Salam aleikum/hej

Den här veckan har det blivit en liten blandning av mycket hemmatid och små/lite större utflykter. Natten mellan söndag och måndag blev J magsjuk - tror jag iaf även om det gick över väldigt snabbt och varken H eller jag blev smittade. Så hon var hemma från förskolan och skulle egentligen tillbaka på onsdagen, men på tisdag eftermiddag fick hon feber så hon fick vara hemma då också. Torsdagen och fredagen hade vi redan planerat att hon skulle vara ledig, så det blev helt enkelt en helt ledig vecka. Jag hoppas in shaa Allah att det går bra om/när hon ska tillbaka på tisdag. Eller ja, det kommer det att göra så småningom för hon trivs väldigt bra där.

I torsdags var vi ute en del, men annars gjorde vi inget särskilt. I fredags åkte vi till mitt "gamla" jobb och hälsade på. Det var så roligt både för mig och för J <3 Det var så kul att träffa alla kollegor igen och jag saknar verkligen att jobba där. J bjöd verkligen på sig själv även fast hon först var ganska blyg (men det är ju inte så konstigt) Efteråt åkte vi hem till min pappa och sov där en natt. Det var mest praktiskt så eftersom han bor i samma stad som H jobbar.

Igår åkte vi hem igen och både idag och igår tog vi det ganska lugnt eftersom J's feber har kommit tillbaka. Imorgon väntar en ny vecka in shaa Allah och jag är fortsatt sjukskriven en vecka till. Dock känner jag att min energi nästan är tillbaka helt så jag längtar faktiskt tillbaka lite till skolans värld, även om jag så klart allra helst vill umgås med lilla gos <3 Nästa vecka börjar in shaa Allah ett nytt äventyr då jag har fått ett vikariat fram till jullovet då jag ska ha i so i en femma, en sexa och en nia. Jag ser verkligen fram emot det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Salam aleikum/hej


Igår var det dags för artonmånaderskontroll på BVC. Det var vääldigt längesedan jag var där så det var spännande. På ettårskontrollen var H med och även den som var innan dess tror jag. J var lite blyg så hon var inte så sugen på att leka med leksakerna som sköterskan ställt fram. De skulle testa om hon byggde med klossar etc. Det blev inte så mycket med det, utan de fick helt enkelt tro på mitt ord ;) Vägning och mätning var ingen hit för J, hon tyckte väl att det var alldeles för konstigt. Hon är iaf 79 cm lång och väger drygt 11 kg. Så hon växer alhamdulillah <3 Det var även dags för MPR-vaccin och det var förstås också kämpigt. Men alhamdulillah det gick bra. Vi får se om det blir några biverkningar då de brukar dyka upp efter först någon vecka,

Idag har det varit en lugn dag alhamdulillah. Jag har försökt att vara utomhus mycket då jag är sååå trött. Jag antar att det är den senaste tidens turbulens som har bidragit till det. Jag hoppas att det blir bättre nu när jag tar ett steg bort från det jobbet och går in i vikariepoolen, som jag tycker är roligt och något som jag själv kan styra en hel del över. Lediga helger för återhämtning etc. Den här helgen har jag inget planerat mer än barnens moské på söndag. Jag hoppas på mer utomhustid med "lilla gos" in shaa Allah :)

Trevlig helg!

Likes

Comments

Salam aleikum/hej <3

Den här helgen har varit precis vad jag har behövt för att komma på bättre tankar alhamdulillah. Det har varit en bra kombination av familjetid, umgås med vänner och bara ta det lugnt. Det enda är att jag saknar H som har åkt till Tunisien för att överraska sin moster som har gift sig. Hon hade blivit sååå glad så det kändes verkligen bra i hjärtat att H fick möjligheten. Tack vare Facebook så har jag/vi kunnat "följa" med en del också. Underbart!

Igår åkte jag och J till Säffle för att fira min brorsdotter som fyllt år. Jag förstår inte var åren har tagit vägen :O Det var iaf ett mysigt kalas och min svägerska hade gjort en sååå fin och god tårta. Att lilla J bjöd på en show när blygheten hade släppt var kul det också.

Innan kalaset var vi hos mamma/mormor. Snälla mamma hade bakat en av mina favoriträtter: tonfiskpaj. Vi lunchade och pratade om det ena och det andra, som vanligt <3

Idag hade vi barnens moské som alltid på söndagar. Idag pysslade vi bilder med hjärtan där vi skrev "Al-wadood", alltså "den älskande". Tanken är att vi ska pyssla ett av Allahs namn varje gång. Sedan var det tema wudu (tvagning) på frågesporten och lekarna som följde. Det är så kul alhamdulillah. Efter moskén kom två fina systrar och två goa barn hit. Jag läste lite koran och jag upptäckte att jag mååååste öva på min arabiska mer, innan det försvinner.. Jag var så ringrostig. Det var iaf en väldigt trevlig stund och lilla J somnade med ett stort leende på läpparna <3

Den här helgen har som sagt var varit något som jag behövde. Jag behöver minnas vad det är som är viktigt här i livet och ge det mest utrymme. Varför ägnar jag min tid åt att vara orolig för saker som egentligen inte är så viktiga i det långa loppet? Varför låter jag det ta tid från sådant som verkligen är viktigt; som familj, tro och vänskap? Jag hoppas, in shaa Allah, att jag klarar av att zooma ut och se den större bilden lite oftare. Som tur är finns det människor som kan påminna mig <3

Ta hand om dig/er!


