Nyhet - Cakesicles

Wow!
Jag är så förälskad i dessa så kallade Cakesicles. Det är en cakepop i grunden men har en annan form. Samt kan man göra dem med mousse om man vill tack vare formen. Även hemgjord glass fungerar utmärkt.
Varför jag älskar dem så är för att det ser svårt ut men egentligen är det så enkelt. Sen är det ju väldigt positivt att man kan ändra dem till oändligheten, bara din fantasi sätter gränserna här. Vilket är helt underbart!

Först och främst hittade jag formen här:
https://kalasdekorationer.se/silikonform-set-glass-mini-classic

Sedan följde jag mitt bästa recept på sockerkaka. Det finner ni här:
http://nouw.com/erki/farfars-sockerkaka-32792360


Recept - Cakesicles

Du behöver:
Candy Melts eller annan choklad
1/2 sockerkaka (recept)
1-2 tsk Philadelphia ost

Samt strössel till dekorering


Gör såhär:
Mixa sockerkakan ordentligt så det blir små små smulor. Tillsätt sedan 1 tsk Philadelphia ost och mixa ordentligt. Känn efter i kaksmeten om det går att forma och håller ihop, om det gör det så behövs inte mer Philadelphia. Om det behövs mer, ta lite i taget.

Efter trycker du ut fyra cakesicles i formen. Tryck och fyll ordentligt så det blir kompakta kakor. Ställ i frysen 30 min minst.

Smält 2 candy Melts och doppa ena änden på varje glasspinne (medföljde silikonformen) och tryck i varje cakesicle. Ställ i kylen medan du smälter choklad/ Candy Melts till att doppa dina kreationer i.

Om du använder dig av candy Melts kan jag rekommendera att tillsätta lite matolja under tiden de smälter för att få en mer rinnande konsistens. Vilket är lättare när man ska doppa cakesiclen.

Nu är det dags att ta ur dem från formen. Vilket var superenkelt. Häll de smält candy meltsen i ett glas, doppa en cakesicle åt gången och hitta något att lägga dem på.

Nu är det dags att dekorera med strössel osv. Här kommer din fantasi fram, underbart!

  • Bakning & Recept
  • 1 126 visningar
  • Nära Äsperödsvägen , Uddevalla

Gillar

Kommentarer