Idag har vi något som på min skola kallas för disponibel dag, men som de flesta skulle kalla studiedag. Dessa dagar har vi ca 1-2 gånger i månaden och dom är alltid oerhört välkomna. Speciellt välkommet var det idag, dagen innan ett av höstens viktigaste prov. Jag tog självklart chansen att sova ett par timmar extra imorse och jag kände mig som en ny människa när klockan ringde kl 8. Jag steg upp och gjorde iordning kaffe för att sedan sätta mig ner med plugget. Jag har kommit att tycka att det ibland är väldigt mysigt att sitta och plugga, förutsatt att det inte är något stressplugg. Att stiga upp en ledig höstdag, dra på sig mjukiskläder, göra en stor kopp kaffe och sätta sig tillrätta med böckerna och lite tända doftljus.. Det är faktiskt väldigt avslappnande.

Fram till nu har jag pluggat inför provet med små pauser från och till. Jag tänkte att jag ska plugga en halvtimme till och sen cykla upp i stallet för att fixa färdigt där. Vid 15:53 ska jag ta bussen för att ta mig in till stan där jag ska jobba på min skolas öppet hus, vilket brukar vara kul. Jag ska stå på spanskan och dansa salsa med besökarna (hahah) och jag ska även stå på samhäll där jag står som informerande elev. Då min samhällslärare ska vara där kan jag dessutom ta tillfället i akt att ställa frågor och diskutera lite inför morgondagens prov. 😜

Xoxo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klockan är nu efter 23 på kvällen och jag är galet trött. Just nu är jag inne i en jobbig examinationsperiod i skolan och detta kör slut på all min energi. Kaffe är räddaren i nöden och jag hinner inte med mycket annat.
Idag kände jag dock att jag var tvungen att bryta mönstret så jag beslutade mig för att gå och kolla på handboll och trotsa det stora samhällsprovet på fredag. Handbollen är en sport jag inte längre håller på med men ibland kan sakna oerhört. Det var hur som helst en välbehövlig paus, man måste ta sådana ibland för att hålla kvar motivationen och för att vara snäll mot sig själv.
Dagens prov i natur gick helt okej tror jag, svårt att veta men det kändes rätt bra. Hoppas på det bästa helt enkelt.
Perioder som denna är det lätt att tankarna går tillbaka till den bekymmerslösa sommaren😌
Ta hand om er!

Xoxo

Likes

Comments

En förändring jag har gjort på sistone för ett mer effektivt och organiserat liv är att se över min morgonrutin. Genom att fundera på vad jag egentligen gör på morgonen och hur lång tid det tar kom jag fram till att mycket kunde förbättras. Förr ringde klockan alltid 05:20, en och en halv timme före jag behöver gå till bussen. Jag tyckte om min rutinmässiga och lugna morgon, men efter övervägande kom jag fram till att extra sömn är mer värt. I ettan av gymnasiet funkade det bra att gå upp så tidigt, men nu i tvåan när jag dessutom blivit med häst funkar det inte lika bra. Jag får för dåligt med sömn helt enkelt. Nu med min nya morgonrutin får jag ut 40 minuter extra sömn vilket är guld värt!

Här kommer de förändringar jag har gjort:
- Jag har börjat förbereda min frukost kvällen innan så att jag kan ta den med och äta på vägen till skolan eller efter första lektionen. Då jag är en frukostälskare trodde jag att detta skulle bli jobbigt, men det har visat sig vara väldigt skönt att slippa äta så tidigt på morgonen! Bild på standardfrukosten finns ovan.
-Jag har börjat tänka ut redan kvällen innan vad jag ska ha på mig så att jag lätt och smidigt kan slänga på mig outfiten på morgonen. Har även börjat fota mina outfits och lagt in i ett separat album på mobilen, på så vis slipper man idétorka.
-Jag duschar alltid kvällen innan så jag slipper det på morgonen.
-Skolväskan ska vara färdigpackad kvällen innan med dator och alla böcker som jag behöver för dagen.

Xoxo


Likes

Comments

Något som jag verkligen har kommit att ogilla är måndagar. Jag har aldrig tidigare haft något emot att helgen är slut och att det är dags att börja på en ny vecka, men med mitt nya schema så blir det extremt segt. Vi har fyra lektioner på måndagar och det har blivit så illa att jag tycker att samtliga av dessa fyra kurser är de tråkigaste jag läser. MEN det går alltid att lyfta dessa dagar på ett eller annat sätt. Idag blev jag bjuden på kaffe efter skolan av en vän vilket alltid är lika mysigt, och det blev att jag stannade i stan en timme efter skolan. På vägen hem köpte jag en ny tröja (bild) på Lindex och hämtade upp sushi till middag. Har varit uppe i stallet och fixat där och har dessutom fått en del skolarbete gjort, så sammanfattningsvis har det varit en intensiv men bra dag.

