Jag vaknade med ett ryck i lördags och hörde ljud i trappan upp till mig, vilket jag tyckte var konstigt då jag trodde att jag var ensam hemma. Det visade sig dock vara en glad överraskning. Mandy hade tagit nattåget ner till Malmö för att överraska mig tidigt på morgonen, istället för senare under dagen, vilket vi bestämt från början. En väldigt mysig överraskning med andra ord. Jag blev så himla glad. Då vädret var väldigt dåligt under helgen så ägnade vi mestadels av tiden till mysiga aktiviteter. Bland annat var vi på Emporia och julhandlade, i oktober. Kanske inte helt rimligt, men väldigt mysigt. Vi gick även på bio och åt på både Elysée och Spot, vilket var väldigt trevligt och gott. Den sista dagen spenderade vi i bokskogen, och vandrade en lång runda, vilket var jätteskönt. Så fint med alla höstfärger. 


Igår, onsdag, lämnade jag av Mandy på tågstationen i Lund igen. Underbart är kort, men snart ses vi igen. Tänk att vi åker till Sälen om drygt en månad (!!!!), Så himla pepp. Men innan det är dags för Sälen ska jag se vad Gävle har att erbjuda i november, och det ska definitivt också bli mysigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den senaste veckan har jag spenderat hos Mandy i Gävle. Verkligen välbehövligt (!!!) Tänk vad skönt det kan vara att få krama om någon som man verkligen har saknat. Den här gången tog jag dock tåget istället för bilen, vilket var väldigt bekvämt, trots förseningar. Vi hann med en hel del under veckan jag var där, trots att Amanda jobbade under vardagarna. Bland annat promenerade vi i boulognerskogen, bakade, simmade, tittade på när Adam spelade innebandymatch, umgicks och bara myste. Det var dock jobbigt att ta farväl för denna gången, trots att vi ses om mindre än två veckor, men så är det ibland. Snart är Grönyteservicesäsongen åtminstone över, och med det närmar sig Sälen med stormsteg, vilket jag verkligen ser fram emot. 

Likes

Comments

Lisa och Ellinor styrde kräftskiva för Sälenfamiljen på Lisas morföräldrars lantställe ute i Skärgården. Tänk vad drömmigt! Maja, jag och Fippe tog bilen upp från Skåne, och vilken roadtrip det blev. Vi var helt slut när vi väl anlände på fredagskvällen, och det var så skönt att äntligen få sträcka på benen efter så många timmar i bilen. Amanda och blev inkvarterade i en alldeles egen stuga, så himla mysigt. Lantstället låg precis vid havet och utsikten var verkligen fantastisk. Helgen ägnades således åt bastubad, sällskapsspel, kräftor och snapsvisor i goda vänners lag. En riktig toppenhelg med andra ord.

På söndagseftermiddagen så tog vi oss in till Uppsala och åt en sista gemensam middag innan vi skiljdes åt. Maja skulle spendera veckan i Uppsala, så Fippe och jag bilen för oss själva. Tyvärr hade en buss börjat brinna på motorvägen, vilket resulterade i en enorm köbildning. Utöver detta var det en mycket trevlig roadtrip.

Likes

Comments

Tänk att jag nyss skapat min första riktiga blogg, någonsin. En ganska skön känsla faktiskt. Jag har länge velat ha en blogg, men aldrig riktigt tagit mig tiden att skapa en, men nu sitter jag här, och funderar över vad jag egentligen ska skriva om. Jag tror att jag börjar med en sammanfattning av det senaste året, mest för min egen skull.

