Header

Postad i: mini

Lyckades omedvetet fånga Hannas leende när jag skulle fota jumpsuiten som hon har utanpå sin pyjmas. Så jag fortsatte bara att fota hon ler och pratat massor med oss så himla härligt att se och höra vår lilla december tjej

Puss Emma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagarna springer bara förbi. Men jag har iaf haft rolig och intressant vecka på min LIA. Lärt mig en del och fått mig en funderare eller två.

Helgen var fullt ös. Me and i party, träffade bästa S, faster var och hälsade på flickorna, teater med bumman och mormor ja fult ös.

Kvällarna och dagarna bara springer förbi helt galet. Vi var även på utvecklingssamtal med Bella på förskolan och detta gick bra. Hon är framåt och hon utvecklas så det känns bra. Hon dansar ju även en gång i veckan och man ser hur kul hon tycker det är och hur hon utvecklas.
Bella har även börjat säga hej då mamma och hon sa hejdå mormor en dag. Man blir ju lägligt stolt när dom börjar prata mer och mer och lär sig att säga med än ett ord

Måste berätta att en morgon när hon gick upp gick hon och hämtade en focka i sitt rum kom in till vårt sovrum och lekte inget konstigt alls. Sen från ingenstans börjar hon sjunga och dansa med sin docka. Kan säga att man dog lite av hur söt hon är 😍

Hon har ju även en vilja sv stål och klättar på ALLT för tillfället och flyttar man något eller bara säger något och hon inte tycker det just då blir hon så arg och förstörd... och bara skriker men sen går det över ganska snabbt men ändå.

Den minsta damen hör hemma pratar(jollrar) så man får sår i öronen men det är så underbar att hör och se hur glad hon blir när man pratar tillbaka. Och ja för er som undrar så sover Hannah med hela nätterna. Mat mellan 21-23 sen vaknar hon vid 7 tiden vi klagar inte. Jag ammar henne än när jag är hemma och hon får ersättning eller pumpad mjölk på dagarna. Kände inte alls så med Bella men nu känner jag att jag inte vill släppa amningen i första hand. Sen in detta givetvis ändras men då jag är borta från Hannah hela dagarna känner jag att amningen är hennes och min grej. Så jag förstår dom pappor som tycker man kan ge flaskan så dom med får närheten och bandet. Sen är vi olika med jag har full förståelse då jag nu har gjort både och att vara hemma med ett barn och nu är jag inte hemma.

När det gäller Hannah så har vi fått kallelse till hudkliniken den 8/3 för att kolla upp hur det står till med märket på hennes arm.

Läget med mig och Jonas då?
Vi har ju klarat oss bra från vabuari än så länge när det gäller Bella men jag har blivit sjuk... ont i halsen, fryser och snorig. Så ingen Lia för min del idag utan vila och bli frisk är det som gäller. Jonas har iaf klarat sig än så länge så det är väldigt skönt.

Bilder från den senare tiden

Puss Emma

Likes

Comments

LIA/praktik är i fullgång. Vilket är super kul och det är 100% fokus på just det jag gör. Men 8-17 är typ arbetstiderna det gör mig lite nervös eller hur man ska säga. Tiden går dock sjukt snabbt på dagens och det känns som jag knappt hinner dit fråns jag ska hem igen. Jag håller på att skriva en rapport och det är väldigt intressant och kul då det är inom turims och destinations utveckling.

Livet på hemmaplan flyttar på och så.
Hoppas på lite bloggtid eller att jag ör lite piggare om några dagar

Puss så länge

Likes

Comments

Idag kom farmor ner från den stora staden till Bellas stora glädje. Är så härligt att se hur glad hon blir när hon träffar våra nära och kära ❤️
Det har varit fullt ös och bus hela dagen och eftermiddagen.

Vi hann även med en fika innan och flickorna fick kläder av faster.
Och häromdagen fick dom kläder av mormor.

Vi handlade även tossor till Hannah idag. Då hon är väldigt kall om sina fötter och får hicka så fort hon är kall men har hon sina tossor är det inte lika mycket hicka. Så hade turen att dom ta på Åhléns så nu har hon 3par tossor så det ska väl klara sig hela våren. Två par vita och ett par rosa.

Imorgon börjar Bella dansa igen detta ska bli väldigt kul att se hur det går ❤️ tror hon kommer älska de

Vad helgen mer bjuder på får vi se vi tar dagen som den kommer ❤️

Puss Emma

Likes

Comments

Idag var sista dagen innan vi börjar på 6veckors Lia det var med blandande känslor. Jag kom lite sent idag då jag skulle till Skurup och h en påskrift om min praktik på kommunen där. Det ska bli så kul och spännande och i 6 veckor blir det pendla varje dag.