Då det är sent och jag egentligen borde gått och lagt mig för länge sedan ska jag bara snabbt fixa ihop en liten veckoplanering på vad som ska göras:

-Tisdag: Stallet, plugga inför onsdagens prov i naturkunskap och plugga lite på svenskaläxa.

-Onsdag: Plugga inför fredagens prov i samhällskunskap, spanskaläxa och gå och se handbollsmatch.

-Torsdag: Studiedag, plugga inför fredagens prov, stallet och jobba på skolans öppet hus

-Fredag: Dressyrträning med Klas efter skolan och därefter fredagsmys

Helgen är inte planerad än men det kommer även det så småningom.

05:50 är klockan ställd på så nu ska jag stupa i säng. Natti!

xoxo


Likes

Comments

Godkväll!
Den här söndagen har varit bra över lag. Jag har fått gjort mycket och ändå kunnat ha med mig en lugn söndagskänsla under hela dagen. Morgonen startade sängliggandes fram till klockan 10 och när jag slutligen steg upp så gjorde jag mig mina dagliga bananknäcke.
Just knäckebröd med smör och skivad banan är något jag inte kan leva utan, rekommenderas skarpt till frukost eller mellanmål! Det är lätt att äta tidiga mornar och man står man sig bra på det. Jordnötssmör istället för vanligt smör funkar utmärkt om du vill ha det lite matigare.
Min förmiddag bestod mestadels av plugg. Imorgon har jag ett tal i retorik som ska framföras och detta är ett stort stressmoment för stunden. Jag ser inte fram emot det men det ska bli skönt att få det överstökat och därmed ha ett moment mindre att oroa sig för.
Vid halv 3 ganska exakt cyklade jag bort till stallet för en mysig ridtur i det fina vädret. Klas, som hästen roligt nog kallas, får mig alltid att gå ner i varv och lägga tankarna på annat än skolan.
Klockan 5 var det stallmöte då det på senare tid tillkommit flera nya medlemmar i privatstallet, en av dessa jag själv med Klas.
Nu har jag hunnit med att äta middag och skriva ut mitt tal inför imorgon, och resten av kvällen kommer antagligen bestå av övning övning övning. Talet ska sitta och det ska gå jävligt bra.
Vad som inte har gått som jag tänkt mig idag är maten. Min frukost var oklanderlig, men att glömma äta lunch och sedan vara borta till klockan 7 på kvällen var inte ett bra drag. Under stallmötet serverades det chokladbollar och jag som inte hade ätit något på hela dagen bortsett från en bit kladdkaka från gårdagen fick i mig ett par stycken. Jag mådde så dåligt när jag kom hem av att bara ha ätit skräp under hela dagen, så middagen kom som en skänk från ovan. Det är lätt att kosten blir lidande under helger då man inte har fasta rutiner, det krävs absolut en förbättring.
Nu tänker jag gå igenom talet ett par gånger till och sedan tänkte jag sätta mig ner och planera veckan som kommer, för det lär behövas. Ett separat inlägg om detta levereras senare ikväll.😜

Xoxo

Likes

Comments

God förmiddag kära människor och välkomna till min första blogg! Idén om en blogg for igenom mitt huvud och naglade sig fast först för cirka en halvtimme sedan, och nu testar jag helt enkelt. Som presterande gymnasieelev och gedigen hästmänniska har jag ofta svårt att få ihop mitt liv så som jag skulle vilja ha det. Jag stressar för mycket med skolan, är i stallet flera timmar om dagen och sover för lite. Mitt i allt detta har jag svårt att få in träning och att samtidigt äta en hälsosam balanserad kost. Detta har på senare år format en kropp som jag inte är riktigt nöjd med.
Därför tänkte jag testa att skriva blogg för att se om det kan hjälpa mig att strukturera upp mitt liv och få mig att bli en mer balanserad version av mig själv.
Till en början kommer jag vara anonym och inte länka min blogg någonstans eftersom jag framförallt vill göra detta för mig själv. Detta blir en testperiod som får avgöra om det är något jag tycker är roligt och som jag vill fortsätta med.

Mina mål är:
-Bli bättre på att planera och därmed reducera stress.
-Hålla min omgivning städad och strukturerad.
-Börja äta "renare", dvs mindre processad mat och dra ner rejält på fel slags sötsaker.
- Börja äta mer vegetariska alternativ och mindre rött kött med tanke på miljön.
-Over all bli hälsosammare och lyckligare!

xoxo, Gossip Girl

Likes

Comments