Vilken natt, jag menar det på riktigt.. Inte för att barnen vart vakna nejdå dem har sovit bättre än vanligt men jag däremot har knappt fått en blund. Huvudet har gått på högvarv, inte i magen & helt omöjligt att komma till ro. Har ja väl somnat så har jag vaknat av minsta ljud och rörelse. Vaknat när Viktor rört sig, när Wille rört sig, vaknat av blåsten utanför, av allt! Så fruktansvärt jobbigt.. Jag känner mig grymt sliten idag men vi har redan hunnit med en vända ute trotts att klockan bara är 9 på morgonen. Snart väntas Willes första vila & då tänker jag bara ligga i soffan, tackar livet för tvn idag som får underhålla Wiggo. Såna här dagar är okej att låta tvn gå på hela tiden eller hur?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Söndag i all ära, vi har haft en bra dag trotts att våra planer blev inställda imorse. Jag spenderade förmiddagen ensam hemma med Wille, han sov förvisso så jag fick tid själv till att förbered lunch & bara göra ingenting. När han vaknade satte jag på musik & började städa. Äntligen har Wille fattat grejen med sin gåstol så nu börjar han köra runt här hemma KUL.

Mina andra killar kom hem lagom till lunch & när Wille sedan tog sig en andra vila passade jag på att träna i mitt gym i källaren. Så skönt ! Innan vi drog igång kvällsbestyr åkte jag & Wiggo för att handla lite inför kvällen & veckan. Att handla med en snart treåring kan vara tålamodsprövande men jag måste ändå berömma honom för hur klok han kan vara.

Wiggo: Mamma man måste ha bälte när man åker i en bil.
Jag: Exakt älskling det måste man!
Wiggo: Ja annars kan man skada sig och så kan polisen bli arg om man inte har bälte.
Jag: Du är så duktig älskling!
Wiggo: Du med mamma

När jag kom på att jag glömt det vi från början åkte till affären för var vi nästan hemma. Jag fick ett litet utbrott i bilen (arg på mig själv såklart!) varpå Wiggo svarade mig så här:

Wiggo: Mamma det är ingen fara, det ordnar sig!

Alltså huuur fin? Min kloka lilla kille! Idag har de vart en bra dag, inte alls så mycket utbrott & trotts som igår. Såna dagar behövs för att samla ny energi. Jag älskar honom verkligen över allt annat men dagar när det skriks och vi bara blir osams, när han slår mig för att han inte får som han vill och det verkligen känns som att han bara letar ”bråk” dom dagarna gör mig så slut & såå ledsen

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Jag har alltid haft inställningen ”food before one is just for fun” när det gäller barnen. Barn är smarta nog att äta när dem är hungriga så att det kommer perioder när dem äter dåligt/mindre oroar mig inte däremot är jag så rädd att introducera mer mat för Wille. Han är nu 7 månader & bör väl snart äta mer än ersättning + en portion gröt om dagen. Men jag är så rädd att det ska bli kaos med hans mage igen.

Han har fått smaka lite annat än gröt men inte så mycket. När vi ökade gröt till en hel portion morgon och en hel portion kväll blev hans mage helt upp och ner. Magknip, förstoppning osv så vi backade tillbaka till en portion uppdelat på två tillfällen. Vi har haft ett rent helvete med hans mage & först nu känns det som om allt är under kontroll. Han sköter magen själv nästan jämt och äter bra med ersättning & verkar bli mätt på en halv portion gröt. Men jag vet att vi snart kommer få höra från läkare o dietist att han måste äta mer mat.

Han är intresserad så det är inte problemet men jag tycker det är svårt att hitta färdig barnmat som han kan äta och innan jag lagar massa själv hade jag velat testa med lite färdig för att se vad han gillar. Det var så jag gjorde med Wiggo. Han fick några burkar färdigmat och sedan gjorde jag storkok av den mat jag märkte gick hem.

Jag tar gärna emot tips från er som haft barn som vart mjölkproteinallergiska och haft superkänslig mage. Hur gjorde ni för att det inte skulle bli kaos igen?

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer