Saffranscheesecake 💛


Den hÀr saffranscheesecaken blev sÄ jÀttegod! Botten bestÄr av en kladdkaka smaksatt med vitchoklad och apelsin. Sedan ett lager saffranscheesecake och toppad med en hallonspegel, riktiga smakkompisar!




Recept 18-20 cm form

100 gr smör
100 gr vit choklad
1 apelsin
2 dl strösocker
2 Àgg
2 dl vetemjöl (120 g)

SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant. SmÀlt smöret i en kastrull, ta sedan kastrullen frÄn plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lÄt det smÀlta i smöret. Rör ner socker och Àgg. Riv skalet frÄn apelsinen, tillsÀtt det samt pressa i lite apelsinsaft. VÀnd ner mjölet. HÀll smeten i formen. GrÀdda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kanterna Àr fasta men kakan fortfarande rörlig i mitten. LÄt kallna helt, gÀrna över en natt.

Saffranscheesecake

200 gr philadelfiaost
1 dl socker
0,5 gr saffran
Ca 4-5 msk saft frÄn en apelsin
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl grÀdde
2 gelatinblad

LÀgg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Vispa philadelfiaost och grÀdde fluffigt, tillsÀtt socker och vaniljsocker. Pressa saften ur apelsinen och blanda i saffranet. Detta kan med fördel göras ett dygn i förvÀg. Rör i saffransblandningen i smeten. Ta sedan en liten del av smeten i en kastrull, pressa vattnet ur gelatinet och smÀlt det pÄ svag vÀrme i kastrullen med smeten. LÄt svalna lite. HÀll över gelatinsmeten till övrig smet under omrörning och hÀll sedan blandningen över kladdkakan. LÄt stÄ kallt minst 4 timmar.

Hallonspegel

150 gr frysta hallon
0,75 dl vatten
0,5 dl socker
2,5 gelatinblad

BlötlÀgg gelatinet i ca 10 minuter. Koka upp socker och hallon. LÀgg de urkramade gelatinbladen i en bunke, lÀgg en sil över bunken och hÀll över den varma hallonsaften, blanda noga. LÄt sedan svalna men inte stelna och hÀll över cheescaken. LÄt stÄ minst tvÄ timmar.






Lycka till / Erika

Gillar

Kommentarer

Instagram