Förlossningsberättelse del två

Förlossningsberättelse del 2 du kan läsa del 1 HÄR

8:30 läkarrond
Blodtryck 170/101 läkaren gör en koll av tappen , oförändrat status.
Bedömning att jag ska få ballong kateter satt.

8:45 läkaren sätter ballongkateter och kopplar mig på ctg.

9:45 Känns de som någon tar hål på en enorm vattenballongballong mellan mina ben & det forsar vatten ! Skriker på Viktor att larma.

10:10 läkare och bm konstaterar klart fostervattenavång.
De tar ut balongkatern som lossnat och ligger löst. Jag är öppen 3 cm. Värkarna har kommit igång direkt. Jag får lustgas.
Läkaren sätter elektrod på bebis huvud.

Jag går o kissar för att sedan bli kopplad på ctg. Får även ny tablett för att sänka blodtrycket.

11:00 kopplas ctg bort med avvikande kurva. Enligt min journal. Varför de var avvikande vet jag inte? Det tas ialf ett blodprov från bebis huvud för att se om han är påverkad vilket han inte var.

11:45 sätter dom en ny kanyl för o ta nya prover.
Läkaren gör en ny koll och jag är nu öppen 4 cm.

13:00 kommer bm in, jag har mycket ont är också väldigt trött redan. Bm frågar om jag vill ha Eda och jag säger JA genast !

13:15 kommer narkosläkaren och förklarar hur hon ska göra för att sätta Eda. Jag lyssnar halvt bara och fokuserar på lustgasen och andningen. Det gick smidigt vad jag minns att få Eda.
Kopplas även in värkstimulerande dropp.

14:40 kvällspersonal kommer in, kopplar ctg.

15:00 kommer bm tillbaka med läkaren. Jag känner endast av tryck nedåt inga värkar, god effekt av Eda. Men ctg är avvikande svårt att mäta mina värkar.
Så läkaren höjer det värkstimulerande droppet.
Det tas blodprov från bebis huvud för att se om han är påverkad.

15:20 sätter dom en till elektrod för att mäta mina värkar. 4 värkar på 10 min.

Skiftar ställningar allt från pilatesbollen med överkroppen lutad mot sängen, liggande på sidan, på knä lutandes över huvudgaveln vilket blev min favorit.
Jag har inte ätit något under hela dagen , ett bett på en macka var allt jag hann innan vattnet gick på morgonen och efter det har mat inte varit att tänka på.
Viktor får tvinga i mig vatten och nyponsoppa mellan värkarna. Även hålla koll på så jag inte somnar med lustgasen för trött var jag verkligen. Han masserar min rygg & står vid min sida hela tiden.

17:00 tas ett nytt prov från bebis huvud. Fortfarande med bra värden och bebis inte påverkad.
Läkaren höjer det värkstimulerande droppet.
Blodtryck 166/102 får en blodtryckssänkande tablett.

18:21 upplever jag starkt tryck nedåt och säger gång på gång att nu kommer han . Öppen 5cm

18:40 blodtryck 167/112 får en till blodtryckssänkande tablett.
Får även en spruta med någon medicin som ska mjuka upp kanterna.

19:10 får jag antibiotika pga permaturförlossning.

Värkarna fortsätter jag står mest på knä i sängen o försöker hålla mot det hemska tryck nedåt. Lustgasen är min räddning. Viktor pytsar i mig vatten och nyponsoppa mellan värkarna och när klockan närmar sig 21 ber jag personal stanna hela tiden jag är rädd att föda ensam och vet att dom ska byta personal straxt.

21:26 kommer nattpersonalen in barnmorska och undersköterska som straxt kommer vara med och förlösa mitt barn.

21:46 får jag äntligen lov att krysta ! Jag som väntat länge på detta ! In kommer även en till barnmorska och läkaren.

21:55 föds han min fina son!
MEN han skriker inte vilket jag ropar "varför skriker han inte?"
Barnmorskan ger Viktor saxen snabbt " ska du klippa navelsträngen får du göra de nu" Viktor klipper o sen tar dom Wiggo och Viktor o springer .

