Smulpajskaka med hallon och Daim


Förra sommaren gjorde jag en så god kaka av smuldeg med hallon och Daim. Receptet skrev jag inte upp då så nu har jag försökt göra den igen och jag tror det lyckades rätt bra.

Den här kakan är godast kall så gör den gärna dagen före servering och förvara den i kylskåp. Den är god att äta som den är men men blir också väldigt gott att servera den med vaniljvisp eller sås.

Jag använde Daim med apelsinsmak men det går såklart bra att använda vanlig.






Recept

225 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
2 ägg
2 dl vaniljkesella
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1½ msk vaniljsocker
Färska hallon
Daim, gärna med apelsinsmak

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.

Fördela 2/3 av smuldegen i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked. Lägg på några hallon och lite hackad daim.

Rör ihop ägg, kesella, crème fraiche, socker och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten. Lägg på fler hallon och mer hackad daim. Strö över resten av smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 min. Låt svalna och ställ sedan kallt.




Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram