Recept: hälsosamt pepparkaksbröd

Du behöver:

3 stora bananer ( mogen / övermogen )

1 1/2 tsk vaniljextrakt

0,75 - 1 dl valfri mjölk

0,75 dl agave sirap

1 1/2 msk vinäger

1 tsk bikarbonat

6 tsk pepparkakskrydda

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

5,5 dl havremjöl ( ev. glutenfritt havremjöl )



Blanda mosad banan, vanilj, mjölk och agave i en burk. Blanda sedan resten av ingredienserna i en annan burk och häll sedan ner den blöta mixen och blanda ihop till en smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll ner smeten. Baka i ugnen på 175 grader i 33 min och stäng sedan av ugnen och låt brödet stå i ugnen ( utan att öppna luckan ) i 10 min till. Ta ut det och låt det svalna innan du skär upp!

Detta blir så himla gott, smakar typ precis som mjuk pepparkaka! Kan vara det godaste brödet jag någonsin har ätit 😍😍😍

Gillar

Kommentarer