1 avsnittet är ute NU - Jordgubbspaj

Innehåller affiliate-länkar

God kväll och varmt välkomna till detta inlägg. Det första "avsnittet" av min Sommarserie!
Serien kommer att bestå av tre avsnitt där jag bakar mina favoriter nu under sommaren och videon är upplagd här nedanför. I det första avsnittet gör jag en jordgubbspaj som blev så himla god. Den gick åt kan jag lova.

Jag vill börja med att säga att jag skäms... För jag upptäckte i redigeringen att videons ljus ändrades under inspelningens gång så i vissa stunder i denna video är det himla ljust och svårt att se. Jag har försökt med alla medel jag kan för att få bort så mycket som möjligt men det är svårt att få ned en såpass ljus exponering. Men då jag har lagt ned så otroligt mycket tid på detta så vägrar jag att inte visa den, så here it comes!

Det fullständiga receptet kommer här nedanför samt härliga bilder på jordgubbspajen.
De helt fantastiska assietterna och andra keramiken kommer i från Gerbera. De säljs bland annat hos Bagaren & Kocken. Deras keramik tål både ugn, kyl, frys och diskmaskin. Så som det ska vara!
Så som sagt, de mesta i videon och bilderna kommer i från dem.

Recept - Jordgubbspaj

Ingredienser: Botten
150g smör
2dl vetemjöl
1dl havregryn
1/2dl kokos
2msk honung
1/2dl strösocker
1/2dl brunt farinsocker

Ingredienser: Fyllning
1kg jordgubbar
1/2dl kokos
1/2dl strösocker
2msk brunt farinsocker

Gör såhär:
(Fyllning)
Skär jordgubbarna i lagom stora bitar.
Blanda samman alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.

(Botten)
Sätt ugnen på 200 grader.
Använd rumstempererat smör.
Blanda samman allt i en skål och mixa på hög hastighet i en matberedare/elvisp. Jag brukar alltid snabbt mixa samman alla ingredienser förutom honungen och tillsätta den efter några sekunder.
Tryck ut allt i din valda form.

Häll över jordgubbsblandningen i formen och ställ sedan in din paj i mitten av ugnen. Grädda i både över och undervärme ca 20 minuter. Ha lite koll för det beror helt på hur "vattniga" jordgubbarna är. Låt kallna lite innan servering.
Servera gärna med grädde eller vaniljvisp, mums!

Reklamlänk till en pajform: Pajform


Wow så himla kul att detta äntligen är i rullning då jag har tänkt på detta så länge!
I nästa avsnitt kommer jag baka en härlig Pavlova som riktigt smälter i munnen, ser så framemot att visa er den. Missa inte att följa mig på min instagram för mer inspiration och härliga bilder.
http://www.instagram.com/inspobyerki

Gillar

Kommentarer