Tjenare tjenare detta blir nog sista blogg inlägget för mig i alla fall om mina bildprojekt. Idag har jag jobbat med tekniken akvarell och gjort en målning på en Palm på en mörk dag. Jag har valt temat min mardröm för jag hade int velat vara ensam på en ö mitt ute i en storm. Målningen var rolig att göra. Och jag hade inga större problem.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här igen idag hår jag gjort klart mitt andra projekt i form av en serie och börjat träna på akvarell till mitt tredje mini projekt jag hade inte speciella problem.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här igen. Idag har jag arbetat med min bild och jag vill göra en serie av den för att på ett tydligt sätt förklara mitt konstiga budskap det är just nu väldigt öppet men har ett fokus på att jag är ensam i början av serien och senare får vänner i form av ett par dinosaurier. Kommer även fira påsk med dem. Det var allt för mig idag hejdå!

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här igen med ännu ett inlägg idag har jag jobbat med bilden som jag visade i förra inlägget.
Jag har klippt och kopierat in ett antal objekt, jobbat med kontraster och svartvitt för att redigera bakgrunden och massa andra verktyg för att förfina de inklippta objekten. Nu har jag en bra grund som jag kan jobba vidare med. Det gick lite långsamt i början fast jag lärde mig snabbt.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här idag har jag påbörjat mitt andra projekt. Jag kommer under detta projekt arbeta med känslor och fokus på ensamhet.
Jag har lagt upp två bilder en väldigt väldigt simpel skiss på bilden som jag kommer jobba i Photoshop med.
Jag tror att detta kommer gå bra då jag kommer kunna fokusera på att verkligen jobba med bilden och till skillnad från förra bilden då det tog ett tag att komma igång på grund av att det var ett väldigt stort område.
Så nu har jag bestämt mig för att arbeta med en mindre bild och göra den bättre.

Det var allt för Erikbloggen idag syns nästa vecka.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här igen för att denna gången utvärdera mitt arbete.

Jag har valt temat då och nutid med fokus på natur aspekterna så som miljöförstöring och människans fotavtryck.

Jag sökte inspiration genom att söka på exempel som landskap i blyerts och blyertsmålningar.

Jag kom på min idé mest genom ett intresse för blyertsmålningar och jag kände väll mig mest säker på blyerts. På grund av att jag inte tränar på akvarell eller vattenmålningar särskiljt ofta.

Jag använde mig av olika sorters blyerts och en stompfer för att få ett gråare filter på bilden så den blir mer dyster och visar vilken väg människan tog när de förorenade platsen.

Mitt uttryck med bilden är att man ska tänka på hur det var innan och nu.

Och jag tycker att man ser vad jag vill förmedla i bilden.

Under min arbetsprocess så hade jag inte heller några stora problem men jag tog min tid att planera och göra skisser innan jag blev nöjd.

Det som jag nog är mest nöjd över är hur bilden blev i sin helhet den blev som jag tänkte den helt enkelt.

Och mina råd till individen som vill göra något liknande är att experimentera och inte tänka på hur bilden blir utan budskapet och vad du tycker det ska vara i den. Lägg ner tid på skisser och planering.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här idag har jag färdigställt min målning, genom att göra den högra sidan av målningen klar och gjort små justeringar till perspektivet på den vänstra sidan. Jag fick också ändra kontrasten på höger bilden så det såg mer deppigt och passande ut för att det ska följa temat bättre.

Likes

Comments

Tjenare tjenare Erikbloggen här igen idag har varit en framgångsrik lektion jag ska göra några små justeringar nästa lektion till mitt perspektiv innan jag börjar med nutids versionen av bilden

Det var allt för mig ha det bra!

Likes

Comments