Hej,
Längesen nu. Har hänt en del sedan sist, mycket i skolan och stallet. Kämpar på som vanligt och har fått äran att rida Abbe en del vilket har varit så roligt! Är så tacksam🤗
Idag har jag prov i svenska, mindre kul och resten av dagen är rätt lugn.
Anthon ska på lite mer samlat arbete, och framför allt ska vi jobba mycket med små volter (10m) och övergångar. Ska försöka hinna med en joggingtur ikväll men slutar halv fem i skolan så får se.

Ha det fint!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej,

Hoppas allt är bra med er! Själv känner jag mig helt slut, tur att det är fredag. Igår red jag som sagt två hästar, först var det Anthons tur och vi var ute på en ganska lång tur med Alice och Prinsen.
Efter det kollade jag på träningarna i ridhuset för att få lite inspo och alla ekipagen var såå fina! Man lär sig så mycket på att se på andra och kan påminna sig själv om sina egna konstigheter och hitta nya vägar till att lösa problem.

Abbe och jag klickade superbra idag och jag red mycket lösgörande och var väldigt noga och koncentrerad genom hela passet. SÅ nöjd med honom, han är verkligen duktig. Är så tacksam att jag får rida honom!

Ha en fin dag så hörs vi ikväll!

Likes

Comments

Hej,

Igår gjorde jag som planerat med Anthony att jogga med ganska mycket krav på skolor och andra mjukgörande övningar. Gjorde skolor på rakt och böjt spår i trav och galopp med tempoväxlingar i för att lösgöra ytterligare och se att han var med. Vågade ändå inte kräva att allt skulle vara perfekt då han inte varit igång så länge utan vi kommer arbeta såhär ett tag framöver, stärka och gå LITE över smärtgränsen varje gång. Men meningen är inte att han ska jobba ut sig än så länge.

Idag kommer jag gå ifrån mitt schema för att jag och Alice ska rida ut. Ska bli superkul!
Efter det tar jag Abbe på en sväng och fokuset ligger på att bara hitta hans knappar lite mer eftersom att jag inte ridit han så många gånger.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Hej!

Efter ett långt pass i stallet har jag nu kommit hem. Två hästar ridna och stallet färdigt, känns i kroppen efter en lång skoldag.

Anthony fick gå precis som jag planerat på voltarbete och göra lösgörande övningar. Gillar verkligen att göra öppnor och slutor på volt, det lösgör så hiiimla mycket! Brukar göra halva volten sluta och andra halvan öppna för att checka av att han är uppmärksam för skänkeln och mina olika kommandon. Det är ett tips!

Abbe är en vääääldigt fin dressyrhästar som jag fått möjligheten att testa, detta var vårt andra pass tillsammans. Han var superduktig, jag hade ingen riktig plan för honom för blir svårt när man inte ridit dagen innan för att känna på formen men det gick jättebra och han är så trevlig! Duktig Abbe!

Nu blir det bums i säng. Imorgon blir det fortsättning av mjukgörande arbete för Anthony, imorgon tänker jag fokusera ännu mer på skolorna och kräva lite mer än vad jag gjorde idag.
Ha det fint!

Likes

Comments

Hej,

Idag var det en mindre kul dag i skolan, långtråkig och sen. Som tur var hade vi sovmorgon så det vägde upp det hela! Nu drar jag mig till hästen, har två hästar att rida så får vara effektiv.

Ha de!

Likes

Comments

Hej,

Måndag igen vilket alltid är lite tuffare att ta sig igenom men det gick bra idag ändå. Efter en ganska lång dag i skolan bar det av till stallet och eftersom att många hade bestämt sig för att tömköra idag (som även var min plan) så valde jag att rida ett lite mer krävande joggingpass idag.

Skrittade fram i 30 minuter för att han skulle komma igång. Först fri skritt och sedan gjorde jag mååånga övergångar skritt-halt och tempoväxlingar i skritten. Sedan gjorde jag likadant i trav och galopp fast under mycket mindre tid. Efter att han var varm i kroppen tryckte jag ihop honom under mycket korta perioder i både trav och galopp för att han skulle komma ned på sin bakdel vilket fungerade super. Till övervägande del bestod passet av oändligt många tempoväxlingar och övergångar i alla gångarter vilket jag tycker är såå bra! Det checkar verkligen av vart man har hästen och jag har varit väldigt noga med att rida såhär i över ett år nu så Anthon är väldigt lyhörd. Han vill verkligen iväg nu och vill gärna köra ökad trav av sig själv vilket är HELT GALET.😍

Imorgon blir det jogg igen uppsuttet och då tänker jag rida mer på volt och fokusera på mjukgörande övningar istället för idag var nästan bara raka linjer.

