Contains affiliate links Metapic, reklam, förändring, inköp, Lyko, smink

Jag köper inte smink ofta, men idag gjorde jag det! Lyko hade bra priser på puder, foundation och en ögonskuggapalett. Lumene har blivit svårt att hitta i butikerna, så jag är överlycklig att jag kunde hitta deras smink hos Lykos hemsida. Ögonskuggan jag beställde har jag inte testat förr, så det ska bli intressant att se hur jag passar i den.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

förändring, selfies, Foto, generositet, hjälpa, redigering

Jag avundas verkligen alla som kan göra så enorma förändringar på foton att en blir en helt annan person. Än en gång var en det en rar person på nätet villig att redigera ett par av mina nyare selfies. Hon fick fria tyglar att leka runt med dem och här ser ni nu resultatet av hennes verk:

Likes

Comments

känslor, vardag, förändring, hundar, jobb, årstid

Usch för detta eviga ljus ute. Vad hände med mitt älskade mörker? Visst kan solen också vara vacker när det är snö överallt, men min sömn förstörs av solen och jag blir fruktansvärt hängig hela dagen. Solen får en också att tro att det är varmt ute, men det är det inte än. Jag skulle väl inte påstå att det är särskilt kallt ute nu,men inte är det varmt heller. Faktiskt så vill jag påstå att vädret och också temperaturen är alldeles lagom. Jag är ju fruktansvärt känslig mot ljus och värme, så det hade ju gott kunnat få vara lite mörkare ute, men om jag kisar med ögonen så klarar jag mig ändå ganska så bra.

Nåja, ännu en dag med vovvarna har gått! Jag gick som vanligt med dem en timme innan jag gav mig av hemåt. Planen var att stanna till i Mölnvik på vägen, men jag hann precis med en buss hem när jag var i Henriksdal för att byta buss och då bestämde jag mig för att ta en tripp till Mölnvik en annan dag. Jag vill passa på att njuta av de små vovvarnas sällskap medan jag kan, för jag har ännu inte fått mitt nya schema och vet därför inte hur länge till jag kommer att kunna passa dem. Det har varit skoj att gå ut med dem och jag hoppas att jag kommer att kunna fortsätta med det åtminstone fram till våren.

Likes

Comments

känslor, vardag, felanmälan, hyresvärden, problem, tvätt

Suck... Som om det inte var nog med en inaktiv hiss så bråkar en av tvättstugans maskiner med mig. Varje gång jag tvättar handtvätt så avbryter tvättmaskinen sig efter halva tvättiden, sedan måste jag ta ut kläderna så fullständigt genomvåta och vattendroppande att det nästan bildas en bäck på golvet vid tvättmaskinen. Otroligt!

På torsdag ska jag göra en felanmälan till hyresvärden om detta. Nu vill jag ju egentligen kontakta hyresvärden tidigare, men det finns inte en chans att jag får någon tid över för felanmälan innan torsdag. Mitt schema är fullbokat och jag har inte ens fått mitt nya schema än, trots att jag har väntat i närmare tre veckor nu. (Riktigt jobbigt!)

Likes

Comments

känslor, vardag, besvikelse, hiss, hyresvärden, problem

Hissen i hyreshuset där jag bor har inte fungerat sedan början av december förra året, så snart har den stått still i tre månader och ingenting händer. Jag ringer hyresvärden minst en gång i veckan, jag ringer företaget ManKan AB minst två gånger i veckan och det händer ingenting. Idag sa någon från ManKan AB att de väntar på signal från hyresvärden för att börja arbeta med hissen,men det är någonting som hyresvärden förnekar. Hyresvärden säger att allting ligger på ManKan AB nu, så de har verkligen ingen kommunikation med varandra alls. Det här känns verkligen inte riktigt klokt! Tänk om jag eller någon annan i trapphuset skulle vara rullstolsburen? Vi skulle vara fast i våra hem i månader pga hyresvärdens hiss-slarv!

Det är obeskrivligt frustrerande att behöva vänta så länge. Jag har ju dessutom en kista som väntar på att bli flyttad från mamma. Oh, jag har ju även en byrå som ska skrotas och utöver det så behöver jag titta på en "ny" (begagnad) byrå eller kista till. Problemet är ju att jag behöver en hiss för att transportera dessa tunga möbler till min lägenhet som ligger på andra våningen. När jag ska släpa på min resväska fylld med kläder och peruker så behöver jag också hissen. Väskan är tung att transportera upp och ner för dessa trappor. Mer än två månader har jag väntat nu. Detta är fruktansvärt jobbigt!

Likes

Comments

vardag, förändring, inköp, Nacka Forum, pengar, shopping

Ändrade planer än en gång! Planen var att träffa en vän i Nacka Forum idag, men jag fick ändra det för att min mamma tyckte att vi skulle storhandla idag. Egentligen skulle vi storhandla och skojaga imorgon, men mamma insisterade på att göra det idag för att slippa trängselskatten. Vårt besök i Nacka Forum skulle ta högst en timme trodde vi, men det tog flera timmar. Min syster och mamma skulle in till flera butiker och även äta innan vi kunde åka vidare mot Värmdö.

Väl i Värmdö så blev inköpskostnaden ganska låg. Jag höll den under 1000 kr den här gången, vilket är ganska otroligt. Mamma lånade ut pengar till mig för att jag skulle kunna fullfölja köpet, dessutom så betalade hon halva skokostnaden. Imorgon när jag får mina pengar från Försäkringskassan så ska jag föra över min skuld till henne. Jag gillar inte att vara i skuld, därför betalar jag tillbaka så fort som möjligt varenda gång jag lånar pengar av någon. (Usch för att vara skyldig någon någonting, det är fruktansvärt plågande för mig!)

