Chocolate tarte

I samarbete med Van Ufford Chokladfabrik

Jag har fastnat helt på Tartes sedan jag gjorde mina första minisar. Det är så himla roligt att göra och galet gott. Att man kan göra dem på otroligt många sätt gör det inte sämre direkt. Ni vet att jag älskar att vara lite annorlunda när det kommer till bakningen. Jag gillar att komma på nya sätt att göra recept på och framför allt nya sätt på hur jag dekorerar och formar mina desserter och bakverk. Jag vill att mycket av det jag gör ska sätta sig på just ditt minne, att du ska komma ihåg att det var från mig du såg den där tårtan. Hänger ni med?

Hela April får ni ett paket Chokladdippers GRATIS om ni lägger en beställning hos Van Ufford . Lägg då vald dipper i kundkorgen och skriv därefter in INSPOBYERKI i kassan för att priset ska dras av. Grym deal!

I samarbete med Van Ufford har jag tagit fram ännu ett recept. Det är så roligt att få göra dessa samarbeten med dem då jag verkligen älskar deras choklad och andra produkter. Sen att de är ekologiska och gjorda i Ystad är ännu bättre!
Nu har jag tagit fram en Chocolate tart som är choklad från topp till tå. En botten av spröd chokladkaka, fylld med härlig chokladganache och en kant av chokladfrosting. Jag toppade dem med frystorkade hallon och kakaonibs.

Recept - Choklad tartes (8st)

Ingredienser:
Chokladkaka
1dl strösocker
1dl florsocker
0,5dl kakao
6,5dl vetemjöl
200g rumstempererat smör
2 ägg

Blanda samman alla ingredienser ordentligt till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen minst en timme.
Ta fram den valda formen till dina tartes. Jag tog min muffinsform.
Kavla ut chokladdegen och skär ut lagom stora bottnar och lägg i formen. Skär sedan lagom stora längder och tryck ut på sidorna.
Nu ska detta in i frysen ca 15 minuter och därefter baka av dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Men tiden varierar beroende på storleken på dina tartes.
TIPS: När det är ca två minuter kvar, ta ut dina tartes och pensla på äggula och sedan in i ugnen igen. Det gör att dem motstår mer vätska utan att bli mjuka.

Chokladganache
300g mjölkchoklad (knappar från Van Ufford)
2,5dl vispgrädde

Värm upp grädden ordentligt, precis tills det börjar koka.
Häll i chokladknapparna och rör om tills du får en härlig chokladkräm. Låt stå och svalna.
När den svalnat är det dags att hälla upp den i chokladbottnarna du gjort. Låt stå i kylen och stabba till sig.

Chokladfrosting
100g Philadelphia ost
1dl florsocker
50 mjölkchokladknappar (Van Ufford)

Vispa upp Philadelphia osten tillsammans med siktat florsocker. Vispa ordentligt tills det är fluffigt.
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna innan du blandar samman allt.
Häll frostingen i en spritspåse med valfri tyll och spritsa ut en fin kant runt varje tarte.
Dekorera med kakaonibs och frystorkade hallon för en extra detalj!

Dessa små chokladtartes är lika goda (om inte bättre) dagen efter, och dagen där på!

Jag måste tipsa om tävlingen jag har igång med detta företag. Den sker på min instagram och ni kan vinna ett magiskt set med massor av choklad samt frystorkade hallon. Vilket är perfekt om ni vill testa dessa härliga tartes. Tävlingen avslutas på söndag så passa på nu!
Här är länken direkt till tävlingen: https://www.instagram.com/p/BvuTwC9np9o/

Gillar

Kommentarer

Idamida
Idamida,
erki
erki,
Jaa, galet goda! 😊
nouw.com/erki
SaraFogelström
SaraFogelström,
Åhh så gott!! Detta måste testas:)) Checka gärna in min blogg finis O läs bla Om när jag & mitt lag vann vår serie!! Kram på dig<333
nouw.com/sarafogelström
erki
erki,
Tusen tack 😊
nouw.com/erki
sannagustafsson
sannagustafsson,
Ser fantastiskt gott ut! Måste testa 😊
nouw.com/sannagustafsson
erki
erki,
Tack snälla, de är magiska 😊
nouw.com/erki