Likes

Comments

... var det senast jag skrev något. Jag trodde inte att jag skulle hinna börja blogga igen, men jag känner (som jag alltid har gjort) ett behov av att skriva av mig och det är roligast att göra i en blogg. Sooooo, here we goooo.


Salam aleikum/Hej!

Mycket har hänt sen sist. Det är så klart för mycket för att skriva ner allt, men det viktigaste är att J växer alldeles för fort och har börjat på förskola. Jag har bytt jobb och pendlar fortfarande, men åt motsatt håll och en kortare sträcka ;) Jag jobbar nu på mellanstadiet istället för högstadiet och har fler ämnen än tidigare. Det har varit mycket nya grejer och det har delvis gjort att jag inte har mått så bra, eller mår så bra för den delen. Det har varit mycket stress och press på mig själv, men nu jobbar jag på att vara snällare mot mig själv. Att skriva är en grej i den processen.

Vad jag kommer att skriva om är det jag känner för men det brukar bli vardagsbetraktelser, om min tro, samhällsbetraktelser, en del bilder, recept.. .ja men ungefär så. Sen hoppas jag att in shaa Allah att det kommer att bli någon resa som jag kan skriva om ;)

Så, tillbaka på banan igen.

Ha det fint <3

Likes

Comments

Salam aleikum

Jag måste säga att jag är imponerad över människor som får barn och ändå kan klämma in att blogga den första tiden. I början när jag fick tid över så SOV jag och den senaste två veckorna har jag försökt att komma ikapp med andra saker. Men nu känner jag att jag att det börjar bli någon slags ordning på tillvaron, men så klart är det förstås fortfarande lilla J som är chefen här ;) Nu ligger dock "chefen" och sover så sött så jag passar på att blogga.

Den första tiden har förstås varit väldigt omtumlande alhamdulillah. Mycket oro som jag antar är normalt när man helt plötsligt är ansvarig för en annan persons liv. Äter hon ordentligt? Sover hon tillräckligt? Har hon ont? Andas hon? Ja, ni föräldrar kan säkert relatera ;) Oron har inte försvunnit och lär aldrig göra det heller har jag hört, men jag är inte riktigt lika mycket på helspänn.

(Nu vaknade hon 😂💗)

Nu är det Ramadan också Alhamdulillah. Det känns konstigt att inte fasta, men jag försöker att se på föreläsningar, lyssna på Koranen m. m. Vissa dagar går bättre än andra.Likes

Comments

Nu har Ramadan börjat Alhamdulillah. En månad till att mata själen med vad den behöver in shaa Allah 😊

Likes

Comments

Den 23/4 föddes vår tjej 💗3720 gram tung och 51 cm lång (vid födseln - nu har hon gått upp en del i vikt och jag skulle inte bli förvånad om hon blivit längre också) Alhamdulillah💕💕💕

Likes

Comments

Salam aleikum

Ja idag är det alltså nio dagar till bf. Tiden har gått fort fram till för ett litet tag sen. Nu tycker jag att det går lite segt - men alhamdlillah. Det är spännande för ena stunden känns det som att det kan hända när som helst och strax efter så känns det som att jag definitivt kommer att gå över tiden. Det är en stor prövning för mig som gillar att ha koll på när saker och ting ska ske. Jag jobbar med tålamodet varje dag, haha.

Anledningen till att det inte har blivit mycket bloggande för mig på sista tiden är dels för att jag har träffat en hel del folk alhamdulillah, men också att mina fötter blir så svullna när jag sitter rakt upp och ner, haha. Så gå runt eller ha fötterna i högläge är det som gäller just nu och jag orkar inte ha datorn på magen :P Så blir det högläge så blir det ofta med en bok i handen och det blir en hel del Snapchat också, som jag blev inspirerad till att börja med igen tack vare @clynn . Så ni som har Snapchat får gärna skriva sitt nick i en kommentar så lägger jag till er in shaa Allah.

Nu tror jag faktiskt att jag snart ska gå och lägga mig. Jag har varit på en mycket trevlig systerträff med många goa barn så jag är helt slut. Hoppas ni har en fin kväll och att veckan börjar bra in shaa Allah.

Nästan helt orelaterat - men det här fina babynestet sydde mamma till bebis under förra veckan :)

Likes

Comments