Våffeltårta


Imorgon är det våffeldagen! Det är ju så gott med våfflor och går ju att variera smaken i oändlighet, allt från sött till salt.

Här kommer iallafall ett recept på frasiga kardemummavåfflor, mums!


Recept ca 10 våfflor

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kall mjölk
2,5 dl kallt mineralvatten
125 g smör
0,5 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma

Smält smöret och låt det svalna lite.
Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan kall mjölk och kallt mineralvatten. Vispa tills smeten är slät och tillsätt sedan det smälta smöret. Låt smeten stå en stund.
Grädda i ett hett våffeljärn och smöra vid första laggen. Viktigt att grädda tillräckligt länge se de håller sig frasiga och inte blir mjuka. När du tror att de är klara, grädda nån minut till!




Sen är det bara att servera våfflorna med vad man vill för dagen. I den här våffeltårtan är det färska jordgubbar, banan, grädde och salt kolasås!




Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram