Status just nu - Nya magsår

Hur mår jag just nu..?

Gårdagen var hemsk, smärtan är hemsk att jag idag mår förjävligt är ganska förståeligt ändå då dem undersökt min mage & tarmar från insidan & tagit prover, klart som fan att det gör ont. Jag vill ändå återigen tacka er alla som hört av er, det värmer. Oavsett om vi känner varandra eller inte kommer jag svara alla ge mig bara lite tid & hellre att ni frågar mig två gånger än att ni pratar om mig & mitt mående med någon annan.


Undersökningarna igår gav alltså både bra & dåliga nyheter. Låt oss ta dem bra först - magsåren i tarmen var läkta även inflammationen i tarmen var bättre. Däremot det som inte var så bra är att de få små magsåren som fanns i slutet av magsäcken är nu fler & utspridda över magsäcken vilket förklarar varför jag har så ont, allt jag äter & dricker stöter emot dessa sår hela tiden. Efter själva undersökningen fick jag extrema smärtor, det bara högg i hela magen, mitt tryck sjönk & jag ville bara kräkas men jag hade ju inget att kräkas upp..

Att jag fick så här ont är inte normalt för bara magsår, så dem skickade vidare denna information till en annan läkare & jag kommer eventuellt få undersökas vidare av hela magen med ultraljud & röntgen. Varför jag fått magsår vet vi ännu inte men dem tog nya prover & har startat en utredning för att se om allt rör sig om en annan inflammatorisk tarmsjukdom. Mina tarmar visades även vara väldigt bleka vilket kan tyda på att jag också har dåliga blodvärden så dem tog akutprover på det som visade det dem misstänkte, att jag har dåliga blodvärden.

Nu får jag alltså vänta 6-8 veckor för provsvar innan jag ska igen göra om hela proceduren & se vart utredningen går vidare. Dem pratade om flera olika sjuksommar så som chrons. Att jag fått detta av enbart stress var alltså inget dem tror helt på utan någon annan sjukdom ligger i grund till mina magsår & smärtor.

 xoxoEllen

Gillar

Senaste nytt