Det senaste året har varit väldigt händelserikt för mig, och jag hade knappast kunnat föreställt mig att det skulle bli såhär för drygt ett år sedan. Jag var vid den här tidpunkten för ett år sedan säker på att jag var färdig med Sälen, och att jag skulle hitta ett arbete inom IT-sektorn, då jag ganska nyligen avlagt min kandidatexamen inom ämnet Informationssystem, men så blev det inte. Jag åkte nämligen upp på en återträff i Sälen och fick ännu en gång umgås med mina bästa vänner, och givetvis försökte de övertala mig till att komma upp ännu ett år igen, och såklart lyckades de med det. Jag minns tydligt hur jag kom hem från återträffen och berättade för min familj att jag ville göra ännu en säsong, och hur glad jag var över detta. Hösten ägnade jag åt Eriks Grönyteservice, men vips kom november, och det känns nästan som igår som Andreas, Jag och Björn körde i en karavan från Göteborg, med riktning norrut mot Sälen.

Väl framme i Sälen var det som att tiden stått stilla, och vi inkvarterade oss på F-huset. Tänk vilket drömboende vi fick. F-huset har 10 bäddar, och 8 av bäddarna var tagna av mina närmsta vänner sedan den första säsongen i Sälen. Då jag skulle dela rum med den enda personen jag inte kände sedan tidigare, var jag såklart lite nervös och hoppades att vi skulle komma bra överens. Filiph Jönzén, som han heter, anlände lite senare än oss andra och det stod snart klart att jag hade oroat mig i onödan, Filiph eller "Fippe" som vi kallar honom, den galna helsingborgaren från receptionen, skulle komma att bli en av mina allra bästa vänner under säsongens gång. Jag tycker det är helt fantastiskt hur Sälen och Skistar knyter samman människor från hela landet, och hur många nya vänskapsband man faktiskt skapar när man gör en säsong. Således seglade November förbi, och även December, men omkring nyår hände någonting. Jag började prata med en tjej i grannstugan som heter Amanda, och jag insåg ganska snart att jag höll på att bli kär. Det hade jag verkligen inte räknat med​​. Tiden gick dock och snart var vi tillsammans. Särskilt glad är jag att vi kom så pass bra överens med varandras vänner som vi gjorde, vilket gjorde säsongen fantastiskt lyckad.

Efter säsongsavslutningen reste vi upp till Åre med hela gänget, och wow vilken vecka vi hade. Efter Åre tog jag och Amanda min bil och körde ner mot Gävle, där Amanda bor, för att fira valborg och träffa hennes vänner och familj på hemmaplan. Jag fick bo hos Amandas familj ett par veckor, vilket var väldigt roligt. Gävle är trots allt riktigt fint och mysigt. Sommaren har jag återigen ägnat åt Eriks Grönyteservice, och vi har med råge gjort vårt bästa säsong någonsin, vilket jag är stolt och glad över. Amanda har även varit inneboende hos mig, vilket har varit det bästa med den här sommaren, och vi har tillsammans med våra vänner bestämt oss för att göra en tredje säsong i Sälen till vintern. Det känns egentligen helt galet, jag som bara skulle göra en säsong egentligen, men jag är så glad att jag har bestämt mig. Jag överger dock liften för skidskolan i år, vilket jag tycker ska bli fantastiskt roligt, då jag vill prova något nytt och utveckla min skidåkning ännu mer. I helgen var det förresten återträff uppe i Lindvallen, och vilken lyckad helg det har varit. Det var så roligt att äntligen få träffa alla igen, och känna hur taggade de flesta var på ännu en säsong. Förhoppningsvis får vi bo på Malungshem i år, och jag söker boende tillsammans med Fippe, Amanda och Janina, vilket inte kan bli annat än succé, så nu ska vi bara hitta ännu en person till vårt boende, sen är allting klart och då får vintern gärna komma.

Detta blogginlägget blev kanske lite väl långt på papper, men i tanken är det på tok för kort, för det finns så många specifika händelser från det senaste året som jag skulle vilja dela med mig av. Men för stunden får detta räcka och jag hoppas i framtiden kunna dokumentera och dela med mig av specifika händelser här, både i text och i bilder och jag tänker att detta förhoppningsvis ska bli som en digital dagbok.
Likes

Comments