Under min oppvekst var mine foreldre veldig opptatt av at hele familien skulle sitte samlet rundt bordet når det var middag. Det å spise foran tven var helt uaktuelt.

Det at jeg ikke fikk lov til det har påviket meg i voksen alder. I dag liker jeg best å sitte i sofaen, med beina på bordet og tallerkenen på fange. Slik at jeg kan se på tv mens jeg spiser. Det som er rart er at når jeg gjør det, opplever jeg noen ganger en vond følelse i meg. En følelse om at dette ikke er greit. Jeg føler meg rett og slett litt stusselig. Noen ganger har det medført at jeg velger å sitte med spisebordet bare for at jeg føler det er mer riktig.

Er det slik at foreldrene våres fortsatt har kontroll? At det de lærte oss når vi var barn, er det som i dag føles riktig?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Sosiale medier er blitt en stor del av hverdagen. For mange av oss er det blitt en dagelig rutine å sjekke facebook, snapchat og instagram, men for noen har det til og med blitt en avhengighet. 

Første utfordring går ut på at en av oss er avhengig av sosiale medier. Hun må sjekke instagram, facebook og snapchat flere ganger til dagen. Hver gang hun har noe ledig må hun sjekke sin facebook, snapchat og instagram. Hun sjekker ikke bare sine kontoer, men også kjæresten sin, venners, bekjentes og til og med folk hun ikke kjenner. Hun vet hvor mange likes kjæresten hennes har på de forskjellige bildene hans. Så hvis hun plutselig oppdager en ny likes på et av bildene hans, må hun inn å sjekke. Da kommer det ofte opp flere spørsmål i hode hennes, som hvem er hun som har likt bilde? Hvorfor har hun likt det? Har de noe på gang? Syntes han hun er fin? Hvorfor vet jeg ikke hvem hun er? 

Er det flere av dere som kjenner dere igjen? 

Hun sier også at hun ikke klarer å se på film og serier uten å være inne på sosiale medier samtidig. Så hun klarer ikke følge med på en serie selv om hun har lyst. 

For å si det som det er så er hun også veldig aktiv på sosiale medier.  Hun oppdaterer og deler mange bilder på facebook, instagram og snapchat. 

Jeg har gitt henne en utfordring. Hun skal klare seg en måned uten å få sjekke sosiale medier som facebook, snapchat og instagram. Hun gruer seg veldig og vet at det vil bli veldig vanskelig. For noen år siden sluttet hun å røyke og hun mener det kommer til å bli like vanskelig for henne å holde seg unna sosiale medier som det var å holde seg unna sigaretter. 

Hennes eneste betingelse er at det må være etter bursdagen hennes som er den 12 februar. Grunnen til det er at hun syntes det er sååå gøy å motta mange gratulasjoner på sosiale medier.

Ønsker henne lykke til :)


Likes

Comments