Semmelkladdkaka


Semmelkladdkaka, en av de godaste kladdkakorna! Recept på denna är egentligen bara att googla sig fram till men här kommer det än en gång och min variant, perfekt till semmeldagen nästa vecka.


Recept 20-22 cm form

150 gr smör
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
150 gr mandelmassa
0,5-1 tsk nystött kardemumma
1 nypa salt
Ev 1-3 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, kardemumma och salt. Blanda ner ett ägg i taget. Smaka ev av med några droppar bittermandelarom om du önskar. Grädda ca i 25 minuter beroende på storlek på form och ugn. Kakan ska vara lite fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna och sätta sig. Går bra att baka 1-2 dygn innan servering.

Topping

Grädde
Rostade mandelspån/hackad sötmandel
Florsocker

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills gyllene färg, låt svalna helt. Vispa grädden, spritsa eller bred över den kalla kakan. Strö över mandelspånen och pudra med florsocker.



Lycka till / Erika


Gillar

Instagram