Veckans schema:
Tis: jogg uppsuttet
Ons: Jogg med mer krav
Tors: Vila
Fre: Lösgörande pass
Lör: Uteritt vanliga krav
Sön: uteritt

Ha en fin kväll!
Min nakenfis på bilderna❤

Likes

Comments

Hej,
Jag är ju ett träningsfreak och det är främst för att jag är tråkigt nog, väldigt ytlig och mån om att se bra ut. Ridningen ger mig vardagsmotion och mer därtill (!!!!!!) eftersom att det är en mycket krävande och tuff sport. Men då jag gillar kroppsbyggen och göra ett konstverk av sig själv så har jag hållt till på gymmet en hel del endå för att bygga viss muskulatur som jag vill ha större, bl.a. gluteus och deltiodeus. Men jag har tänkt att jag ska försöka ersätta gymmet med att springa istället så att jag kan bli ännu mer ripped, alltså lite underhudsfett. Samtidigt kommer jag då tappa mycket gluteus så min tanke är att bara träna booty och hamstrings på gymmet framöver och prioritera löpning utöver hästen. Vi får se hur det går men det är i alla fall mitt mål.
Löpning ger väldigt bra effekter på kroppen med så blir nog bra detta.

Likes

Comments

Helgen har gått superfort och jag har inte hunnit skriva så mycket. Har redan hunnit bli en hel del plugg men förutom det har jag och Johan lyxat till det med restaurang och bio vilket var såå mysigt. Vi såg Assassin's Creed och jag är ett stort fan av det spelet men tyvärr tycker jag inte att de lyckades med filmen.

Igår skrittade jag och Anthony ut i ungefär 1h o 30 min med några i stallet vilket också var helt underbart i det fina vädret. Idag passade jag på att klippa honom en sista gång för vintern i alla fall så att han håller sig så naken som möjligt ett tag till. Känns superskönt, är så fult med massa hår haha. Tanken är ju också att vi ska börja jobba tyngre och tyngre nu och då kan man ju inte ha en varm jacka på sig. 🙈

Imorgon blir det lite arbete på töm / jogg uppsuttet beroende på hur snabbt jag kommer upp till stallet.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hej,
Idag fick Anthony vila för jag och Alice lyckades inte matcha varandra. Ville att han ändå skulle röra på sig så gick ned till ridhuset och skrittade i 10 min och sedan lekte vi resten av tiden. Idag körde vi 60 meters sprint, försten som nuddar väggen vinner!
Jag vann båda gångerna och inte för att jag var snabb utan för att jag är ledaren så han vill aldrig springa före😂 Bra motståndare haha! Vi övade också lite på trix men inte så mycket.

Hoppas ni haft en fin dag!

https://youtu.be/WiKPkD8BWSE

FÖR LITE LÄNGRE VIDEO. 💕

Likes

Comments

Hej,
Hoppas er dag varit bra! Det har min varit med en helt okej, men sen, skoldag och ett roligt pass i ridhuset. Blir så himla trött när jag är i skolan, tänk om man hade arbetat med hästar istället hela dagarna. Då hade inte livet varit lika tufft inte💪
Passet på Anthony idag blev inte enligt schemat eftersom att det vart snöstorm. Då kunde jag inte vara i paddocken och longera utan fick vara i ridhuset istället och göra motsvarande jobb uppsuttet. Blev väldigt basic, red på fyrkanten och större och mindre volter i låg form vara för att mjuka lite lätt med mycket tempoväxlingar + övergångar. Första gången jag red med bett och i ridhus på väääldigt länge nu och det var SÅ roligt. Ville bara fortsätta meeer men vi slutade efter 40 minuter ungefär. Eftersom att Anthony inte gått något dressyrpass på länge blev han marginellt tyngre i handen men det släppte efter ett tag. Brukar vara likadant även när han är helt igång och har vilat eller inte gått dressyr på någon dag. Var superglad för han var väldigt känslig och uppmärksam på mina hjälper så är väldigt nöjd, var ju i princip det som passet gick ut på, liten check och rörelse.
Imorgon blir det antingen vila eller en liten uteritt med Alice och Prinsen om vädret tillåter!
Ha det bra!

Likes

Comments