Jag gjorde en garageport i illustrator där jag valde att göra en tjej i kostym med en portfolio eftersom de är ett mansdominerande yrke plus att hon håller i en spelkonsol som också oftast accossieras med killar och inte tjejer. Jag gjorde henne ganska stor och utan former - går emot normen om smala tjejer och jag ville bara ha med benen för att man ska få tänka själv och att klackskorna gör att de ser ut som en tjej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tyckte att stadsvandringen var ganska tråkig och jag har sett verken innan. Jag tyckte verken var ganska intressanta men "queen bee" fångade mitt intresse mest eftersom den hade fina färger och ett stark motiv. Jag gillade att motivet är tydligt och att de är starka men diskreta färger som fyller upp gatan. Placeringen av verket gör väldigt mycket eftersom den är fri för tolkning men man ser direkt ansiktsuttrycket i tjejens ansikte. Bilden lämnas åt att kolla och studera på länge och upptäcka mer och mer detaljer eller bara en två sekunders analys, den blir djupare desto längre man kollar på den. Den har många olika uttryck och känslor i en bild samtidigt som allt hänger ihop. Jag tycker att flickan symboliserar frihet och att flugan hjälper henne framåt medan personen nere i hörnet ser instängd ut och är mer en sirlig och instängd känsla. Jag tror verket vill symbolisera kontrasterna mellan lycka och frihet och sorg och instängdhet. Jag gillar verket eftersom de är tydligt men samtidigt lämnar mycket åt ens tankar, de enda tydliga är människornas uttryck. Jag tycker verket passar bra in i en stadsmiljö.

Likes

Comments

Jag fick impressionismen och valde att måla av en bild som jag själv tagit i den stilen. Jag valde en bild med mycket starka färger och utan små detaljer. Impressionism har jag tolkat så att de är mycket färg, mycket duttande med penseln och inga små detaljer med klara och starka/tydliga linjer alltså mer åt de abstrakta hållet fast med ett ganska tydligt motiv. Impressionism är för mig väldigt glada bilder, mycket färg och oftast motiv så som landskap och därför valde jag att måla träd med en himmel. Jag är nöjd med min bild och hur jag tolkade min egen bild till att göra en som passade in i min -ism. Man kan se mitt hantverk där jag duttar med penseln och använder mig av mycket olika nyanser och skuggor för att få mer djup och verklighet i bilden. Den blir mer levande när man använder sig av olika nyanser och jag satte min egen prägel på min tagna bild in till impressionism, jag är mest nöjd med himlen och tycker bilden är ganska stark, man kan se ett tydligt motiv men den är fortfarande tolkningsfri när de gäller meddelandet. Jag vill förmedla en färgglad bild där de ligger mycket jobb bakom men att den fortfarande är enkel och kan lätt passa in med min -ism. Jag är nöjd över att jag omvandlade mitt fotografi till en ännu mer färggladare och starkare bild genom att använda ännu mer färg, starkare blå himmel och en mörkare röd som skapade mer känsla. Jag älskar tekniken, de ja hade kunnat förbättra är att skapa mer olika nyanser och färger i den röda färgen så att de blev mer djup.


Jag målade två bilder, den med träden var den första men blev missnöjd med den så jag gjorde en ny men lägger in en bild på motivet och bilden. Där valde jag också att måla av en bild eller tolka en bild in till impressionismen utifrån en bild jag tagit själv men de var för mycket samma färger så jag tyckte inte att de blev nått djup eller att man såg vad som va på bilden. Jag tyckte min andra bild passade in bättre på impressionism eftersom de var mer färg, mer landskap och mer djup samt olika nyanser i bilden.

Likes

Comments

Ja har valt att göra en graffiti teckning eller tag med hjälp av en skiss som ja gjort och fyller sedan i med svarta tusch pennor.

Min idé från början var att skriva en text och ha lite detaljer i bakgrunden men den ändrades under tiden när ja ville kombinera graffiti spray och tusch men valde tillslut att inte spraya.

Är nöjd med mitt färdiga resultat.

Från början gjorde ja en skiss där ja testade att fylla i linjer och bokstäver med olika färger och stilar för att veta vad som skulle bli snyggast!

Under tidens gång ändrade jag ganska mycket för ja insåg att de va snyggare och ja ville utveckla den mer, tillexempel ja måla starkare svarta linjer och tjockare runt om hela målningen eller bokstäverna för att framhäva de ja hade målat då ja inte hann fylla i mer i bakgrund eller runt om, ja ville ha en vit bakgrund men vill samtidigt framhäva bokstäverna därav tjocka linjerna runt om.

Ja hade kunnat spraya gubben i hörnet för att kombinera olika sätt att måla eller göra ett konstverk vilket hade kunnat göra teckningen mer intressant och cool men istället fyllde ja i gubben med massa linjer åt olika håll för att han skulle vara lite halvsuddig, varför förklarar jag senare.


Min tanke bakom min bild är att ja vill att man ska få vara mer fri, utan lagar och bara för att man har ett intresse som är graffiti tycker ja de är dåligt att man inte kan utförs de och låta folk uppskatta sina konstverk på samma offentliga sätt som alla andra konstverk. Graffiti är ganska tabu eftersom de går emot lagen därför tycker jag man ska framhäva dom konstnärer som gör detta och trotsa lagen fast på ställen som röda sten, alltså att graffiti ska va mer synligt och lättare att hitta konstverk än bara på ett lagligt ställe som är röda sten (finns kanske fler i världen kommer inte ihåg) alltså skapa fler lagliga graffiti väggar så skaparna kan få visa upp sina verk och kunskaper de är mitt budskap.

