Påsktårta

I samarbete med Van Ufford Choklad

God kväll på er,
Hoppas att ni haft en härlig helg och är taggade inför veckan som kommer. Det är då jag och vi har haft en grym helg trots vakna natten som var. Milton började klaga på ont i örat och kunde inte komma till ro innan klockan slog 04,30. Det var tufft när Milian vaknade vid 06 och ville upp, haha. Men denna dag har gått bra ändå med lagom många koppar kaffe så att säga.
Vi hade besök och årets första påsktårta är gjord. Den blev galet god och jag kommer självklart dela med mig av receptet. Först kommer videon på tårtan och nedanför receptet.

Recept - Påsktårta

Ingredienser
(rulltårtsbotten, recept från MyKitchenStories)

6 ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
1dl potatismjöl
4tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader, Täck två långpannor med bakplåtspapper
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Minst 5 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna över en sil, och vänd försiktigt samman smeten med en slickepott.
Dela upp smeten i den två långpannorna och grädda en i taget i mitten av ugnen, ca 5-7 minuter.
Vänd upp den färdiga botten på en ren handduk och dra sakta av bakplåtspappret.

(Lemoncurd)
Receptet på lemoncurden finner ni här
, och det behövs en sats av den till just denna tårta.

(Vitchokladfrosting)
200g ekologisk vit choklad från Van Ufford Choklad

5dl vispgrädde

Värm upp 3dl av grädden över vattenbad och tillsätt chokladknapparna. Rör tills chokladen smält. Ställ i kylen minst 5 timmar innan du vispar upp den med elvisp. Det är väldigt viktigt att den blir riktigt kall och får vila innan du vispar.
Vispa upp resterande 2 dl grädde och vänd ned i den redan vispade vitchokladfrostingen. Nu får du en fluffig och härlig frosting som är redo att spritsas ut.

Jag valde att göra denna tårta med en rolig design likt en kanin. Jag målade då ut den form jag ville ha på bakplåtspapper och skar därefter ut den på de två rulltårtebottnarna.
jag spritsade ut vitchoklad frosting på ena botten och därefter hällde jag på lemoncurd.
Lägg på den andra botten och upprepa proceduren. Men nu valde jag även att garnera den med färska rosor, macarons, chokladknappar, strössel, glitter och godis. För att ge den lite extra lyft. Den är värd att få uppmärksamhet så god den var.

Hur jag gör mina macarons kan ni lära här !

Det bästa är att man kan göra denna tårta i vilken design du vill, du kan fylla bottnarna som de är utan att skära i dem med. Eller hitta på en egen form på den. Låt fantasin flöda!

Jag kan nu erbjuda er en sak hos dem. Om ni gör en beställning och lägger en valfri paket av Chokladdippers i er kundkorg och sedan anger koden INSPOBYERKI kommer ni få dem gratis! Detta erbjudande gäller april ut så passa på att införskaffa er ekologiska choklad!

Gillar

Kommentarer

Lovisa
Lovisa,
Wow så fin! Undrar om du har lemon curd på båda lagren eller bara på det undre? 😊
erki
erki,
Tusen tack☺️ Bara i mittenlagret! Ha en fin kväll🥰
nouw.com/erki
Lovisa
Lovisa,
Hur stor är själva tårtan? 😊
erki
erki,
den är ca 30x20 cm ☺️
nouw.com/erki
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229