2a avsnittet är ute NU - Pavlova

För det första, wow och tusen tack för all respons på tidigare avsnitt. Så himla roligt att ni tyckte om det så mycket!

I detta avsnitt så kommer jag att baka en underbar Pavlova som är fylld med vaniljkräm, grädde, honungsmelon och toppad med bigarråer. Allt bara smälter samman och blir helt perfekt tillsammans. Speciellt de blodröda bigarråerna gör så mycket på toppen! Kolla in videon här nedan för att sedan ta del av receptet längre ned.

Även i detta avsnitt är de mesta av keramiken från Gerbera . En helt fantastisk keramik att få jobba med. Tål ugn, frys och diskmaskin. Bättre kan det inte bli!

Recept

Ingredienser
5 äggvitor
3dl strösocker
2tsk maizena majsstärkelse

3dl vispgrädde
2dl Vaniljvisp
Bigarråer
Halv honungsmelon

Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa äggvitan till ett fast vitt skum. Tillsätt därefter strösocker pö om pö under vispning. Låt marängen sedan vispas i cirka fem minuter.
Vänd ned majsstärkelsen när marängen är färdig.
Klicka ut allt i mitten på en bakplåt med bakplåtspapper. Få till en fin form med en liten grop i mitten.
Ställ marängen i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Låt stå i minst en timme!
Stäng av och låt den stå kvar tills all eftervärme är borta.

Vispa upp grädde samt vaniljvispen. Skär upp honungsmelonen och tvätta bigarråerna.
Fyll gropen i marängen med vaniljvisp och arbeta sedan runt om med grädden.
Häll i fina skivor av honungsmelon och toppa därefter med bigarråer. Viola!

Gillar

Kommentarer