Nutellacheesecake

Nutellacheesecake med kladdkakebotten, en så god cheesecake!




Cheesecaken går bra att förbereda och ta fram och låta tina långsamt i kyl innan servering. Kladdkakan behöver bakas och kallna helt innan man häller över cheesecakesmeten så baka den gärna dagen innan.


Recept 20 cm form

125 gr smör
1 dl socker
1 dl brun farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,75 dl kakao
2 ägg
En nypa salt

Smält smöret. Blanda i de torra ingredienserna och rör tillsist ner äggen. Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten. Grädda på 175 gr i ca 15-18 minuter eller tills kladdkakan är fast i kanterna men fortfarande rörlig i mitten. Låt kallna helt.

Nutellacheesecake

3 st gelatinblad
1,5 dl vispgrädde
0,75 dl socker
200 gr nutella
300 gr philadelfiaost

Ta fram philadelfiaosten ca 30 minuter innan du börjar. Använd rumsvarm nutella. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker och rör tills sockret löst sig. Dra bort från värmen, krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Vispa ihop nutella och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt grädden försiktigt ner i smeten och vispa till en jämn smet. Häll smeten över botten och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.

Toppa cheesecaken med tex ringlad nutella, kolasås, hallon, chokladpuffar eller vad som önskas!



Lycka till / Erika


Gillar

Kommentarer

Instagram