Tips på hur du kan få in julkänslan

CHRISTMAS

Skriv en bucketlist på massa roliga saker du vill göra under julen: Jag har själv gjort en lång lista på massa saker jag vill hinna med under december och kring jul. Vill ni inspireras kan ni hitta den här. Bara att sitta och skriva listan gjorde mig hur taggad som helst på julen!

Lyssna på massa julmusik: Detta är enligt mig det lättaste sättet att få in lite julfeeling. Släng ihop en spellista på Spotify med dina favoriter som du kan lyssna på hemma eller när du sitter på bussen osv. Vill ni få tips på lite bra julmusik kan ni kika på min spellista som ni hittar här.

Titta på olika julskyltningar: NK har ju alltid fina skyltfönster som jag älskar att gå förbi under julen! Men även på andra ställen kan man se mysiga julskyltning. Åhléns på Drottninggatan i Stockholm är ett exempel. Och bilden nedan är från julskyltning i Tyresö centrum i närhet där jag bor. Så himla fint!

Titta på julfilmer: Passa på att se en julfilm när du har lite tid över. Älskar julfilmer! Jag tycker det är så himla mysigt och ger bästa julkänslan. Det finns verkligen hur många filmer som helst att välja bland! Roligt kan även vara att gå och se en julfilm på bio. Pettson och Findus - Juligheter går nu till exempel på bio

Gå på julkonsert: Att gå på en julkonsert kan vara riktigt mysigt. Här och här hittar hur många som helst kommande julkonserter som går på massa olika orter runt om i landet. Skolor med musikklasser brukar även ha olika varianter av julkonserter vilket också kan vara väldigt kul och mysigt att gå på.

Gå på julmarknad: Ett riktigt bra tips är att gå på julmarknad! Det måste ju vara bland det mysigaste. Här hittar ni massa olika julmarknader i hela Sverige. Speciellt vill jag även tipsa om Skansens julmarknad som brukar vara riktigt härlig att gå på. Har ni vägarna förbi Göteborg borde ni även ta en tur förbi Liseberg. Har aldrig varit där själv under julen men har hört att jul på Liseberg ska vara riktigt bra med massa roligheter. Det är verkligen något jag själv någon gång måste gå på!

Titta på ett luciatåg: Nästan alla skolor brukar ha ett luciatåg, vilket jag tycker kan vara väldigt fint att titta på om man har något syskon eller kanske en kompis som deltar. Man brukar även kunna se luciatåg på Skansen och Storkyrkan i Stockholm. Såg även att det ska vara luciatåg på KTH som jag själv ska försöka hinna titta på tänkte jag.

Ät på julbord: Att gå ut och äta på julbord kan vara riktigt trevligt och bra för att få in lite julkänsla. Ät massa god mat och umgås med trevligt sällskap. Ställen som erbjuder olika typer av julbord hittar ni här.

Gå och se en julshow: Sist men inte minst ville jag göra lite reklam för föreningslivet, och framförallt alla konståkningsklubbar som i juletid brukar anordna isshower. Det bjuds där på fin åkning till bra musik med koppling till temat jul. Klubben jag åker i har julshow den 18:e december mellan kl 12-14 i Tyresö ishall. Vi bjuder även på fika 😉Det brukar vara supermysigt och julstämningen är alltid på topp! Även föreningar inom andra idrotter brukar arrangera olika typer av julshower, exempelvis ridsport. Speciellt roligt och kul är det ju kanske om det är någon man känner som deltar, men oavsett är det definitivt något som får julkänslan på topp!

Det var alla mina tips för idag och jag hoppas ni fått lite idéer på hur ni kan komma in i julstämningen bättre!

Bilder från Google.

Gillar

Kommentarer

Liknande inägg