Rabarberflarn med vaniljkräm

Ibland behöver det gå snabbt och enkelt att få fram ett gott fika och då passar dessa goda rabarberflarn perfekt!

Färdig smördeg, vaniljkokt rabarber och vaniljkräm. Toppa med lite lättvispad grädde och så är det klart. Jag använde hemkokt vaniljkräm men det går bra att använda färdig vaniljkräm på burk eller marsankräm också.


Recept 6 st

3 st frysta smördegsplattor
2-3 st rabarber beroende på storlek
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Vaniljkräm
Grädde

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp socker och vatten, tillsätt rabarbern och låt sjuda ca 1 minut. Ta av från plattan och låt stå ca 10 minuter.

Dela varje smördegsplatta i två kvadrater och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär runt smördegsbitarna så att det blir som en 1 cm bred ram.

Lägg rikligt med vaniljkräm mitt på varje kvadrat och lägg sedan rabarberbitarna ovanpå.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg. Servera med lättvispad grädde.


Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram