Oj, det var verkligen länge sedan jag skrev på min blogg. Men det har varit en jobbig vår och sommar, vilket har medfört att all min kreativitet har hämmats lite. Även trots att jag har försökt men den har inte riktigt kommit till liv. Tills nu, ja den kommer ju fram när jag har semester och kopplar av. Kan faktiskt inte beskriva med ord hur mycket jag har behövt vara ledig och centrera mig själv. Men oj vad kreativ jag har varit :)

Det som jag verkligen vill lyckas med är TVÅL. Jag vet inte riktigt varför jag fastnat för tvål men mycket har det varit med att jag följer på instagram massor av tvålkonton och det är rena rama heaven. Blir galet inspirerad att alla fantastiska konton. Det finns ett hav med härligheter ute på instagram. Själv har jag listat ut nu hur jag kan ha mina två konton parallellt, har varit rätt drygt att logga in och ut hela tiden. Men instagram har gjort en uppdatering så jag kan enkelt byta konto snabbt och få notiser från båda kontona samtidigt. Så mitt första konto Bivalvia (https://www.instagram.com/bivalvia/) kommer jag ha som mitt vardagskonto och esspressodeluxe (https://www.instagram.com/esspressodeluxe/) kommer endast vara mitt kreativa konto. Det var det som var tanken första gången jag startade mitt andra konto men växlingen mellan kontona blev lite för omständigt. Oj, när man läser vad jag har tänkt så I-LANDSPROBLEM. Ja, vad ska man göra. Någon synd borde man ha :D

Tillbaka till vad egentligen mitt inlägg skulle handla om! TVÅL :)

Något som jag har letat efter är en bra tvålbok men på svenska. Finns ett hav av böcker på engelska, ja men då blir det i fel enheter eftersom coups är lite svårt att omvandla till exakta enheter till deciliter. Men jag slog slag i saken och köpte ändå en bok på engelska (ja, det var för det fanns inga bra på svenska). Fick hem den för en vecka sedan och dök ner i den direkt. Läste om alla tekniker och kunde knappt vänta tills jag kunde börja.

Men trots jag har en bok om hur man gör en tvål så kan jag ändå inte följa ett recept. Har aldrig kunnat göra det. Vet inte riktigt varför jag inte kan göra det. Jag skyller på att det är min kreativa anda som medför det. Något som man måste tänka på innan man gör en tvål vilken metod man ska börja med. Jag personligen gillar kallprocessen och det endast jag behöver göra är att matcha temperaturen mellan upphettade oljorna och natriumhydroxid. Här försöker man hamna mellan 45-50 grader och det gäller bara att ha lite tur (haha säger vi men mer envishet). Den andra anledningen till att jag inte följde ett recept var på grund av att jag hade inte alla ingredienser hemma för något recept. Så det behövdes lite matematik eftersom man måste beräkna förtvålningstal. Nå, vad är då förtvålningstal? Jo, det hur mycket natriumhydroxid det krävs att förändra ett kilo olja att förtvålas till tvål. Denna process tar ungefär sex veckor och det måste vara det tråkigaste av att göra tvål, väntetiden på om det blev bra eller dåligt.

Mitt experiment började med en jäkla massa matematik. Jag tänkte flera gånger, nu vet jag varför jag läste matematik i gymnasiet, för att jag ska kunna göra tvål hahah. Jag är rätt nöjd med mitt result, de ser rätt fina ut bara efter en dag. Detta recept har jag gjort på kakaosmör, makadamienolja och kokosolja. Valde främst dessa på grund av att de har egenskaper för att ge en bra löddringeffekt och ger en mjuk tvål. Om de blir bra så lägger jag ut receptet men för just nu är det en liten hemlighet men om man fattar mina anteckningar så har man det där.

Nu har jag blivit tillräckligt uppvärmd efter dagens regnpromenad och testa göra falafelbollar.

Over and out,

A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det en ny vecka eller? Alla mina dagar har gått ihop med varandra, vet knappt vilken dag det är längre. Det beror helt på att jag inte kan sova längre. Vilket medför att jag går runt med ett konstant illamående, trött som en skog och tappar lätt matlusten. Att inte kunna sova påverkar mig mycket just nu och den här totala utmattning, är rena rama döden. Kommer inte ner i REM-sömnen utan ligger lite ytligt och sover. Tog en liten paus från träningen förra veckan för jag mått riktigt dåligt både av sömnbristen och illamåendet. Planen var förra veckan att jag skulle köpa en ordentlig cykel så jag kunde börja cykla till jobbet idag men den planen gick åt skogen. Har sovit på dagen av ren utmattning och inte lyckats ta mig till cykelbutiken. Men är lite mer ledig nästa vecka och då ta mig f*n ska jag dit. Tänker att genom att cykla till jobbet blir jag mer utmattad och sover bättre. No pain No gain.

Var och tränade idag. Känns skönt att jag kom till gymmet men det var inte där med 100 % energi. Dock känns det bättre och bättre att springa mitt träningsprogram. Orkar mer och kan springa bättre med en högre hastighet. Det gjorde mig så glad. Dock tar ryggen styrk av att jag pressar den hårt just nu. Men hoppas att den mår piss nu ett tag men sedan blir den starkare. Får se hur länge jag pressar den men vill just nu inte ge upp att springa, speciellt nu när det känns så bra.

Hittade snygga vasglas på Lagerhaus. Älskar labbglas man är ju en äkta labbnörd innerst inne :D

Skapade ett nytt recept till min systers beställning.Det var faktiskt en väldigt enkelt recept.

Kallvispad bodybutter

300g sheasmör

75g macademiaolja

Väg upp allt på en våg och sedan vispa tills du får en härlig smet. DONE! Hur enkelt är inte det. Tillsätt sedan eteriska oljan som man vill ha.

Försökte lägga in bilder på vad jag hade gjort men de fick en väldigt konstig proportion.

Nu ska jag göra mig i ordning inför jobb, hoppas jag överlever denna natten. Undra om man kan sjuka sig för ren ram utmattning på grund av sömnbrist... Men den här j*keln sjukar sig inte i första taget!

Over and out!

A

Likes

Comments

Äntligen söndag säger jag med glatta fingrar. Söndag känns inte besvärlig när man inte behöver vara på jobbet förrän på torsdag kväll. Ingen måndagsångest för mig men lite ångest har jag tyvärr. Vaknade på lördagsmorgon klockan 06 med fruktansvärd ryggsmärta. Det kan hända lite då och då att jag vaknar med smärta men upp och röra på sig brukar det släppa. Dock inte denna gången... Med inga värktabletter, varken receptfria eller receptbelagda hemma. Jag pallar mig ut, eftersom jag ändå skulle till min mormor och städa/tvätta/frosta av frysen. Handlar lite värktabletter i en affär (tack för att de fortfarande säljs i vissa butiker) och knaprar i mig några. Efter en timme jag varit vaken spyr jag av smärtan... Det händer mig lite ibland och då brukar jag inse att jag har nog lite mer ont än vanligt. Men som den personen jag är så fortsätter jag med mina sysslor, livet stannar inte upp för man har ont, även om allt tar längre tid. Tyvärr har jag lärt mig att det är bara att fortsätta röra sig när smärtan smäller till (om det är så att jag kan inte röra mig ur sängen - ja då kan jag inte röra mig). Smärtan släpper snabbare om man rör sig. Fördelen med igår var att det var härligt väder och jag promenerade, promenerade, promenderade vidare. Tillslut släppte det värsta efter 12 timmar av smärta, spykänsla och kallsvettningar.

Idag känns det rätt okej... Får se om jag måste ta mig till läkaren på måndag men det blir måndagsproblem.

Nuuuu vidare till något roligare! ANSIKTSSKRUBB med en twist :)

ÅÅÅÅÅÅHHHHHH de blev sååå fina! bland överträffar jag även mig själv!!!

Receptet till dessa är superenkla och då menar jag grundreceptet!

Ansiktsskrubb

2 msk kokosolja

2,5 msk florsocker

Värm upp kokosoljan men inte för hett. Bara tills lösningen blir klar. Låt den svalna lite innan florsocker tillsätts. Blanda, blanda och blanda tills klumparna försvinner helt. Jag har en liten ballongvisp som jag använder som funkar för mig. Sedan häller jag blandningen i en form och denna silikonform har jag köpt på ikea. Älskar den! In i kylen ca 15 minuter, tills blandningen har stelnat. Tryck ut dem och spara dem i kylen. Kokosolja smälter vid cirka 25 grader. Sedan är skrubben skön på huden när den är kall. Den är perfekt när man har duschar och florsockret ger en lagom skrubb i ansiktet.

Men denna gången gjorde jag en liten twist!

Använde mig av grundreceptet men tillsatte hibiskusextrakt. Denna extrakten gjorde jag för någon vecka sedan. Vilket är ganska enkelt.

Använde 25 gram hibiskusblommor (torkade) och 100 gram glycerin. Låt den stå i en vecka. Voilà och du har en hibiskusextrakt.

