Smulpaj med rabarber

Här kommer recept på en riktigt god smulpaj med rabarber. Generöst med smulor och mycket rabarber, mums!


Den här gången smaksatte jag smuldegen med lite kokos och vitchoklad, smaker som passar utmärkt med rabarber. Men det går bra att utelämna det om man vill eller tillsätta mer av kokos eller vitchoklad om man föredrar det. Jag tyckte detta blev lagom sött och smak av allt.

Man kan också istället tillsätta det man gillar, bara fantasin sätter gränser, tex mandel eller andra nötter.


Recept

150 gr smör

1,5 dl havregryn

2,5 dl mjöl

1 dl råsocker

0,5 dl kokosflingor

50 gr vitchoklad

1-2 nypor flingsalt

Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.

500 gr rabarber

1 tsk vaniljsocker

1-2 msk socker, beroende på syran i rabarbern

1 msk potatismjöl

Skär rabarbern i bitar. Vänd runt i formen med övriga ingredienser.

Smula degen över rabarbern och grädda 20-25 minuter på 200 gr näst längst ner i ugnen.

Servera med vaniljglass eller vaniljvisp!



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram