Bästa receptet till maränger

Ett utav mina mest lästa inlägg här på bloggen är receptet på mina pastell maränger, och jag tänkte göra en uppdatering av det. Det är samma recept och samma tillvägagångssätt men ett nytt inlägg och nya bilder.

Ingredienser
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en rostfri bunke och ställ över ett vattenbad. Vispa för hand tills röran uppnår ca 60 grader, så att det är lite för varmt att stoppa i fingret.
Flytta därefter över skålen till en matberedare med ballongvisp eller använd en elvisp.
Vispa smeten med en hög hastighet tills marängen blivit glansig och fluffig. Du ska kunna vända skålen upp och ned.
Nu kan man tillsätta valfri smak eller färg.

Sedan är det dags att spritsa ut dem. Lek med fantasin här för att göra dina maränger unika och exakt som du vill. Placera i ugnen på 90grader i 4 h. Därefter låt marängerna stå kvar i ugnen tills eftervärmen är borta.
Förvara torrt och mörkt!

  • Bakning & Recept
  • 5 259 visningar
  • Nära Dalgången , Uddevalla

Gillar

Kommentarer

erikssontowa
erikssontowa,
åhh tack för tips!
nouw.com/erikssontowa
erki
erki,
Varsågod fina!
nouw.com/erki
Karolina
Karolina ,
Alltså detta kan vara de vackraste marängerna jag har sett. Ska definitivt testa ditt recept.
erki
erki,
Åh men tack! Ja testa för det är både enkelt och så gott🥰
nouw.com/erki
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229