Hej hej måste bara säga att jag har verkligen världens bästa killkompis så sjukt underbar. vi pratade om att kunna flyga och att han kan flyga ett plan och då bestämde han att jaag skulle flyga med honom någon dag. Sedan gick tiden och från ingenstans så frågade han om jag skulle med till Ullared Gekås då han skulle jobba. men visste inte vad jag skulle göra när han jobbade så idag har vi bestämt att i slutet av månaden ska vi åka dit och shoppa är så sjukt taggad. 😎😆😆 Var inte heller i skolan idag tyvärr då jag hade sådan migrän att jag bara ville gömma mig😪  men förhoppningsvis är den borta helt imorgon.

Har verkligen hänt något med mig jag som verkligen inte brukar gilla skolan älskar skolan nu vi har börjat med olika nya ämnen och ett av dem är na2 (natur 2) och vi har börjat med astronomi. 😍 finns verkligen inget roligare än astronomi😍😍

men aja nu ska de sovas så hoppas ni har de bra och ha inte för kul utan att uppdatera mig vetja 😉 godnatt era fina små filurer😴❤❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan lillebror!

Nä men hej på er försökte va lite roligt men humorn sitter inte där den ska så... Hur har ni haft det under sommaren? själv har man haft det smått tråkigt jag menar allt jag har gjort är att slöa på soffan och träffat kompisar. kanske inte låter jätte roligt men det va rätt okej tills alla åkt rutomlands och jag satt hemma i soffan.

I Juni så åkte vi utomlands till Polen jag önskar jag kunde lägga upp bilder men jag hann inte göra en backup eller vad det nu heter på mobilen innan den pajade. Jag fick efter 1 dag skaffa en ny mobil och den är LG K8 2017 än så länge älskar jag den men den har varit lite svår att hitta ett fodral till.

Jag och min så kallade pojkvän hade 2 underbara månader tillsammans men det tog tyvärr ett slut ungefär 3 dagar efter våran 2 månaders dag... men de va lika bra hade inte slutat så bra ändå med distansen.💔😪

Det har snart gått 3 månader sen dess och det känns jätte tomt inom mig jag saknar förhållanden att bara kunna ha någon som kramar en, pussar på en och är där för en hela tiden men dem killarna är svåra att hitta det är som att leta efter en nål i en höstack. 😪

Nu så har skolan börjat igen och man har vart lite överallt, nya skåp, nya lektioner och nya lärare vilket är smått spännande. 😊

Likes

Comments

Idag har vi vart ute och kollat på massa olika konstverk runt om nordstan. Vi har gått från från skolan upp till avenyn runt lite vägar och sedan till domkyrkan efter det så gick vi tillbaka till skolan. Det var jätte intressanta konstverk, jag fastnade mycket för den med 3 olika män som hängde ner på en av väggarna, jag tänkte väl inte så mycket utan att det såg ut som att dem var döda eller iallafall avslappnade när dem hängde.

Deras hår var lika svart som natten och kläderna var mörk gråa. Det ser ut som att tråden/snöret dem hänger i kommer från deras kläder. Jag får en mörk och lite sorgsen känsla utav den, man får ju en slags upplevelse av att det är något som har hänt.

En norm är väl att man följer reglerna i svenskan och i allt inklusive stavningen och vad man får och inte får göra. Normkritik är att man e kritsik mot normen man håller inte riktigt med normen till 100% utan man har vissa saker som man inte tror på. Att gå utanför norms är när man bryter mot reglerna i texten osv, man får ju inte måla på väggar och så på vissa ställen och i stan men det finns folk som gör det ändå och då väljer dem att gå utanför den själva normen.

Likes

Comments

Det börjar med att man får jobba med någon och att man ska dra en lapp som då ska ha 2 motsatsord. När man väl har tagit en lapp så satt vi och prata om hur vi ville göra och bestämde då att vi skulle måla en polis och en tjuv så då skulle representera rätt/fel.

Det blev rätt bra fast min målning är inte färdig. jag har lite kvar på den och den ligger hemma. Den är svartvit och har lite skuggning. det är en man som då är glad och ser snäll ut mesans polisen såg elak ut. Det vi tänkte var att vi målar en polis som då ska se elak ut vilket då är fel medan tjuven ser glad ut vilket då ska vara rätt.