När jag gjorde dessa skubbarna använde jag grundreceptet men tillsatte lite extra florsocker. Detta på grund av att glycerin har en högre densitet än sockret och kokosoljan. Alltså den är tyngre och det gör att den kommer hamna i botten.

Men när jag hade hällt i blandningen i formarna, droppade jag i några droppar av hibiskusextraktet. BOOM!

Kan ju se på bilden hur fantastisk skrubben blev! Kan knappt vänta tills jag kan testa den. Hoppas ni testar skrubben eller i alla fall grundreceptet.

Nu är det dags för andra roligheter

-A

Likes

Comments

Det är kanske mer korrekt med Toughest drömmar. Blev grymt inspirerad av min vän som sprang tävlingen förra veckan. Hon tog sig igenom på vilja och det visar bara hur stark man blir när hjärnan får bestämma. Det största dilemmat för mig att kunna genomföra en sådan här tävling är att kunna springa. Min rygg är något som alltid hindrar mig eller kanske är det jag som stoppar mig själv. Har haft problem med min rygg i flera år. När det väl smäller till så har jag svårt att röra mig och smärtan är fruktansvärt. Det var faktiskt ett tag sedan jag upplevde denna smärtan men jag är orolig varje dag att något ska hända. Träning är det som jag tycker funkar bäst men risken är ibland högre att jag skadar mig själv för att jag är mycket oförsiktig. Ett felsteg eller ett hastigt ryck kan orsaka dagen efter galen smärta.

Köpt två böcker om springteknik och styrketräning. Ser fram emot att testa dessa.

Nu är toughest i siktet. Just nu har jag som mål att om jag kan springa (utan större besvär) 8 km till jul, då kommer jag anmäla mig till toughest nästa år. Ser fram emot utmaningen och hoppas verkligen att jag kommer uppnå dem. 

*Loppet* som jag har näst i siktet är colorrun i juli. Det är 5 km och det för mig kommer kännas som en gigantisk utmaning. Fördelen med detta loppet är att man har galet roligt under tiden. Springer 1km och sedan kastar folk färg på dig och umgås man med mina vänner så blir det galet mycket foto under tiden :) Förhoppningsvis pallar jag trycket att springa 1 km åt taget. 

Nä nu är det fredag och jag har massor att avklara i helgen. Imorgon ska jag försöka genomför att lite roligt experiment med en ansiktsskrubb och försöka göra tvål... Happy friday everyone!

Over and out!

- A

Likes

Comments

Varje dag gör man val. Det kan vara stora val eller små val men det är fortfarande val. Det kan vara att man väljer att stiga upp ur sängen, träna, städa, säga ett snällt ord till personen bredvid, sträcka ut en hjälpa hand till en behövande vän eller göra något hjälpande för någon annan. Men det kan även vara att man väljer att vara otrevlig, baktala någon eller träna sig i en kö. Varje dag gör man flera val. Har du tänkt på dina val?

Idag tog jag ett aktivt val att stiga upp ur sängen (är alltid groggy efter man jobbat natt och dagen därpå) och träna ett jobbigt pass. Men det är inte det enda valet jag har gjort. Gjorde ett val med miljön i åtanken. Använde mig av ett gammalt trix. Städade med en citron, salt och bakpulver.

För att få rent skärbrädan rengjorde jag den med en halv citron och flingsalt. Väntade några minuter efter jag gnidit in både citronsaften och flingsaltet i brädan. Efteråt ser den härlig ut och luktar ännu godare.

Lite då och då vill jag att min diskhon ska se skinande ut (ja, egentligen är det varje dag) och då använder jag mig av halvcitron och bakpulver. Det ger en liten polerande känsla när man gnider in citronen i diskhonen. Väntar alltid en liten stund och sedan torkar rent.

Ibland har man även lite kalkavlagringar eller kanske rost. Mot rost funkar alltid några droppar citronsaft, vänta ca 10 minuter och torka rent.


Här har kan man se det fina resultatet från dagens arbete. Najs!!!

Tanken var att jag skulle ta en tur med en vän på västra hamnen men tyvärr blev det inte så. Var lite nyfiken på testa mitt objekt jag köpte till min telefon. Ibland vill man ta lite normala foton på saker som befinner sig längre ifrån. Får se om jag gör ett val och tar mig dit ändå.