Vi hade iaf speakers och avdelningsmöte och under mötes gång blev det en liten överraskning då klassen fixat fika och present till Hannah ❤️ Hannah var även med i skolan idag så det gjorde det hela ännu roligare. Så tack alla på avdelning 15 ❤️ bästa klassen och givetvis Ingela och Alex som också var med ❤️

Efter mötet var det lunch och vi var ett gäng som gick till Mando och åt lunch där. Super trevligt men som sagt deppigt att det är så länge tills att det blir lunch igen.

Jag och Hannah körde sedan hem och här hemma är det små fixa som skall göras och mormor kom en sväng efter jobb vilket Bella tyckte var toppen hon hann även bada under tiden mormor var här och mamman fick med en dusch med sina kläder på...

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: Familj, mini

Jag har haft ont till och från i mitt öra sen lördags förra veckan. Jag har varit på kväll och helg mottagningen och jag har varit i kontakt med min vårdcentral och älven varit hos en massör på fysiocenter där det kom fram till att jag har en muskelspänning som påverkar bland annat mitt öra. Dock har muskelvärken i min nacke och axel släppt men inte mitt öra. Och igår blev det värre jag har haft väldigt ont hela tiden men och det har blivit värre men igår gjorde det så ont så jag vet inte vad så skrev till vc igen och att dom skulle ring idag vilket dom gjorde och jag fick en tis och hej öronhinninflamation.... jag trodde jag hade ont igår men ikke om vi ser hur ont jag haft idag. Dom andra dagarna har jag med haft galet ont och när jag var på kvälls och helg mottagningen för 1,5vecka sedan ca så grät jag för jag hade så ont och det har ju varit så hela veckan till och från. Men idag när vi sedan skulle köra hem ifrån Malmö fick jag köra in och parkera bilen i ett industri område. Jonas körd bakom och efter mig, tur detta för jag kunde inte köra bilen pga smärtan... jag förstår inte denna sjuka smärta helt galet och den har kommit och gått hela dagen. Men men har fått penicillin så hoppas det hjälper snabbt. Kan med säga att jag haft så ont så har typ noll minne på vad jag sagt eller vad någon sagt till mig då smärtan har varit hemsk.

Men till Hannah istället vi var på bvc idag ett helt vanligt besök men 1000 frågor kändes det som. Visst Bella är inte mycket äldre men det känns som vi är första gångs föräldrar många gånger, man glömmer så snabbt.
Men till fröken då.
Hon har svamp så har fått både medel och kräm för detta. Fick även en kräm för hennes prickar i ansiktet (glömt vad dom kallas för?) hon blir torr så ska smörja henne. Vi sa till om hennes födelsemärke att hon reagerar när vi tar på detta och det har hon inte gjort innan. Det blev remiss till hudkliniken då det vuxit snabbt på kort tid dock ingen fara men ändå det ska kollas upp. Hade vuxit från 1*1,5cm till 2,5*2,5 och buktar ut vilket det inte alls gjorde innan.
Men hon växer på bra
5260g
58,5cm

Så vi vet varför hon inte kan har storlek 56 i kläder...

Men annars idag har vi fått hem vår nya kyl och frys. Så nöjda
Dock behöver vi komma fram till hur vi ska ha de i köket nu mem det löser sig. Kommer bli toppen när de väl är klart.

Puss Emma

Likes

Comments

Märks det att det har varit mycket med allt? Inget bloggade men ändå en del på Instagram iaf minst en bild om dagen där. Men vi har haft redovisning i skolan, lämnat in vår rapport, och massa annat.

Vi har firat Emilio som fyllde två år helt galet vad tiden går, tänk 2år, stanna tiden liksom. Vi har med hunnit fira 5årig bröllops dag. vad är det med den grejen 5år helt galet och vad mycket som hänt under 5år det är ännu mer galet.


