Pay attention to the signs
Stay and listen, you will find
Everything ain't rocket science
Every gem is not a diamond

- Jhené Aiko, The Pressure

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dogma (1999). Skrattvänlig och smart satir om kristendomen där den enda som inte gör ett fantastiskt jobb, eller ens är någorlunda underhållande, är huvudkaraktären Bethany. Stjärnor som Alan Rickman och Chris Rock väger dock upp hennes onödiga existens.

The Disaster Artist (2017). Den sanna historien om filminspelningen av den s.k bästa sämsta filmen som någonsin gjorts = The Room. Franco-bröderna är i sitt esse och har i vanlig ordning lyckats få med sig halva Hollywood i rollistan.
Tommy Wiseau är min nya idol för övrigt.

Lady Bird (2017). Kritikerhypad dramakomedi om att bli vuxen. Överskattad och har egentligen samma grundstory som alla tonårsfilmer: ung tjej är missnöjd, ung tjej förändras när hon får uppmärksamhet av ung brunstig kille, ung tjej blir vän med de populära och lämnar sina gamla vänner, ung tjej inser att de populära är svin, de gamla vännerna förlåter ung tjej och de lever lyckliga i alla sina dagar.
Anses egentligen bara som unik på grund av den utspelar sig 2002 (aka innan tekniken "förstörde" oss ungdomar) och protagonisten klär sig som en hipster.

Prozac Nation (2001) . En känslomässigt instabil journaliststudent på Harvard får ett, två, tio break downs. Sen händer inte så mycket mer men destruktivitet är ju alltid intressant.

The Shape of Water (2017). En stum kvinna blir kär i en merman på forskningsfaciliteten där hon arbetar. Detta skapar självklart vissa problem: som det uppenbara att han faktiskt är en fisk men även en klassisk spionfejd mellan USA & Ryssland. Vackert som alltid med Guillermo Del Toro som regissör MEN jag hade kunnat leva utan vetskapen om en havsvarelses ädlare delar och hur han använder dessa.

Ginger Snaps (2000). Två morbida systrar får mer än de bett om när en av dem börjar utveckla vissa köttsliga lustar, and i aint talking about sex. En bra b-skräckis som kunde blivit en a-skräckis om det inte vore för den uppenbart låga budgeten och, gällande vissa karaktärer, dålig castingen.
Men så är jag partisk gällande "äldre" skräck med så alla andra skulle nog ge den 3/10 haha.

Three Billboards Outside of Ebbing Missouri (2017). Årets stora Golden Globe-vinnare vars något tama storyline lyfts upp av otroliga skådespelarinsatser och fantastiska dialoger. Viktig på grund av att den tar upp det stora problemet med bristfälligt polisarbete vid brott mot kvinnor, extra relevant efter #metoo.

Likes

Comments