Har en sak som har gjort mig glad! Estelle och Thild har gillat (för andra gången) min instagrambild. Tänk vad en väldigt liten sak kan göra en glad. Absolut blir jag glad när vem som helst gillar en bild eller något jag lagt ner kraft på. Men just saker som jag skapar i ekologisk kosmetika väga, hoppar mitt hjärta ett lite högt när någon gillar den. Som sagt, de små valen man gör kan ge någon annan lycka.

Over and out

- A

Likes

Comments

Måndag, var har du varit hela mitt liv 😂. Veckan kommer bli relativt lugn eller rättare sagt hoppas jag!

Det var faktiskt ett tag sedan jag gjorde dessa masker men har inte haft tid att göra ett inlägg om dem. Men som sagt, nu ska jag skärpa mig och försöka producera samt skriva om det direkt. Får väl se hur länge det håller 😂.

Tre torra masker
(Undra om jag ska döpa dem till något trendigt? Hahah eller inte, för kreativ är jag icke)

Hibiskus-inspo
Kaolin
Hibiskus
Havregryn

Lavendel-inspo
Rasullera
Lavendel
Havregryn

Ringblomma-inspo
Grön lera
Ringblommor
Havregryn

Blommorna och havregryn mixades tills det nästan fick en pulverkänsla. Rasullera hade jag i bitar hemma så jag fick mortla det tills det blev ett fint pulver. Ja, det tog ett tag!

Ta sedan en matsked (blandad) valfri torrmask och en matsked vatten. Här kan man välja att ta olja om man känner att huden behöver lite extra fett.
Låt masken sitta i 10 min och skölj med ljummet vatten. Smörj in ansiktet med en skön kräm.

Enjoy!

Nu har jag gjort det igen... Skrev inte upp mått men det gjorde jag inte eftersom jag mättade ner i en burk och det var endast av estetiska skäl. Vem vill inte ha vackra bilder, haha men sedan är inte mina perfekta.

Ibland blir jag lite nervös att färger fastnar på huden. Var lite orolig att hibiskus röda färg skulle sätta sig på huden. Därför brukar jag testa på handen. Ser jag en liten reaktion så skippar att använda produkten. Jag testade alla tre masker sedan. Så sköna. Blev inte samma torra känsla som man kan få när man använder vissa masker.

BOOM!!! Done ✔️

Nu ska jag ta itu med resten av dagen och natten

/A

Likes

Comments

Det är lite jobbigare att hålla en blogg igång än vad jag trodde. Man måste ju ha självklart tid att skriva ett inlägg men man vill ju även att det ska vara intressant för dem som läser den. Nu har jag haft en liten svacka och inte lyckats få till det att skriva. Men nu jäklar ska det ske.

Det är fredag, bara det är härligt! Det är sällan jag jobbar helgen men plötsligt händer det. Idag är jag ledig och går inte på jobbet igen förrän måndag.... tror jag.... Mitt schema ändras lite ibland så ibland har jag dålig koll eller rättare sagt har jag dålig koll... Idag är jag hundvakt till mammas hund. Hon är lite galen men än så länge går det bra. Haha ja det kan man alltid säga efter en timme. Men C har lugnat ner sig och sover vid mina fötter så kanske kan man klappa sig på axeln och vara nöjd i några minuter.


Detta är jag för några veckor sedan när jag våga mig ut i tvålvärlden. Eftersom man använder sig av natriumhydroxid och denna är väldigt frätande. Säkerhet alltid först. Eftersom jag inte visste exakt hur mycket det skulle stänka eller hur mycket ångor som skulle bildas. Kanske överdrev jag men jag tyckte det var lite skoj.Hittade en bra sida som skrev allt om hur man skulle gå tillväga när man börjar göra tvål. Rekommenderas varmt.

http://casadipatty.blogspot.se/2010/03/sa-tillverkar-man-tval.html

Jag testade mig på olivtvålen, följde hela receptet men med en reducerad mängd.

250g extra vergine olivolja
32 g kaustiksoda
75 g vatten

Dock gjorde jag en fjärdedel av deras recept för jag ville gärna testa en liten mindre batch. Inte vill man simma i tvål som inte blev bra. Fast det mesta jag testar mig fram till, letar sig hem till mina vänner. Det är sällan jag har vissa saker hemma för jag ger bort det till mina gulliga vänner.

Tvålen ser på fotot ut som magarinbitar. Hahah de går inte att äta. Men de funkar bra att tvätta sig med dem. Dock hade jag velat att de löddrade lite mer men de får jobbet gjort och det kallar man success! Det enda som gäller antar jag lite.