Hur är de med kinesen då? Det är bra med dom eller ja Hannah är snorig fortfarande när släpper de liksom? Och hon kastad spyr några gånger per dag som tur är ska vi till bcc i morgon och vi får prata med dom om mvad detta kan beror på, men hon är en glad och sprallig bebis. Bella är busiga Bella och klottriga Bella hon klättrar på ALLT, igår ställde hon sig vid vasken i köket tar tag i vasken och börjar klättra på köksskåpet?! helt ärligt varför? och galning ty, så gissa om man blir hel nervös när hon är i frakten. Hon klättrar även upp i Emmaljunga vagnen och ibland ställer hon sig i den ibland lägger hon sig men ja vi blir något nervös dels för hon kan ramla av den, dels för den kan välta över henne och dels för tänk om Hannah legat där och hon satt sig på henne. Men hon är mega busig och mega trotsig.


Hur är de med mig då? Jo då det går, har något skit med musklerna i ryggen detta gör att jag blir yr och få ont i huvudet. Så jag fick order om ammnigskudde, värme, något typ tiger balsam på ryggen och vetekudde, sen blir det massage igen för att det ska bli bättre, galet jobbigt men bara att gilla läget.

​Puss Emma

Likes

Comments

Vi hade speakers corner i skolan i fredags. Jag var super taggad och peppad för detta.
Och allt går åt skogen... jag avbryter mitt i för jag får hjärnsläpp totalt.
Är sjukt besviken på mig själv över detta. Dock gjorde jag om från början och då gick det bra men ändå.

Vi har uppgiften trend spaning och här är vad jag valde att prata om

Detta är mina tankar och fakta om det hela.

Hur ser modet ut nu och i framtiden?
Mode, (latin: modus), betyder sätt, fason, rytm, mått, gräns; något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt. Ordet används framför allt, men inte uteslutande, beträffande kläder (klädstil). Jämför stil, trend och subkultur. Mode speglar den rådande tidsandan och dess ideal.[1] Det kan ta sig uttryck i kläder, arkitektur, målarkonst eller musik. Inom givna kulturella gränser kan en person höja sin status i gruppen genom att ändra klädedräkten.
En av de vanligaste tendenserna har varit att överdriva kroppens proportioner - antingen att framhäva eller dölja vissa partier. Exempel på detta är medeltidens putande mage, den överdrivet smala midjan i mitten på 1850-talet och när kvinnan började visa benen, vilket skedde på 1920-talet.
Den mest populära detaljen inom kvinnomodet har varit storleken på urringen, dekolletaget. Detta var modernt redan på Kreta under 17:e århundradet före Kristus, och återkom sedan på medeltiden, då mer eller mindre hela bysten visades.
Under renässansen, med dess stränga spanska mode, förbjöds dekolletaget, men återkom senare under barocken och rokokon.Min egna tanke när det kommer till mode är att utvecklas något enormt och man kommer att välja mer miljöanpassade alternativ. Vi kommer att återbrukla massor och man kommer gå tillbaka till att sy om kläder och göra om dessa. Vi blir mer och mer medveta om hur mycket allt påverkar miljön och jag tror att detta är något mode världen kommer ta efter. Vi kommer tänka mer på vad våra kläder är gjorda av, vilket material vi använder och hur detta påverkar oss människor, både miljömässigt men även på själv kroppen. Vi kommer säkert få se plagg som man återvinner precis som när man pantar eller sop sorterar så kommer vi kunna göra detta mer med där vi verkligen tar tillvara på allt och i mycket större utsträckning än vad vi gör idag Dom kommer självklart att komma på nya material som är ännu mer snälla mot både huden och miljön och jag tror att alla modejättar kommer vara först med detta och ställena vi kommer se det först på är ställen som Golden Globe-galan, ellegalan, nobelfest och likande stället. Är det någon gång du kan påverkar så är det just på dessa galor.
Vi såg i år att på Golden Globe-galandär skåndspeloskorna valde att bära svart för att lyfta metoo kampanjen, vi såg även hur man lyfte detta på vår egen guldbagge gala där många valde svart just för kampanjen men även hade t-shitrar med tryck tystnad tagning på. detta för att påverkar .
Detta är vad mode och folk inom modet kan göra. Vi såg på nobelfesten att alice bha kunke valde att komma i klädd endast en klänning gjord av papper detta för att hon ville lyfta frågan och arktis och klimatförändringar. Detta är något mode och personer som är offentliga och inom mode kan göra.
Vi såg prinsessan madielen på nobelfesten 2002 i en rödklänning som var lite mer urringad än vad man tyckte var lämpligt för detta tillfälle. Även om kankse modet då var att ha urringat var det inte lämpligt just på denna festen. Den mest populära detaljen inom kvinnomodet har varit storleken på urringen, dekolletaget. Detta var modernt redan på Kreta under 17:e århundradet före Kristus, och återkom sedan på medeltiden, då mer eller mindre hela bysten visades.
Under renässansen, med dess stränga spanska mode, förbjöds dekolletaget, men återkom senare under barocken och rokokon. Under Napoleons tid var det populärt med närapå genomskinliga tyger
Något som med skapat en snackis nästan varje år efter elle galan är carolina gynning. Förra året kom hon i en vit jätte klänning detta året något mer ner tonad men hon skapar alltid en snakis om modet.


