Semmelkladdkaka


Semmelkladdkaka, en av de godaste kladdkakorna! Recept på denna är egentligen bara att googla sig fram till men här kommer det än en gång och min variant, perfekt till semmeldagen nästa vecka.

Jag smaksätter alltid med någon droppe bittermandelarom men det kan man lämna bort om man vill.


Recept 20-22 cm form

150 gr smör
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
150 gr mandelmassa
0,5-1 tsk nystött kardemumma
1 nypa salt
1-3 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, kardemumma och salt. Blanda ner ett ägg i taget. Smaka av med några droppar bittermandelarom. Grädda ca 18-25 minuter beroende på storlek på form och ugn. Kakan ska vara fast i kanten men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna.

Topping

Grädde
Rostade mandelspån
Florsocker

Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills gyllene färg, låt svalna helt. Vispa grädden, spritsa eller bred över den kalla kakan. Strö över mandelspånen och pudra med florsocker.



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram