaste nyårsafton satt du för första gången en liten stund utan stöd. Nu har du firat din allra fösta jul. Tomten missade du för just när han kom på besök sov du så gott. Sov gott gjorde du även på julottan i kyrkan i byn här där vi bor. Du och jag, brorsan och Mellansessan gick dit tillsammans, medan pappa och Storsessan stannade hemma och sov.

Älskade lilla S, jag är så glad och tacksam över att jag får vara din mamma!

Likes

Comments

Julehelgen kom och gick. Underbara dagar med tindrande gran i vårt hus, glittrande barnaögon, tid tillsammans, mysiga stunder och mycket gott att äta. Klappar till liten och stor, tänk att tomten hittade hem till oss. Samling vid krubban i kyrkan där barnen sjöng med barnkören.

Det var första året vi firade julafton hemma hos oss i vårt hus. Tidigare har vi varit hemma hos mina föräldrar, barnens morföräldrar, men de är gamla och orkade inte längre, så i år fick de komma hem till oss istället. Nu skapas nya traditioner och det kändes både vemodigt och härligt på en och samma gång.

Igår firade vi nyår hemma hos våra vänner. Vi är tre familjer som brukar fira ihop, barnen lekte och vi spelade spel och åt gott tillsammans. Idag är vi trötta och tar en lugn dag utan några måsten.

Gott nytt år 2018!

Likes

Comments

Så mysigt att baka tillsammans med barn. Mellansessan E älskar att vara med och hjälpa till, så hon och jag passade på när storasyskonen var i skolan och Lillsessan S sovbuss vagnen. Resultatet blev "Mormors syltkakor" en kaka som min pappa alltid bakade till jul när jag växte upp. Nu är han tyvärr för gammal, han ser dåligt pga gula fläcken och kan inte längre baka, så den traditionen har jag fört vidare till min familj.

Likes

Comments

Tänk att man kan bli så lycklig! Nu börjar verkligen den rätta julkänslan infinna sig. Över de Småländska skogarna har ett vitt täcke lagt sig, både barnen och jag älskar vinter och snö, så nu håller vi tummarna för att vi ska få en vit jul i år och att snön får ligga kvar nu när den äntligen har kommit. Tänk så skönt att gå ut och skotta snö, javisst det var tungt och blötsnö, men ändå så härligt med frisk luft och vardagsmotion, dessutom lite tid att rensa huvudet och få vara själv med sina tankar, medan barnen glatt lekte i snön. Sedan är det ju minst lika skönt att gå in igen och dricka lite te och krypa upp i soffan under en filt tillsammans och läsa julsagor. Mys!

Likes

Comments