Rabarberkaka med hallon och havretosca

Mjuka, saftiga rutor med smak av rabarber och hallon med ett täcke av havretosca, mums!

De här kan jag rekommendera att göra om man ännu har rabarber kvar.


Recept form 25x35 cm

200 gr smör
4 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
300 gr rabarber
100 gr hallon
1 msk potatismjöl
1 msk socker

Sätt ett bakplåtspapper i formen. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet. Skiva rabarbern och dela hallonen, blanda med potatismjöl och socker i en bunke. Fördela sedan över smeten i formen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg. Gör under tiden toscan.

Havretosca

175 gr smör
0,75 dl sirap
1,5 dl socker
3 msk mjölk
3 msk mjöl
3,5 dl havregryn

Blanda alla ingredienser utom havregrynen i en kastrull. Rör om hela tiden och låt toscasmeten sjuda några minuter, blanda sedan ner havregrynen.

Ta ut kakan och höj temperaturen till 200 grader. Bred på toscasmeten och grädda kakan i ytterligare 20 minuter eller tills den fått fin färg.





















Lycka till /Erika


Gillar

Kommentarer

Anna
,

Hej! Nyss hittat till dig och du har så mycket som jag vill baka. Jag bakade denna idag men när jag skull bre på toscan så sjönk den. Hade gräddat i 30 min och den hade fin färg. Är det meningen att den ska gräddas i 175 varmluft? Eller vad kan jag ha gjort för fel?

Instagram