Nu sitter jag än en gång hemma vid datorn för att sortera foton. Min plan var att sortera gårdagens foton med hjälp av mobilen, men det gick inte så bra och därför måste jag tyvärr använda datorn för att få fotona sorterade. (Usch, jag gillar inte att sitta vid datorn.)

Likes

Comments

förändring, Foto, Fotografering, mörker, Tyresö slott, uppdatering

Jag är fullständigt slutkörd, men har haft en ganska bra dag. Visst gick vissa saker lite knas, men jag fick ändå vad jag var ute efter. Nu väntar dock det jobbigaste arbetet efter allt fotande, nämligen att sortera och snygga till utvalda foton. Jag tog med en hel väska fylld med peruker, korsetter och peruker, men vi fick dessvärre inte användning av allting även om vi använde oss av en hel del material. Att släpa på min tunga resväska var dagens största utmaning, för hissen hos mig fungerar fortfarande inte.(Företaget ManKan AB är inte särskilt bra på att få fart på hissfixet, men jag ringer om det minst en gång i veckan för att visa dem att jag faktiskt är seriös!)

Efter flera timmar i snön så bjöd min bästis mig på en varm choklad innan vi båda åkte hemåt. Vid det laget hade de två övriga från idag åkt hemåt. Det blev kyligt ute mot kvällen, men det är otroligt fint vid Tyresö slott när solen har gått ner. Mörker kan vara så vackert. Min bästis ville egentligen stanna längre vid slottet, men vi frös så fruktansvärt båda två att ingen av oss orkade stanna hela kvällen.

Fixade foton från idag kommer att dyka upp på föreningens blogg så snart jag har gjort allting som måste göras först. Det kommer att kräva både tid och energi att sortera, välja och sedan fixa fotona, men det blir nog bra tillslut. Nu är jag helt slutkörd och ska ta mig en dusch innan jag slukar en kopp te eller två för att få slappna av.

Likes

Comments

känslor, vardag, ångest, hälsa, bästisar, mens

Usch, den här morgonen började inte bra. Jag var riktigt kallsvettig när jag vaknade en timme för tidigt imorse. Första timmen av dagen gick åt till att bara storgråta innan jag fick bita ihop för att kunna äta frukost. Jag har ju mens ännu och det känns verkligen. Oftast så blir jag på riktigt dåligt humör och högst lättirriterad under min menstid, men den här gången har det påverkat mig annorlunda. Hela veckan har jag gråtit sönder antingen min morgon eller min kväll. Tyvärr så har jag ju inte heller fått mitt nya schema ännu heller, vilket också är en enorm stress för mig. Schemaplaneraren är sjuk och jag får inte tag på hennes chefer heller, så jag kan inte göra mer än att bita ihop för att orka vardagen tills jag får mitt schema.

Fast, vem har egentligen tid att må dåligt över sina schemaproblem eller menssmärtor när två vovvar väntar på en? Inte jag i alla fall! Visst har jag blivit försenad till Hästhagen två dagar i rad nu, men jag kom ändå iväg trots fruktansvärd ångest och nästintill sjuklig stress. För några år sedan hade jag stannat hemma, men nu har jag lärt mig att plikter och ansvar kommer före allting som ångest innebär. Jag kan inte besegra ångest eller mensbesvär om jag inte väljer att utmana dem, så det blev alltså dagens huvudsyssla. Sedan så lugnade jag mig lite efter att ha gått en liten bit med vovvarna.

Jag är starkare än det ovälkomnade mensbesväret, jag är starkare än den sjukliga stressen och jag är starkare än panikångesten!

Likes

Comments

känslor, vardag, mens, motion, Promenad, vänskap

Trots krypande ångest, oro och mensvärk så tog jag en ordentligt bra promenad igår. Jag promenerade från Gustavsbergs centrum till Ålstäket, men med ett par avstickare. Först så stannade jag till vid kommunhuset för att ta med en kopp varm choklad för promenaden, sedan gick jag in till Ica Maxi i Mölnvik för att handla bröd och skinka. Därefter fortsatte jag promenera mot Ålstäket där jag sedan tog bussen hem. Under tiden talade jag med min bästis hela vägen från Gustavsbergs centrum hem till Stavsnäs igen. Vårt samtal var långt och trevligt, på lördag ska vi träffa @Femifantasy igen också och vi har därför båda en del att se framemot. Idag ska jag träffa en vän efter att ha varit i Hästhagen. Väninnan i fråga har jag inte hunnit träffa alls på flera månader, så det ska bli trevligt att promenera med henne och hennes älskade lilla mops. Vi promenerar alltid länge och kan kackla om allting från politik till våra favoritårstider, så vi har nog mycket att kackla om också den här gången. Nu när jag inte kan simma den här veckan så får jag väl lov att promenera istället.

Likes

Comments

vardag, ekonomi, generositet, inköp, pengar, snålhet

Jag är generellt riktigt snål för egen räkning, men idag så var jag generös mot mig själv genom att beställa några saker från Ica. Jag beställde en powerbank och sammanlagt sex doftljus! Inom en vecka ska jag hämta dem på Ica Maxi i Mölnvik. Jag har lärt mig att leva med min nuvarande ekonomi, så jag kan vara generös mot mig själv ibland. Visst är jag inte någon galen köpare, men ibland så kan jag ändå vara generös mot mig själv. Nu sparar jag ihop för att köpa mig en kamera, sedan också göra en ny kryssning till Helsingfors.

Likes

Comments