Därför har ja valt att göra ett slags streck som dras bort från texten ja målat med en gubbe som ska symbolisera lagen därför är den halvsuddig så att konstverket/graffitin ska få framhävas mer för att den är starkare än lagen och staten.

Hade kunnat göra så att gubben försökt dra över istället för bort så att man kan säga att gubben i bilden försöker dölja vandalismen som dom kallar de men ja tycker mitt budskap är ganska tolkningsfritt de gillar jag!

Alltså gubben drar bort ett slags skynke som täcker en hel värld av graffiti och moderna konstnärer som är redo att visa upp sig


Ja tycker valet av att inte låta graffiti va lagligt vilket ja förstår men att inte ge folk någonstans att släppa fri sina inre, endast leder till att de blir mer klotter som kan vara konstverk för vissa men oftast ungdomar som bara gör de dör att de är kul på fel ställen vilket gör att de kan förstöra saker i vår natur och samhälle då ser folk ner på graffiti

Likes

Comments

- Vad tycker du om Marx konst?

jag tycker att han gör en bra sak, att han gör något bra med sin konst tex boende till folk som inte har de. Genom detta så når han ut till myndigheterna och alla som är emot de i tex kommunen och han kämpar för sin sak, han tvingar dom att väcka intresse till att ge flyktingar och andra deras hem, alltså att han visar en väldigt allvarlig situation som måste lösas. Jag gillar hans konst på de sättet, att de har en bra mening och att han vill ändra och visa samhällets dåliga saker som måste förbättras. Jag gillar att han själv tar tag i de och bygger istället för att bara klaga så gör han allt i sin makt för att ge dessa personer t.ex. ett hem, de är väldigt viktigt. Jag tycker de är bra att han visar myndigheterna eller vilka de va som var emot att vi/han vägrar stå still och inte göra något åt de. Han sätter dessutom ut sin konst i områden som är fula och meningslösa enligt omvärlden och ger platsen betydelse

Om man ska vara personlig så gillar ja inte färgerna och modellerna på sakerna han gör. Jag tycker att de är fel att säga han borde göra mer saker då ja tex själv inte gjort ett skit för att förbättra men om man tänker övrigt så hade han kunnat uppmana fler till att göra samma sak, på nått sätt försökt vara mer offentlig (även om de svårt eftersom han ligger lågt pga olagligt) men att han uppmanar folk att göra samma sak, att på fler sätt ta upp viktiga saker i konst, jag tycker han borde ha rätt till att göra detta till en viss gräns, att de hålls på en professionell nivå. Jag tycker dock att detta borde vidare utvecklas att staten istället hjälper honom, att dom samlar in pengar till bättre boenden även om hans verk inte syfta på att ge boende endast utan symbolisera problem så hade jag tyckt att de hade varit en bra grej och samarbeta med staten eller andra och bygga bättre hem, så de inte endast är gatukonst som folk ej tar på allvar och klottrar ner. Men eftersom han är en konstnär tycker jag verkligen han gör rätt att ta upp problem inom hans krets och hans intresse, fler borde hjälpa på sina sätt!


Likes

Comments

1:a bilden - GUL

2:a bilden - ensam och parkbänk

3:e bilden - GUL

Likes

Comments

- Så här tycker jag att jag löst uppgiften

Jag tycker att jag har löst uppgiften bra

- Styrkor i verket, det här har jag/vi gjort bra

Vi har använt oss av färg för att förmedla ett budskapoch man kan se att bilderna hänger ihop och jag tycker att de är ganska fritt att tolka bilden eftersom den e väldigt enkel men att de ändå är lätt att förstå


Likes

Comments

Frågor tillbloggreflektionen:

Vadtycker du om de olika skuggmetoderna?

Jag tycker att de beror på teckningen, att olika tekniker passar in och kan lyfta fram en bild väldigt mycket beroende på skuggtekniken. Vid detta tillfället gillar ja att använda mig av tekniken som blir när man gör med fingret (finns pennor tex som gör detta) då jag inte är så förtjust i strecken som blir, men de är olika, passar när de gäller tusch tex.

Vadär du mest/minst nöjd med? Varför?

Jag blev mest nöjd med min första teckning där ja använde blyerts, detta e ja även mest erfarenhet med. jag gillade de andra teckningarna också men just motivet tyckte jag blev bäst med enkel blyerts målning, har dock velat ha en mjukare bild genom att sudda ut skuggorna, mer form enligt mig.

Vad har du lärt dig?

Jag har lärt mig hur jag ska kunna framhäva äpplets former med olika tekniker och allmänhet olika skisstekniker ja inte avvänt tidigare, jag har lärt mig hur man kan använda tre stadier av mörkhet i skuggorna.

Skulle du kunna göra någotannorlunda?

Jag hade kunnat måla min tusch på ett tjockare papper för de skulle först bli en test skiss. Den hade ja säkert kunnat arbete mer på den dessutom för att de mörkaste lagret skulle bli mörkast, starkare kontraster mellan lagrerna dvs.

Likes

Comments

Tanken bakom bilden är att den ska vara tydlig, att man ska förstå att det symboliserar respekt, därför avbildade jag en typisk chest som visar respekt och vänlighet, man underkastar sig.

Jag tycker bilden blev bra eftersom den var enkel men ja hade velat lägga till en text ovanför honom så att den inte är för enkel men de fick man inte, och detta hade kunnat utveckla bilden plus att man hade kunnat visa en vision av herren som han viker sig för alltså en till person i bilden

Likes

Comments