Förbud som utvecklar en ätstörning

Lördag & den veckodag som jag lovat mig själv att det är okej att äta sötsaker MEN med måtta såklart. Veckan som gått har varit tuff men gått över förväntan ändå. Jag har ett sockerberoende jag vill bli av med men jag vill inte sätta förbud för mig själv då jag vet av egna erfarenheter hur det kommer sluta. Sist jag satte ”förbud” för mig själv var när jag tränade som mest & höll då på att utveckla en ätstörning igen. Åt jag onyttigt tränade jag bara mer & mer. Jag vill inte falla dit igen därför kan jag inte sätta förbud för mig själv & kan inte utesluta något till 100%.

Jag är lite så som person att det är allt eller inget. Sätter jag ett förbud blir det för mycket , jag hittar lixom inte balansen & det känns lättare att försöka hitta en balans om jag inte förbjuder mig för något men försöker att hålla mig till veckodagar då det är okej. Det är okej att äta något sött till helgen men att starta en veckodag med en choklad för att sedan få ångest & hoppa över både frukost & lunch är inte okej, ni kanske förstår mitt tänk?

Idag har jag helt ärligt varit livrädd. Eftersom veckan gått bra så har jag inte vågat unna mig riktigt för att jag är rädd att bli fast igen & få de lika tufft på måndag på nytt. Jag har druckit cola zero & cider (alkoholfri såklart!) men jag har också ätit en bulle. Däremot har jag inte ”vågat” äta något mer sött fast jag kanske egentligen velat. Jag stod länge vid chokladen på Coop & velade ”ska jag ska jag inte” men nej det fick vara. Imorgon kanske. Jag vill inte att veckan som gått ska bli ogjord & jag står på ruta ett igen. För detta sockersug är sinnessjukt, man inser först i efterhand vilket beroende man har när man försöker sluta.

 xoxoEllen

Gillar