3a avsnittet är ute NU - Dessert i rån!

Hej i sommarvärmen!

Hoppas ni njuter av det härliga väder vi har. Efter två dagar med regn och mulet så är solen här igen perfekt till fredagskänslan. Det bästa denna fredag är väl att jag släpper det tredje avsnittet av min Sommarserie. Whoop whoop och denna film blev så mycket bättre än de tidigare, då ljuset ville samarbeta så mycket mer.

Låt mig presentera en dessert i rån med smak av citron och vitchoklad.
En fräsch dessert som går ner väldigt lätt efter mat då den är så fluffig och lätt. I videon nedan går jag igenom allt och receptet finner ni sedan här nere.

Jag vill rikta ett stort TACK till er alla för era fina kommentarer och bilder efter era bakverk, så himla roligt att ni bakat efter mina recept. Sen vill jag tacka Gerbera som bidragit med sin keramik i delar av denna sommarserie.

Recept

Ingredienser:
6dl vispgrädde
450g vitchoklad (400g till fyllning och 50g till garnering)
12 glassrån
2st citroner (skalet)

Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp den tills du ser första bubblan. Ta av från plattan och tillsätt den vita chokladen, 400g. Rör tills allt har smält samman och ställ sedan in i kylen under natten.
Dagen efter. Vispa upp fyllningen med elvisp, så du får ett härligt fluff.
Smält de resterande 50g vitchokladen och doppa kanten av varje glassrån i det. Låt stelna i kylen snabbt. Under tiden river du citronskalet.
Tillsätt citronskalet i fyllningen och blanda med slickepott. Fyll en spritspåse med vald tyll (jag valde Wilton 1M) och nu är det dags att fylla dina rån.

Jag river lite citronskal som topping och tillsätter en liten citronskiva för dekor. Done!

En härligt fräsch dessert som kommer få varje gäst att berömma dig!

Gillar

Kommentarer

miichaela
miichaela,
Ser så söta ut, men också goda!!😍
nouw.com/miichaela
TindraJosefsson
TindraJosefsson,
Åh vilken fin blogg du har! 💓
nouw.com/tindrajosefsson