Bananbröd

Tänkte tipsa om ett bröd som jag bakat en hel del de senaste veckorna. Det är verkligen superenkelt och gott så vi har faktiskt inte köpt bröd hem bröd på väldigt länge 😊 Det jag gillar mest är att det inte behöver jäsa vilket gör att man inte behöver göra värsta planeringen för att baka. Man kan verkligen bara kan slänga ihop det supersnabbt. Totalt tar brödet 10 minuter att baka + cirka 30 minuter i ugnen.

Du behöver:

  • 2 bananer (gärna övermogna)
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl mjöl (jag brukar mixa/ variera mellan grahamsmjöl och vetemjöl)
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl fil eller kvarg

Gör såhär:

1. Sätt på ugnen på 200 grader och smörj en brödform.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Mosa bananerna

4. Tillsätt de mosade bananerna och filen/kvargen i bunken och rör om med en slickepott. Smeten ska vara kladdig, så ha i ytterligare lite fil/kvarg om den är för torr.

5. Vänd ner smeten i formen och grädda cirka 30 minuter i mitten av ugnen.

En annan variant är att endast mosa en banan och ha i smeten. Den andra bananen skivar man på tvären och har som garnering ovanpå smeten när man hällt över den i formen. Estetiskt tycker jag att det blir bättre men smakmässigt föredrar jag dock när man mosar bägge bananerna 😊 Oavsett vilken variant man föredrar är detta verkligen ett recept att rekommendera som är en storfavorit här hemma just nu!

Ursprungsreceptet utan mina justeringar hittar ni här.

Gillar

Kommentarer