Snöbollar - Recept

22 december och två dagar kvar till julafton. Vi vaknar till ett litet vitt snötäcke ute och håller alla tummar att det kommer vara kvar över jul nu, hur har ni det hos er? Är det snö?

Oavsett så passar detta recept på ätbara snöbollar perfekt både innan och efter jul. Otroligt goda bollar fyllda med kokos. Dessa kan man göra massor av och ändå försvinner de så snabbt, konstigt nog ;) Kolla in videon så ser ni varför.

Snöbollar fyllda med kokos

Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk
400g kokos
50g smält vit choklad
Hela hasselnötter

Gör såhär:
Häll en hel burk med kondenserad mjölk i en skål, tillsätt därefter 300g riven kokos.
Smält vit choklad och tillsätt det i smeten. Blanda samman allt ordentligt till en klibbig massa. Ställ i kylen och låt vila i ca 2 timmar. Därefter rullar du lika stora bollar (ca 20-25st) och tillsätter en hasselnöt i varje boll, rulla i ännu mer kokos. Förvaras i kylen.

Ett tips är att ha lite lätt fuktiga händer när du rullar snöbollarna, då fastnar inte smeten på händerna lika mycket.

Dessa snöbollar var andra receptet jag hade med mig till Nisses växter för att fotografera (ni som inte vet vad jag pratar om kan läsa mer här) och de blev så perfekta att ta med dit. De hade byggt upp en miljö där mycket gick i grönt, och där gjorde dem sig perfekta. Ni ser en av bilderna högre upp med deras gröna ljuslyktor i bakgrunden. Så snygga!

Hoppas ni får en fin jul och ett gott nytt år!

Gillar

Kommentarer

juliablomgren
juliablomgren,
Åhh vad gott!!
nouw.com/juliablomgren
erki
erki,
Ja fantastiskt gott😍
nouw.com/erki