Vi bor ganska nära ( 25-30 min promenad) ett stort shoppingcenter och vi har varit där flera gånger men nån shopping eller en snabbtitt in på Primark har inte blivit av. Idag efter jag lämnat Leo och Felix på skolan så styrde jag dit med bestämda steg. Det blev dock inte så mycket shoppat 😱 en pyjamas till mig, en dress till Oscar, en tröja till Leo och en extra laddningskabel till mobilen.

Gick in på Hm och shoppade lite också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Observera att vi har en platt-tv så jonas överlever. Vi använder den dock inte så mycket. Köket fyller sin funktion men jag saknar väl vissa saker som ett dl-mått, en stekpanna i normal storlek men det funkar. På nedervåningen så finns det också ett sovrum som pojkarna delar just nu för där finns en luftvärmepump. Det är aningens kallt annars på kvällar och nätter. Sen är det en toalett med dusch här nere. Väldigt skönt att ha toa på nedre plan. Långt ifrån alla hus i Spanien som har det. Innanför köket finns en tvättmaskin/tvättho med. Den ska vi väl testa nångång med.

Sovrummet nere som pojkarna just nu delar

Likes

Comments

Uterummet? Eller vad vi nu ska kalla det. Vi har tagit bort utemöblerna och ställt ut vanliga matstolar vid bordet. Man sitter lite bättre då. Här står också en gasolkamin som ger en fantastisk skön värme. 5 min så har den värmt upp rummet. Superbra. Så här sitter vi och intar alla våra måltider.

Även vårt vardagsrum har vi möblerat om så det blir luftigare. Skrivbordet har vi burit upp högst upp. Där sitter Jonas och jobbar. Blev väldigt bra👍

Likes

Comments

Vi börjar ute först. En grind längst ner mot vägen och en gång upp mot huset. Huset ligger på en hörntomt så vi får som en liten avskärmad innegård. Soligtochmysigt där idag mellan 11-1430 ungefär men sen försvann solen. Hoppas den stannar längre ju mer vår det blir. En gasolgrill finns också. Den har vi inte testat ännu men det ska vi väl göra så småningom.

Likes

Comments

Idag är det måndag och första skoldagen. Lite nervösa var nog killarna i morse när vi promenerad ner mot skolan. (Mamman lite med kanske). Det gick jättebra. Rektorn möte upp oss och visade vart De ska gå. Felix ska gå i en gästklass men hans lärare börjar först på torsdag och de andra eleverna nästa vecka. Så han fick gå med det”vanliga” eleverna några dagar först.

Leo var J med hela tiden idag och så gick vi hem vid 10-1030( vilket Felix tyckte var lite fusk) Imorgon ska vi lämna Leo en liten stund själv så det blir lite inskolning innan han går full tid.

Första kvällen kände jag lite hemlängtan och tyckte att detta kanske var ett dumt påhitt men idag känns det som ett bra påhitt. Kan ju ha nåt med solen att göra 🌞

Likes

Comments

Ett ge sig iväg och resa en hel familj och vara borta i två månader innebär en hel del packning. Så vad har vi glömt 🙈🙁 Det första vi glömde kom jag på redan på bussen mot Landvetter. Leos Bilkudde 😱 smart!!! Nä inte direkt. Blir att köpa en när vi kommer fram men hans är så bra med inbyggd bältesjusterare, bra stoppning och rätt smal modell. Dumt dumt dumt!!!! ( hittade en lika bra när vi kom fram fast med starwars👍)

Jag tycker om att vara i god tid och slippa stressa. De andra tycker jag ska vara framme 17 timmar innan och att man får vänta så länge. Så det brukar Jonas ”retas” med mig om . Jag vet ju dock att skulle det inte vara för mig skulle det inte gå så smidigt att resa med tre barn. Barn vet inte vad skynda är och stressade föräldrar och barn är aldrig en bra kombo. Hela resan gick smidigt och barnen skötte sig såklart bra ( eftersom vi var ute i lagom tid 😉)

Kommer en uppdatering om hur vi bor senare.

Likes

Comments

Igår fyllde Felicia 20 år. Vuxen på riktigt som vi säger här hemma. När man fyller 18 blir man förvisso myndig men man kan komma undan lite med att man fortfarande är tonåring *s* Nu är det slut på det. Nu börjar vuxenlivet på riktigt.

Hon för ju börja med att ta hand om både ett stort hus och en katt. Eftersom vi är borta så fick hon bland annat ett survivelkit av oss. Födelsedagsbarnet får ju välja mat och hon valde Pinchos. Det var gott och trevligt. Sen tog vi kaffe och tårta och mer presenter hemma hos oss.

Så nu har jag ingen tonåring längre. Ett helt år utan tonåringar. Det ska jag njuta av 😀🤪👍

Likes

Comments

Igår kom mitt sista paket jag väntat på innan vi åker. Skönt!! Vill ju ha nåt som går i retur😢. Denna fina lekmatta/förvaringssäck blev det sista iaf. Ska försöka få med den till Spanien. Tror det kan vara skönt att sätt Oscar på i stället för ett kallt stengolv (inte för han sitter kvar) och med några bilar blir den rolig även för Leo. Dessutom om man vill snabbstäda så kan man bara slänga alla leksaker i en hög på mattan och dra ihop den till en säck. Perfekt!!👍


Likes

Comments

Vi har börjat med ett nytt påhitt. Barnen (läses Felix) vill testa lite ny rätter från olika länder.(Han vill nog egentligen mest japan) Vi har valt ut några länder och så dra vi en lapp och några dagar i veckan googlar vi recept och testar. Först ut blev Italien. Stekt vitlökskyckling med risotto och sallad.Det blev gott och alla utom Leo som inte gillade risotton.  När det blev Italien som land var flis snabb med att säga att hon alltid velat göra egen pasta 😱 men jag kände att där lägger vi inte ribban. Igår var det J.s tur att laga maten och eftersom det inte riktigt är hans gren blev det Färskpasta (köpt) och färdig Bolognese på burk från Findus😂. Med parmesanost ovanpå blev det faktiskt riktigt gott. 

I Övrigt är packningen igång och jag känner mig rätt stressad med allt som ska hinnas med. Har dessutom två födelsedagar som ska firas så ska strax åka och handla presenter och lite apoteksgrejer till resan. Allt tar ju dock 100 ggr längre tid med bebis och barn även om de är supersnäll.

Likes

Comments

Tänkte jag skulle ta upp bloggandet igen inför vår utlandsvistelse.

För att de ska bli något skrivet så känns det som en smidig app är det som behövs.

Så en ny blogg och ett nytt äventyr👌


Välkommen att följa med på vår resa genom livet.

Likes

Comments