Där ligger jag och känner mig helt tom. Varför skriker han inte ? Vad är fel ? Lever han ? Är han död?! Tusen frågor till läkaren som försöker lugna mig att allt är som det ska. Men jag ger mig inte . Läkaren springer iväg och barnmorskan stannar och försöker få mig på andra tankar genom att avleda med att "nu ska moderkakan komma ut" hon trycker lätt på magen & ut kommer den.
I samma stund hör jag hur dom kommer tillbaka där kommer Viktor läkaren O Wiggo. Jag får upp honom på mitt bröst & jag är lyckligare än någonsin!
Läkaren förklarar vad som hänt. Att Wiggo inte syresätter sig o hade svårt att andas . Att hans hjärtljud vart avvikande sista fem minutrarna. Men att han fått andas syrgas och att barnläkaren kollat honom.

00:02 Jag fick en liten bristning som sys samtidigt som Wiggo ligger på mitt bröst & Viktor sitter bredvid oss.

Barnmorskan undersöker Wiggo blodsocker vikt o längd samt Temp. Vi får in en babysäng/balja och packar ihop våra grejer och går mot BB och vårat rum.
Där får vi in ersättning som undersköterskan visar hur vi ska tillmata Wiggo.
Efter det kommer vårat fantastiska fika in! Som jag längtat det godaste vi ätit !

Han är så fin !! 😍💕 äntligen är vi tre!
Vi njuter av varandra och försöker sova lite. Inte mycket sömn för min del jag myser mest med honom på bröstet ❤️💙👶🏼 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Veronica88
Veronica88,
Det låter som du hade det riktigt jobbigt. Men vilken otrolig kämpe du är! 👏🏻 Vilken panik du måste fått när dom sprang ut med Wiggo. Det är jag mest orolig för. Att något ska hända! Man är ju helt hjälplös i en sån situation.
nouw.com/veronica88
eschutz
eschutz,
Jag vart helt tom.. hade föreställt mig att gråta av lycka när han föddes men istället vart jag helt tom och fick inte fram en enda tår.. kände mig som en fruktansvärd mamma som inte grät av lycka ! Jag var livrädd att jag misst honom istället ..
nouw.com/eschutz
eschutz
eschutz,
Tack fina du 💕
nouw.com/eschutz
Veronica88
Veronica88,
Ja. Man tänker ju att när man ser sitt barn för första gången ska man gråta av glädje och vara den lyckligaste i hela världen. Men så är det ju oftast inte. Du ska ju absolut inte känna dig som en dålig mamma för det. Inte konstigt att man blir helt tom när man inte vet vad som händer! Tur att allt gick bra med honom. 💙
nouw.com/veronica88
mammashus
mammashus,
Även att lillan mådde bra när hon föddes grät jag inte av lycka, så tänk absolut inte att du är en dålig mamma! Speciellt inte när du varit en sån kämpe och tagit dig igenom en tuff förlossning och blir så skrämd på slutet! 💕 Nu när jag tänker tillbaka på när lillan föddes blir jag tårögd men då var det nog för mycket att ta in på en gång+ utmattning på det. Men en mammas kärlek är otrolig! 💕
nouw.com/mammashus
mammashus
mammashus,
Åh, måste varit hemskt läskigt när de sprang iväg med honom! Men tur att allt gick så bra trots allt! 💕
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
De va hemskt ! Längsta 12 minuterna i mitt liv.. hemskt 😰 men så glad att allt gick bra ! 💕
nouw.com/eschutz
Jennifer
,
Bra kämpat och så skönt att allt gick bra!

Jag fick upp en pigg och frisk dotter på bröstet som stirrade storögt på mig, men jag grät inte heller av lycka (karln bredvid dock, herregud vad det sprutade tårar). Allt jag kunde tänka på var att äntligen var den där helvetesgraviditeten över!! Jag låg bara helt utmattad och sa "jag är inte gravid längre!" Haha, där låg mitt fokus där och då. Var nog lite i chock över att hon faktiskt hade kommit ut tillslut. Nu i efterhand så tänker jag dock tillbaka till det där ögonblicket med tårar bakom ögonlocket! Skulle lätt kunna föda barn 100 gånger till, för det var magiskt. Men att vara gravid igen skrämmer skiten ur mig, uuugh.
eschutz
eschutz,
Samma här jag var nog i chock ! Sambon grät o grät han med & ja kände mig så elak som inte fick fram en tår.. men nu i efterhand gråter jag när jag tänker på allt!
nouw.com/eschutz