Likes

Comments

Det vi gjorde innan vi valde var att sitta och kolla runt på internet. Sedan när vi väl hade hittat våran inspiration så funderade vi på vad för något vi ville använda. Vi valde att jobba i lera och sedan så gjorde vi olika personer med olika utseenden, för att då representera att oavsett vart du kommer ifrån eller om du är kort, lång, smal eller kantig så har alla en plats. Sedan kanske vi gjorde lite olika saker som kanske inte hade behövt vara med, men det såg bra ut. När vi väl var klara med alla figurer så gjorde vi lappar som då skulle representera hur man kunde känna sig som t.ex. rotlös eller ensam.


Vi satt och gjorde olika former med olika former och olika färger och gjorde som vi kände. Vi bestämde hur stora huvudena ska vara och resten fick man bestämma själv.

Likes

Comments

Tjo igen!

Jo tack jag vet att jag inte varit så aktiv på det senaste och försöker verkligen påminna mig själv att sätta mig framför datorn och skriva ett nytt inlägg e det lätt? nope mitt liv har haft sig en snurr och ett och ner och vet inte vad. Haft det rätt okej ändå.

Ne men jag har haft en del plugg det senaste och varit på koformationen (är ledare so don't judge). Sen bara dem senaste veckorna så har jag varit hemma eftersom jag har varit sjuk och fortfarande är men inte lika mycket. Jag är fortfarande en aning hostig och näsan rinner fortfarande men lite frukt och bra sömn så går allt galant. Bortsett att jainne har varit i skolan på dem dageran så har lite att ta igen nu.

Nu i helgen så var jag på läger och hade det jätte mysigt. Vi var då på Åh Stiftgård jätte vackert där. Ligger precis vid havet. Vi lekte massa leker, åt en hel del så e nästan trött på mat, lärde oss en del och övade till 02;örnas konfirmation. Det är så nära nu, även om jag inte kommer vara på deras konfirmation så vet jag att dem kommer göra utmärkt av sig.


Likes

Comments

Hejsan hoppsan lille vän😉

Ne men hej på era underbara filurer😊 Hoppas eran jul var underbar och trevlig men vem vet egentligen hur den var förutom er själva. Min däremot var helt underbar lite långtråkig och deppig men den var bra. Det börjar med att man vaknar och och gör sig iordning snabbt sedan ätter man frukost med sin familj. Alla var nästan klara så när vi hade gjort oss klara så satte vi oss i vardagsrummet. Vi öppnade våra julklappar och julstrumpor sedan så skulle vi åka iväg till mormor och morfar. Det var helt underbart när vi kom fram så hjälpte jag och min syster morfar med maten och ta upp bord samt stolar från källaren. Sedan var alla som skulle vara där där. Vi åt julmat och hade det trevligt, kollade på kalle ankas jul och spela julklappsspelet och åt dessert sedan åkte vi hem. 😃🎄🎁

Här kommer lite bilder från i julas och så Det finns mer men har ej tagit kort på det än😄

Likes

Comments

Yes!

Äntligen jullov, vart så mycket nu. Börjar med att i fredags så tog jag det lugnt och så eftersom att jag var helt slut. Sedan på lördag så tog det fart. Vi bestämde oss för att ta tag i sista städningen innan jul bortsett dammsugningen då vilket vi ska göra innan jul. Vi satte upp våran jobbig, krångliga, stora men ändå fina gran. Jag och min syster pyntade och satte upp den och då sa vi att mamma inte får klaga eller ändra något på den eftersom att hon inte kunde hjälpa till. Typ 5 - 10 minuter dieket efter så hon bah nej det kan inte hänga så där ni ser väl att det inte ser bra ut.😒

Vi brydde oss inte utan sa att det fick vara så. På söndagen så fixade vi ett skåp i köket och blev till sist en lite rensning i skåpet då vi blev av med lite. Sedan tog vi det bara lugnt framför en film på tv (Guardians of the Galaxy). 😄

Igår så hade jag bara en lektion så började kl: 08.10 och slutade 09.30 sedan fick man gå hem. Lite senare skulle mamma på julbord med några på liseberg och syrran va på plugget så jag satt hemma i några timmar hade lite tråkigt men det var även lite skönt ingen som pratade konstant😉😂 Tillslut så var mamma klar och jag skulle åka in till nordstan och möta henne. Vi handlade lite sedan åkte vi till LOLLOS😍 Och köpte en pizza till oss och min syster som kom hem 5 minuter senare än oss. Sedan tog vi det bara lugnt.