Vi ser även nu som familjen kadashen som har ett samarbete med ck. Detta kommer ju ge massor för delar för båda företagen och man kan ju verkligen lyfta att dom lyckats i sin marknadsföringskanpanj. cK är ett stort varoumärke även kadashen är ett stort varumärke och dessa två ihop kan ju kanappas misslyckas
Vi kan ta flera exempel på människor som genom mode vill skapa antigen en debatt eller helt enkel bara sälja sin grej. Men då kan vi stå här sitta här länge
Vi ser mer och mer hur man på sociala medier väljer att göra samarbeten med olika människor och företag detta är något som lyfter hela mode branschen. Men detta är med, något som påverkar dom stora mode jättarna typ gucci, dior, chanel och så vidare. Det gör att folk blir mer och mer medvetna om modet vilket såklart är något bra men det gör med att dom inte blir lika unika som dom kanske var 1950 när du faktiskt varit i paris och köpt den där klänningen av coco channel.
Varför är detta inte bra för dom då?? hur menar jag med detta+ jo då det sprids så sanbbt och alla vill ju vara ledande på detta inom mode man vill ju vara först, detta innebär med att vi har många marknads efterföljare som det kanske för 70 år sedan hade tagit flera år för ett annat företag att hinna i kapp med men idag bara tar några månader om ens det. Vi kan se klara ”kopier om vi ska kalla dom det på till exempel hm. Gör ett av dom stora mode husen ett klädd plagg idag så tar det inte lång tid innan tex hm har en likande produkt. Det blir inte lika unik att bära den där channel klänningen för hm har ju faktikt något som ser näst intill likadant ut och ibland får även dom till det att bli lite mer snyggare., men detta är ju en smak samk. Sen är vill man kanske ha just den där klänningen av just den där desingen bara för att.
Vi kan bara gå tillbaka 20år i tiden då hade vi inte all denna spridningen av modet som kunde påverka som det gör idag och kommer att göra i framtiden. För 20år sedan alltså 1998 så hade vi inte facebook vi hade inte instagram, vi hade inte internet som vi har idag utan vi hade modem till internet så även om vi hade mode och trender då. Så hade vi inte samma spridning och vi kunde inte påverka på samma sätt som vi påverkar idag.
Vi ser även hur många väljer att bygga sin identitet genom mode och har gjort genom åren. Visa klär sig ett visst sätt och väljer att göra detta. Det blir med mode om en offentlig person väljer att klä sigi just det plagget vi kan ta som tex kate middelton (engelska kunga huset) sen om hon klär sig efter hur man tycker mode för just dig, det är ju en smaksam, men henne fans anser ju att hon klär sig efter sitt mode och hon klär sig rätt. Så fort kate har på sig något som man kan köpa i ”vanlig” butik tar det inte lång tid innan detta är slut sålt. Vi kan även där gå till det svenska kunga huset och barnbarnen där. När dessa ses på offentliga sammanhang och folk får reda på var deras kläder är köpa så tar även dessa slut. Så klart att offentliga personer skapar mode även mode inte är ett mode innan. Detta är en effekt dom som offentliga personer har att det dom klär sig i tar människor efter. Även detta kommer vi se mycket mera av i framtiden. Det en ”kändis” klär sig i blir mode. Om det är så en stor balklänning eller ett en hålig urtvättat thsit så blir detta mode för hon hade det på sig eller han bar detta och då måste jag med göra det.
Men effekten för en desinger som inte är stå stor när en offentlig person bär dennes kldäer blir inte alltiod så lyckad och framgången blir inte alltid vad man tänkt sig. Vi tar igen kate middelton när hennes förlovning med prins harry blev känd bar hon denna blå klänninge och desingers företag gick åt skogen då efferftågan om just modet blev förstort. Detta är med något vi bör tänka på inför framtiden att då allt idag sprids så snabbt så ska man om man är ett litet företag tänka mer än en gång om man väljer att en offentlig person ska bära ens kläder eller om denna köper ens kläder ska man kanske någonstans i bakhuvudet ha detta i åtanke att tänk om. Vad gör jag då
Givetvis kommer spridningen av mode och trender bli ännu mer än vad det är idag. Men hur kommer modet sprida sig mer än det gör idag det kommer ju givetvis att utvecklad ännu mer med social media hur vet jag inte men kanske att vi kommer att ha som vi dock har idag en klocka på armen och så fort där kommer något nytt får vi veta detta. Och hur själv modet kommer se ut får vi ju se på våra social medier vem vet vi kanske klär oss som familjen jetsson om 50år då vi utvecklads så mycket mer än vad vi har idag och då kommer dessa kläder vara vad vi behöver och våra sociala meder och omvärden säger att detta är största modet

