Påskdessert - Gula Macarons

1 april och nu är vi inne på samma månad som påsk är. Vilket är superkul då jag älskar alla gula toner som man kan sprida lite extra när det kommer till bakningen.
Jag har gjort några riktigt goda Macarons som är riktigt gula till färgen och smakar salt karamell tack vare smaksatt florsocker. Det är lite roligt att använda sig av just smaksatt florsocker då man kan få till riktigt härliga smaker, men jag föredrar alltid naturlig smak före dessa. Det går inte att komma i från på något sätt. Håller ni med? Men som sagt, de är galet goda och jag tycker den salta smaken väger upp bra till mandeln.

Recept - Macarons

Ingredienser:

1 3/4dl mald sötmandel
2 1/2dl smaksatt florsocker
2 stora äggvitor
1/2dl strösocker
1/2tsk vaniljessens
Gul pastafärg

Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ned blandningen i en skål. Täck två bakplåtar med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar bildas.
Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet. Blanda i vaniljessensen.
Vänd ned mandelblandningen, lite i taget, i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats ordentligt fortsätter du att vända blandningen tills marängsmeten är tjock och blank. Nu tillsätter du den gula pastafärgen.
Häll smeten i en spritspåse med lagom stort hål, rekommenderar att använda sig av en tyll.
Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtarna. Knacka plåtarna försiktigt i bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Låt vila i rumstemperatur i 1 timme.
Värm ugnen till 150 grader. Grädda en plåt i taget i nedre delen, ca 15-20 minuter. Låt de svalna helt innan du försiktigt lossar dem från bakplåtspappret.

Fyllning:

150g saltat smör
1,5dl smaksatt florsocker

Låt smöret stå i rumstemperatur innan du delar det i tärningar och häller i en bunke. Vispa ordentligt så det blir vitt och fluffigt, minst 10 minuter. Sikta ned det smaksatta florsockret försiktigt medan du vispar på låg hastighet. Ju längre du vispar och väntar ut smöret desto mindre "smörsmak" kommer du få. Spritsa på en macaron och sätt ihop den med en annan. Förvaras i kylen.

Dessa söta små franska ting är perfekt att även dekorera tårtor med, eller varför inte muffins? Så glöm inte bort det, då det blir väldigt dekorativt :)


Gillar

Kommentarer

Ajjy
Ajjy,
Vilka söta! 😍
nouw.com/ajjy
erki
erki,
Tusen tack, vad roligt att höra! 😊
nouw.com/erki
Anette,
Men vilka fina <3 Kram Anette
anettan.blogspot.se
erki
erki,
tusen tack Anette! Ha en fin tisdag🥰
nouw.com/erki
olivialevin
olivialevin,
Woooow!! Ser verkligen super goda ut, måste testa!! Kram
nouw.com/olivialevin
erki
erki,
Tack snälla, de är himmelska så det rekommenderar jag verkligen 😊
nouw.com/erki