Idag så hade vi 2 lektioner i 1 eller vad man nu ska säga. Vi hade både svenska och naturkunskap på 1 lektion vilket var väldigt roligt eftersom att vi spelade Kahoot och tävlade om vem som kunde mest och den som vann fick godis. ( inget ovanligt för våran skola 😉) Ne men sedan hade vi lunch samt en håltimma eftersom att vi slutade lektionen 12.10 och började igen 13.45. Så vi tog det lugnt, sedan hade vi julavslutningen då vi tävlade på kanot igen och sedan gick vi 1 trappa ner då några skulle få priser och några skulle uppträda.

Först så pratade rektorn lite om ett känsligt ämne sedan så delades lite saker ut och sedan var det uppträdande. Några från min klass uppträdde vilket var underbar och roligt, sedan så uppträde lärarna och sprang runt klassrummen. Sedan var det shopping med 2 av mina underbara tjejer potatis och kokos, hade det underbart och nu sitter jag hemma och ska snart ta ett lugnande bad. 😘😄

Likes

Comments

Känslan när allt äntligen går åt rätt riktning är väldigt skönt. Man har börjat få den hjälpen man behöver även om det närmar sig julen. Stressen är ju självklart där men man får försöka ta det lugnt ett tag.

Jul shoppingen är inte ens klar men kan ändå inte göra något åt det förrän nästa vecka. Har 2-3 julklappar att fixa sedan så försöka få in lite planer och så. Men tack vare denna stressen och min panik ångest så blir allt kaos. Men har äntligen fått det mesta gjort. Nu är det bara att sätta upp granen och städa igen här hemma. Sedan lägga alla pakten under granen och piff så va det klart. Sedan kölål om jag ligger efter i något i skolan innan onsdag, och ha en underbar dag tillsammans med min underbara syster.

Man blir väldigt stressad av julen och det är inte det roligaste. men prova ta ett bad eller något varmt att dricka och såt på en film samtidigt som du sitter i din pyjamas. Och ta ett djupt andetag. Tänd lite ljus som kan lugna ner dig. 

Likes

Comments

Livet alltså 😪

Finns det något jobbigare ibland? Vad är livets mening? Varför måste allt ha ett slut? Måste man orka allt? Får man vara svag?

Svaren på alla frågor som finns har tyvärr inget svar även om man kunde spola tillbaka allt som har hänt. Livet har en mening men det är bara en själv som har en väldigt lång resa att försöka hitta den. Vissa har hittat sin mening och vissa är vilse redan från börjar och vissa ger upp för fort istället för att stanna upp och skriva av sig eller berätta för någon att man behöver hjälp att hitta rätt väg att leta på. Det finns alltid någon som kan hjälpa en eller bara lyssna på en.

Livet har ett slut men ingen vet riktigt varför iallafall inte jag och har ändå läst om döden när jag tog min konfirmation. Men man måste kämpa, och nej man måste inte alltid vara stark och kunna orka med allt som finns. Utan man får lov att vara svag och ge upp men man ska inte alltid ge upp utan man kan ta en paus från allt och sedan komma tillbaka när man har enegon och fått den hjälp man behöver.

Livet är någon man alltid kommer fundera på och vissa har ett jobbigt liv men man måste alltid tänka att man har folk som älskar en runt om kring en. Man har folk som gärna hjälper en på vägen. Utan försök få hjälp så snabbt som möjligt.

Jag är lite frånvarande pga att en som stod mig nära på ett sätt men ändå inte har gått bort och kan hända att mina inlägg blir lite mörka och djupa ibland. Men alla har alltid en fråga inom sig som man inte kan få svar på och det är VARFÖR?


Likes

Comments