Nä nu ska jag ha en lite mer produktiv dag. Den började trots allt kl 05. Men det var endast för jag vaknade av att jag hade grym träningsvärk i ryggen. Väljer hellre det än att ha ont i ryggen...

Simma lugnt,

A

Likes

Comments

Äntligen har jag blivit lite ledig från jobbet. Man behöver det för att ladda om batterierna.
Den startades med att tillbringa lite tid på IKEA med min sötaste vän 💜. Hinner ibland inte ses så ofta men vi har alltid roligt tillsammans. IKEA är en ritual för oss. Man behöver alltid något där.

Såg denna kranen när jag åkte till jobbet häromdagen. Lite guldklimpar med kärlek behövs alltid. Min lediga tid ska faktiskt tillbringas med att vårstäda. Tömma min lägenhet på saker som man inte använder längre. Gamla tentor, papper och lite andra saker. Ibland undrar jag varför man spara på saker. Jag tillhör verkligen dem som slänger allt man inte behöver, släng-genen, kallar jag den. Självklart källsorterar jag nästan allt och mycket donerar jag. I själva verket, det som slängs är inte så mycket.

Hittade ett genetikhäfte med en blomma på som är från 2007. Denna blomman har jag ritat i säkert över 10 år. Wow, det blev verkligen en tankeställare. Jag ritar denna blomma nästan överallt på mitt jobb. Skriver jag en lapp till någon så avslutar jag gärna texten med en blomma. Tycker det känns alltid lite härligare med och förhoppningsvis ler någon när de läser min lapp.

Nu väntar en härlig fika med en vän som jag inte träffats sedan i julas. Ska bli trevligt och roligt att prata lite engelska. Det var ett tag sedan man pratade engelska ☺️

Imorgon ska jag experimentera lite med emulsion. Har sett mycket inlägg på instagram på detta och nu ska jag försöka ge mig på detta ☺️. Berättar sedan hur det går med det och ska inte glömma skriva mått.

Härlig onsdag alla 🌸

//Anne

Likes

Comments

Ibland lyckas även jag misslyckas totalt. I julas gjorde jag många julklappar. Det var body/ansiktes skrubb, badbomber, olika oljor, body butter och olika ljus.

Men sedan hade jag en batch av bodybutter som blev för hård. Alltså jag hade inte tillräckligt med oljor för att mjuka upp fettet i bodybuttern.

Jag kan knappt få upp något ur burken. Därför tänkte jag 3 månader senare att kanske göra något åt saken. Ja som jag sa, ibland hinner jag helt enkelt inte med.

Det tog en halv evighet att få ut all buttern ur burkarna. Man ser ju hur torr den är, på den vänstra bilden. Sedan är det bara att smälta allt över ett vattenbad. När man gör olika krämer eller liknande alltid över ett vattenbad! Jag tillsatte tefröolja för att mjuka upp buttern.

Bara titta på hur härlig den ser ut nu. Ser galet krämig ut!!! Nästa gång ska jag visa exakt från start hur man gör. Galet enkelt är det. Eller efter man experimenterat fram vad som funkar.

Likes

Comments

Vaknade upp till att slå på nyheterna, där de berättar polisen hittat en handgranat. Det är också där passerar varje dag till och från jobbet. Hmm snart börjar jag bli lite nervös. Vad händer med Malmö? Ja och sedan blev en kille skjuten natten till torsdag. Han bar skyddsväst. Bara en sådan sak...

Men till lite andra saker.

Något som jag är väldigt dålig på är att ta hand om mitt hår. Trots att jag ändrar min hårfärg stup i kvarten. Men något som jag alltid velat ha är grått hår. För ett halvår sedan så började processen att nå det gråa. Man måste vara lite platinablond för att det gråa ska sätta sig. Har världens bästa frisör och hon gör alltid mitt hår så galet snyggt. Men vad gör jag? Jo tar inte hand om det 😅. Blev tillsagd att jag måste göra hårinpackning.

Detta är en liten enkel hårinpackning. Det är lite balsam i denna inpackningen pga håret är lite torrt. Den är enkel och håret blir mjukt som sammet 😍

Något som jag är riktigt dålig på är att skriva ner mått, när jag gör saker. Jag höftar allt och går på känsla. Men jag ska bättra mig men tyvärr inte just denna gången.

I hårinpackningen har jag:
Balsam
Kokosolja
Araganolja
Broccoliolja
Advokadoolja


Den är kalasnajs 😍

Nu måste jag göra mig i ordning för en jobbnatt

Peace out

/Anne

#diy #hårinpackning #ekologiskt

Likes

Comments