TVÅ BARN UNDER 2 ÅR

Det är 20 månader mellan mina tjejer. Snart blir den yngre av dem 10 månader. Ett tag var dem båda under 2 år. När Aisha var 3 månader bilade vi ned till Bosnien & Kroatien. Med god planering kan man fixa allt relativt enkelt! Vår Meryem som var nästan två år gammal i somras hade en riktigt krävande trotsperiod. Föreställ er att vi sitter vid en fin restarung i Split för att äta lunch. Meryem sov i vagnen så vi passade på då. Aisha vaknar och är lite smågrinig? Annars världens lugnaste bebis så jag tar upp henne och håller henne i mitt knä. Jag har en lång vit linneklänning som jag köpt dagen innan och var jättenöjd med den. Så sitter vi där, vi tre för omväxlingens skull. När jag plötsligt hör Aishas mage och ser ljusgult/grön avföring rinna över hela min vita klänning. JAG blir äcklad och känner sån fasa över att förstöra andra gästernas lunch. FORT som attan rullar jag ihop den på något sätt och min man SPRINGER. Första gången någonsin som jag såg E springa, reagera sådär! Han är den lugnaste människan jag någonsin träffat så när han reagerar så, då är det bråttom. Han hämtade en hammamhandduk uppe vid poolen som jag knöt till en klänning. Aisha bytte jag om i den nedre delen av vagnen och Elve sa att jag var mamma level pro :D kan tilläga att han svettades vid det här laget. Våtservetter+alcogel är det bästa man kan ha i skötväskan.

Ett annat mindre trevligt minne är när vi sätter oss vid en av de mer kända glassbarerna. Vi beställer en banansplit till vår dotter som älskar glass. Vi tar några fina bilder och så kommer glassen. Vi äter och allt är bra. i ca en minut tills hon får utbrott. vi fattar ingenting. hon börjar sparka det redan lilla vingliga bordet från sin vagn. Vi får panik. Alla tittar på oss. Där, återigen var vi de där föräldrarna med odisciplinerad unge som vi inte kunde hantera. Som jag älskar över allt annat

Mina bästa tips till nyblivna tvåsmåbarnsföräldrar:

- babysitter i hallen.

Underlättar så mycket när man ska klä på sig sina egna skor, eller hjälpa äldre syskonet att klä på sig. Sen är babysittern det första man möts av när man kommer hem med två små vilket är väldigt praktiskt.

- ha alltid skötväskorna färdiga.

Packade alltid mina innan jag gick och la mig så att vi enkelt kom ut på morgonen efter frukost. packade även mellanmål kvällen innan, undelättade mycket att ha det klart.

- bestäm kläder i förväg

om det är jobbigt att leta fram två outfits när man ska iväg. nu lägger jag kläder för barnen i förväg en vecka framåt. sparar tid när vi ska iväg.

- Bunkra upp hemma

Bunkra upp med saker du behöver hemma som blöjor, välling, ersättning, våtserveter, medicin. Skönt att ha ett lager hemma de dagar ett besök till affären är svårt.

- Hantera avundsjuka

Vi lät äldre dottern hjälpa till med allt med lillasyster och berömde henne för hennes hjälp. Hon blev glad i henne direkt så vi har inte haft några svårigheter med det än. Hon var väldigt försiktig när hon var nyfödd men ju mer lillasyster vuxit och tagit plats har det hänt att hon slagit till henne bara sådär. Annars är vår äldre dotter väldigt självständig och gillar att leka själv. ÄN så länge!

- sist men inte minst. N J U T av varenda sekund. varenda blöjkatastrof, varenda jobbig stund. Tänk inte på att hemmet är kaos. Du kommer fixa allt, du kommer hinna. Bara kramas och lek. Snart växer de upp och inte vill vara med oss längre <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229