Puss Emma

Likes

Comments

Postad i: mini

Dagarna springer förbi och Hannah har hunnit att bli 4 veckor. Vårt lilla ❤️
Jag har då hunnit vara i skolan i typ 3 veckor helt galet vad tiden går.

Backslaget kom denna veckan då min hjärna inte alls funkar. Tenta och ystad hjärnsläpp och speaker (vill ni läsa min speakers så ligger den uppe ca klockan 7.00 imorgon) och samma där hjärnan gav upp totalt. Men i morgon är det ny vecka med nya tag.

Vi har haft en bra helg iaf. Vi var hemma hos S och R o fredags ❤️ god mat, gott sällskap, gott vin kan en fredag kväll bli bättre?
Igår blev det fika med Maria och Hanna fick blommor, en filt och en mössa. Tack igen för detta. Jag och Hannah möte sedan upp Jonas och Bella en snabbis på Ikea för att kolla ut hur vi kan göra i köket. Vi kommer behöva byta vår kyl och kommer då byta även frysen men när vi gör detta kommer vi få ca 30cm över från där dom gamla stod och givetvis vill vi ju då fundera ut och ha en plan på där ska se ut.
När vi kom hem så kom mormor hem till oss och stannade även kvar på middag. Blev en väldigt god och lyckad stek igår.
Idag har vi mest tagit det lugnt och vid tre tiden kom Linda och Sansa.

Nu sitter jag på kvälls och helgs mottagningen då jag haft ont i mitt ena öra sen igår och det blir inte bättre, så då får man spendera kvällen här...

Tillägg på bilden i vagnen med Bella och Hannah. Bella ville hålla Hannah och Hannah började typ gapskrika när jag tog bilden.

Vi bade även vår lilla Mini idag kolla frillan hon ligger inne med 😂😂😂

Puss Emma

Likes

Comments

I går var det tenta som gick åt skogen och ja det gjorde den jag fick helt hjärnsläpp men kan svara på frågan vilken lektion vi gick igenom allt på och var jag har det i mina anteckningar. Men ja nu är det bara att titta framåt och det blir omtenta känns skönt när man vet och är inställd på de. Vi var även på ett intressant studie besök på media evolution igår. Kul att se ställe och upptäcka sånt man inte hade en aning om fanns.

Efter skolan hämtade Jonas och barnen upp mig och S och åkte hem till henne och nya lägenheten. Verkligen en super fin lägenhet dom har fått och blev en mysig kväll med S❤️ Bella och Hannah trivdes med och Bella tycker ju att Pontus är wow så det var härligt att se ❤️

Idag var det skola hela dagen för min del kände först att det skulle vara jobbigt då jag inge alls är 100% och inte varit typ den senaste dagarna. Men det gick bra. Och vi fick en del gjort och det var intressant.
Efter skolan var det hen till mormor och jag fixade en del på datan där hemma och Jonas och barnen busade runt. Vi fick spagetti och köttfärssås till Bellas stora lycka hon äter som en häst när det är något hon gillar. Igår fick hon pizza och satte i sig detta utan problem och idag spagetti i ett nafs. Härligt att se 👌🏻

Vad fattas mig då? Ont i min rygg, mindre kul och väldigt jobbigt går det inge över snart måste jag kolla upp de men tror det har med foglossning och förlossningen att göra. Dryga är att det knackar till ibland så man vara mmm,ajjj och det låser sig. Men vi för väl se. Annars är jag förkyld som hela Sveriges befolkning är. Jobbigt då det känns i mins leder de lux och att jag har inte tid med detta. Jag måste ge fokus på skolan och hemma barnen så förkylning passar ikke in i mitt liv men man kan ju inte styra allt här i livet.

Puss Emma

Likes

Comments